tomasd píše:
Díky moc. Knihu jsem prolétl a tochu mě to šokovalo, že je to až tak vážné a dalo mi to vlastně nový pohled . Ale některým částem jem nerozuměl. Ale zda jsem pochopil správně měl bych ted používat výlisky z mrkve 3-4 lžíce na lačno a pak ještě 3lžíce před jídlem 1 denně . A po každém jídle 30-40min bych si měl dát 1g soli na jazyk a cucat a pak spolknout . Jíst spíše kyselinotvoré potraviny než zásadité. A ještě tam doporučuje ferment z vlastovičníku. Dá se někde už koupit hotový? Abolutně se v těhle věcech nevyznám. Je mi teprve 26 a nejsem zrovna zručný na takové věci . Každopádně díky moc . Konečně se někam dostávám. Gastroenterolog mi na mé časté krkání řekl že je to divné a dal mi potlačovače žaludeční kyseliny. což by mi přivodilo akorát víc problémů kdybych to bral několik měsíců jak by chtěl ...
Kniha je zajímavá,ale jsou tam i chyby při překladu.Třeba u toho kvasu z kaštanů se v knize píše,že plody mají být oloupané.V originálu je jen omyté.Jestli to někdo zkoušel loupat,tak 40 kaštanů takhle zpracovat je práce pro vraha.
Kvas musí být připravován ve tmě,což v překladu též není uvedeno.Doporučuji shlédnout you tube,jsou i v angličtině.Kvas je hotov,až když se přestanou tvořit bublinky.V chladu vydrží i 3 měsíce.Dá se objednat z Ukrajiny a viděla jsem ho k nabízet asi i v Americe,či Anglii(někde na webu).
Jedná se asi i o mírně alkoholický nápoj, protože po vypití většího množství je mi chvíli jako po vypití decky vína.A to vůbec nepiji.Kvasím si i jiné bylinky.
Jednou jsem si zkusila přidat větší množství kvasu do klystýru a asi čtvrt hodiny jsem se trochu motala.Abych kvas nepila z lednice ledový,dám ho teplé vodní lázně,ale pozor nezahřívst radši nad 35 stupňů,aby se nezničily enzymy.
Protože nemám nějaké výrazné trávicí problémy,tak jsem si nevšimla nějakých výrazných léčivých účinků.Asi lepší peristaltiku.Ale dlouhodobý uživatelé na něj pějí ódy.
Užívat 14 dní,pak pauza a nebo pít jiný kvas.