Meda píše:
Dobrý den, a prosím o radu
Již rok mám problém s pravým okem (levé je bohužel tupozraké), takže mi jde o zrak. V dubnu vloni mi začal zánět spojivek, který se stále vracel, prý vyvolávaly řasy rostoucí obráceně, dolní víčko hodně nateklé, já tahala a tahám z očí jakési nitě, doktorka doporučila plastiku horních očních víček (převisy), ta proběhla v únoru letos. Jenže záněty spojivek nadále, stav nezměněn, pocit cizího tělasa v oku, vyzkoušena nejrůznější antibiotika včetně kortikoidů, masti, kapky. Na dotaz zda by nebylo vhodné udělat stěr z oka na citlivost, mi bylo řečeno, že by tam stejnš nic nebylo, po tom množství antibiotik. Nyní mne sdělila, že se jedná o ucpaný slzný kanálek a chce zjištovat průchodnost. To už se mi nechce. Nyní mám na 5 dní Sulphacetamide kapky, na víčka něco s kortikoidem a horní víčka mám chladit a dolní nahřívat, to dolní natéká hodně, a oko je unavené a těžké (otokem)
Urinu bych zkusila, ale beru léky na tlak apod. Napadla mne cibule, zda by to kanálek neuvolnilo.
Děkuji předem za všechny rady, napády atd.
Užívám Vitamin A, D3, K2 občas B-komplex, céčko.
Tak pokud je tam zánět je potřeba zjistit proč tam je. Tedy v případě neustálého mechanického dráždění odstranit ten zdroj dráždění. Pokud tam stálé mechanické dráždění není jde o zánět virový, nebo bakteriální, případně o nějakého jiného šmejda a v takovém případě bych určitě upravil stravu a tím pádem i imunitní odezvu a přímo do oka bych kapal 2%tní roztok jodidu draselného v destilované vodě, což vám může namíchat každá lékárna. Bohužel nelze namíchat na delší dobu funguje tak týden a asi by šlo kombinovat s koloidním stříbrem, což velice účinně likviduje šmejdy, ale ničemu neškodí a lze kapat mnohokrát denně. Pokud by se přidala ještě kyselina hyaluronová oku by se určitě silně ulevilo.