[quote="zu_za_na":2uw5eq2q]Tak já musím přidat svůj názor, na veganskou stravu jsem přešla víceméně z donucení. Maso mi nikdy moc nejelo, trávení po něm docela bída, a mívala jsem příšerný ekzém a pořád problémy s kvasinkami. Pak jsem zkusila úplný opak - nízkotučnou (jím ořechy, semínka, výjimečně rostlinný olej, tak 1-2x měsíčně) veganskou stravu a nestačila se divit. Nejenže jsem úplně bez námahy zhubla 15 kg přivezených z Kanady (celý život jsem vážila okolo 55 Kg/170cm), takže tuhle váhu mám zpět a nic víc pro to nedělám (dobře, sportuji, ale to jsem dělala i s kily navíc a nemělo to moc vliv
), ale hlavně MI ZMIZEL EKZÉM. Chápete??? Po letech opravdových muk, prostě nemám ekzém. Zjistila jsem, že mi ho způsobují mléčné výrobky a tak jsem je jednoduše vyřadila a můj život je ... úžasný. Musím říct, že nejsem 100% vegan, výjimečně sním vejce nebo teď už i kousek sýra, jogurtu (tak 2-3x měsíčně), ale cítím se skvěle, zažívání vzorové.
Jím tedy komplexní sacharidy v co nejméně upravované formě (rohlíky vážně vyjímečně) a plně mi to vyhovuje, samozřejmě hromady ovozel, to už tu ani nepíšu, všechny problémy s kvasinkami jsou pryč. Tak jenom takový tip, kdyby to někomu mohlo pomoct