looudus píše:
Misto spani: centrum mesta, rusna krizovatka s velmi hustym provozem, >70000 obyvatel,
Postel:
Orientace sever-jih
Umistena pod celorocne otevrenym oknem "na vetracku"
Postel zvysena na strane "noh" o 15 cm
Dreveny ram z borovice, rost z borovicovych prken, na tom matrace z ocelovych pruzin, spojena, uzemnena medenym dratem s ustrednim topenim, na ocelove matraci 23 cm vysoky, rucne tkany futon
Svetelny a zvukovy smog kompenzovan maskou na oci a voskovymi spunty do usi, na noc zatahovani zaluzii
Elektrosmog kompenzovan alespon castecne casovacem, ktery vse krome lednicky vypne (22.00-6.00 hod)
Stryc si kazdorocne pcha matraci senem, ale futon je mnohem komfortnejsi a vic se na nem clovek odpocine.
Je mozne jeste neco zlepsit(v ramci moznosti, nejlepe zdarma)?
Predem dekuji za rady
Zdravím vás já nejsem konkrétní rádce, pak architekt potřebuje vidět dispozice- zde ale čtěte dál. Já jenom pobízím myslet přirozeně a vlastní hlavou. Z vaší zprávy je mi tak nějak na nic. Já měl možnost pracovat za veliký peníze v Praze atd ve velikých městech. Po studiu na vysoké škole jsem si řekl že tohle vážně nemám za potřebí a utekl jsem před hordama lidí. Podrobně spát při otevřeném okně u rušné křižovatky je děs. Mě i obyčejný hukot města za zavřenými okny a ještě poměrně v patře lezl na nervy. pak co ty zplodiny?
že máte postel kotvenou k topení je fajn ale kam vede topení? Já nejsem vyznavač žádně feng-shui ale snažím se věci chápat v poměru s přírodou. Spát se špunty a maskou bych také nedal. Orientace ..no záleží na dispozici a kde je také východ. Běžně orientace v tee-pee v americe ale i jiné kultury na východ....vše pak ovlivňuje kde je také vchod do místnosti atd. Já bych si v ložnici vybudoval ještě jednu izolovanou "místnůstku" takový bunkr...
. Jinak v mém baráku nejede žádný elektropřístroj přez noc. Ráno pak vypínám hlavní jistič úplně. Lednici a mražák jsem vyhodil. K čemu? chci jíst čerstvé potraviny a obchodů je všude spousty. V práci využívám ledničku na mražené věci jako jako le obnovení mřížky vody a lněný olej....
ještě doplňuji ohledně materiálu postele- borovice masiv je myslím dobrá volba...ale co taková volba i jiných velmi zajímavých materiálů, přírodně vonících a zdraví prospěšných. Vše se zabíjí laky a mořidly...i zde je potřeba myslet do detailů. Borovici jinak mám rád příjemně voní a silice ze smůly mám téměř ve své "přihrádce" kdy chci mít dobré vzpomínky na radostné chvíle a dobrou náladu.