indiga píše:
Ďakujem, zle mi trávi aj keď mám zeleninu s jedlom ako prílohu.
Po melóne mi nie je ťažko,hlavne po reďkovka, uhorke, rajčine, paprike,rukole, cvikle. Cibuľu a cesnak to vôbec nejem surové, po tom je strašne ťažko.
To ovocie si musím vypozorovať, to som si nevšimla nejak dôkladne.
Wow, to mas skoro najzdravsiu zeleninu, ktora existuje. Ked ti to robi cibula, bude ti to asi robit aj por, ze? Spolu s kelom by si to mala prave asi najzdravsie druhy surovej zeleniny.
Paradajky teda jedz tepelne upravene, maju jednu velku vyhodu, vzrastie v nich mnozstvo lykopenu. Ja ich tepelne upravene, casto aj v podobe koncentrovaneho pretlaku, jem prave kvoli lykopenu.
Vyskusaj teda postupne rozne dalsie zeleniny, a ostan jest tie, ktore ti to robia najmenej. Co take klicky. Tie si skusila? Surovy zazvor, samozrejme len malicke mnozstvo. Nevylucoval by som zeleninu uplne, skor by som nasiel tych par druhov, ktore ti to nerobia, a pouzival ich len ako prilohu k jedlu. Je to dolezite ,aby k jedlu bola aj surova. Ovocie vsak treba jest samostatne, ja to robim v ranajkach, respektive v prvom jedle za ten den, aj ked zacinam jest o 17:00, prve si dam ovocie, potom po hodine az dvoch normalne jedlo.
Dalsia vec, ci ti to robia aj kvasena. Skus kvasenu uhorku, kvasenu kapustu, pikles. To aby si nasla druhy, mozno fermentovana ti to nebude tak robit ,aby si mohla ostat co najviac zeleniny.
A potom by som zaviedol samostatne ovocne jedlo, ktore ti to nerobi kazdy den, surovu zeleninu treba jest a ked sa neda, tak nahradit to surovym ovocim. Totiz, su aj ludia co jedia iba ovocie, fruitariani, tak to zachran ciastocnym fruitarianstvom, aby si nebola bez surovej stravy. Neviem kolko krat jes za den (ja 2x), ale zarad jedno cisto ovocne jedlo za den. Najlepsie prve, kedze ovocie sa travi rychlo a uz o hodinu po nom sa da jest.