Alopat píše:
Z toho co píše Jednorazovynick se mi zdá, že za uzemnění bychom měli považovat pouze pohyb po nezpevněném povrchu naboso, ostatní aktivity vedou pouze k odstranění nežádoucího napětí přebíraného z okolního elektromagnetického pole.
Tak ale princip je stejný nebo ne? Chci říct v obou případech mám doslova kontakt se zemí, jen ta bosá chůze má samozřejmě mnohem více pozitivních účinků, díky pohybu, vzduchu, slunci, přírodě atd atd...
A to odstraňování nežádoucího napětí považuji ve městě v paneláku jako hodně důležité, když je to tam jedna wifi s mobilem vedle druhé, nepočítaje všudypřítomné vysílače signálů...Ale těžko říct, jak moc tyhle "negativní" elektromagnetické pole opravdu škodí, je fakt zvláštní, že většina lidí může spát vedle mobilu v panelácích každý den a pojem chůze na boso nebo uzemňování jim nic neřiká a ani vlastně neregistrují, jak je to huntuje. O to je to samozřejmě nebezpečnější, ale přijde mi jen divné, že spousta lidí tu škodlivost vlastně vůbec neregistruje a mezi většinovým obyvatelstvem se to stále vůbec neřeší (až teď s aférami kolem 5G snad konečně trochu začlo) ale to je samozřejmě asi spíš dané dnešní dobou, která ze spousty lidí dělá jakési necitlivé roboty - možná. A čím více nejsou uzemňováni, tím více vlastně nevědí jaké to je, mít ten skutečný kontakt se zemí, se světem, s vědomím a tak pak považují svůj polonevědomí stav asi jako normu a některým to asi i vyhovuje - necítit, jinak by je asi jak se řiká šmejklo...