Menma21 píše:
Tak samozrejme sa neriadim radami Dr House, to som spomenul len ako príklad či možnosť ako neinvazívne zistit toxicitu medi, len či sa to dá v domacom prostredi.
Myslím ale že toxocitu medi nemám, už len kvôli tomu že som mal pred 3 mesiacmi 21 dnový pôst.. to si myslím že by sa telo určite chcelo zbaviť tých najtoxickejších veci..
Takže sa zamerám na ceruloplasmín vďaka..
Retinol v strave mám, minimálne som mal na ketogenickej strave. Je pravda že v poslednu dobu konzumujem menej vajíčka aj mäso, proste na to nemám chuť. Dokonca som si kupil pečienky a polovicu som bohužial musel vyhodiť lebo som to ani nezjedol. Moc mi to na chuť nejde. K tomu mám aj vitamín A + D3 čiže nejak by som sa o deficit moc nebál.. Ak mam deficit tak jedine preto že mam mallabsorbciu inak si to vysvetliť neviem.
Skôr si myslím že maslo moje telo potrebuje nie ako zdroj vitamínu A ale ako zdroj saturovaných tukov z ktorých sa snaží získať nejake sterodiné hormony pre nadobličky ktoré mám zničené.. ale to by muselo moje telo niečo z toho poriadne zužitkovať a nie len prejst traviacím traktom. Keby funguje trávenie tak by mi pomohla aj ketogenická strava si myslím na nadobličky napriek tomu že by nebolo v strave tolko cukru.
Štitnu žlazu mam OK podla výsledkov všetky hormony su optimálne. Okrem toho začínam s lugolom som na 3 kvapkách + selen Pečenové enzýmy tiež v norme. Skôr nechápem prečo sa nadobličky nevedia dať dokopy a furt som unavený, deficit soli nemám ale viem povedať že su na tolko oslabené že ani Aldosterón nedokáže plniť svoju funckiu, pretože musím primať asi tak 5x väčšie množstvo soli než normálny človek a to mam stále nízky tlak. Pôst na nadobličky nefunguje pretože sa musí vylučovať kortizol a trávenie mam tak mimo že väčšina mi prejde traktom, či užívam kyselinu, jablčný ocot ,horec,koren pupavy, Furt nízka tvorba HCL a žlčník to tiež nedáva pretože mam často tupu bolesť keď ležím na bruchu. presne tam kde je žlčník, ak nefunguje žlčník tak je zamorená pečeň...pretože tá sa čistí pomocou žlče.. je to kolotoč ale jak z neho von tak to by som chcel vedieť Je jasné že ked toto nefunguje tak deficity su bežné.. dokonca možno aj preto mam nizky ceruloplasmín. Ak zastavujú nadobličky tvorbu HCL - a celkovo znemožnuju kvalitné trávenie a vdaka tomu nekvalitnému tráveniu sa nedokažu tie unavene nadobličky dať dokopy.. napriek strave a doplnkom ako adrenal cortex.. tak ako z toho von.. ked jedno znemožnuje opravenie/vyriešenie problému toho druhého.. Okrem toho psychicky som najme teraz cez leto väčšinou v pohode, čiže nejaká aktivácia sympatického nerového systému tu možno je ale určite to nespôsobuje vypnute trávenie, posledne obdobie sa aj dosť smejem, menim mysel, meditujem.. snažím sa hlbšie a pomalšie dýchať čo aktivuje zase parasympatikum.. A potom na druhý deň vstanem a som ako keby som bol v bani 12 hodin a nespal som.. Dám si vodu s citronom a solou + prirodný vitamín C a nič.. som oťapený polovicu dna a až ku večeru sa začínam cítiť v pohode.. každopádne vďaka za rady
Sice tvrdíte že psychika je v pohodě, ale vše co popisujete naopak souvisí s rozhozenou psychikou, osobně bych vyzkoušel konopí, konkrétně čípky s CBD a uvidíte zda se stav zlepší.