Terina píše:
Dobrý den, na velkém stydkém pysku (vnější strana) se mi udělala bulka velikosti malého hrášku. Všimla jsem si bulky před týdnem nijak se nezvětšuje ani nijak nezmenšuje, nijak nebolí jen když na ní trošku zatlačím, a když jí vemu mezi prsty tak se mi zdá, že vevnitř bulky je nějaký pouzdro nebo co to je. Chci se zeptat jestli tuková bulka může sama od sebe zmizeta a za jakou dobu?
Případně jak to léčit, kromě chirurgickýho řešení, který by v tomto případě ani nemělo smysl.
A ještě by mě zajímalo proč se tuková bulka tvoří, čím je to způsobeno, může to mít nějakou vazbu, že mám poruchu tukovýho metabolismu?
Předem děkuji za odpověď.
Nemyslím si, že by šlo o něco, čím je potřeba se zabývat. Pokud vám nijak nevadí, tak ji občas zkontrolujte zda neroste a jinak bych to neřešil. Takových útvarů má v těle i na těle několik každý člověk a nijak ho neohrožují. Většinou se jejich původ těžko zjistí a mnohdy zmizí stejně jako vzniknou. Vhodné je celkové pročištění těla i když ani toto nemusí nutně fungovat, zvláště pokud ji tam máte již dlouho a zjistila jste to teprve nyní. Poruchu tukového metabolizmu bych v tom nehledal, tato souvislost není běžná, ale také by mohlo jít i o parazitickou cystu, ovšem ani v takovém případě se nevyplatí do toho šťourat, spíše to chce občas zkontrolovat a řešit pouze pokud by se útvar nějak zvětšoval.