nads píše:
No, moc jsem to nepobral. Myslel jsem, že je zbytečné kupovat multivitamíny. Ale pokud si mám vybrat jeden z nich, tak vyberu. I když nevím, který.. Nebo stačil by rybí olej? Lžíce každý den na po dobu 3 měsícu, to by přece nemělo uškodit.
Jen jsem plánoval na zimu podpořil imunitu.... Myslel jsem něco jako 1000mg vit C + B komplex denně
Co se týče stravy, už jsem to o dost zlepšil. Řídím se pravidlem Vím, co jím. Hodně zeleniny a ovoce, atd atd.
Ohledne TH1/TH2 jsem nevěděl, ted jsem si pár věcí přečetl. Trochu tomu nerozumím, že TH2 je taková ta "zlá strana", ale přitom musí být v rovnováze.
Kachnu nemusíte kupovat jenom vykrmenou kopřivami, stačí si vždy na neděli vybrat jednu chovanou na rybníce. Zbytečné je konzumovat sádlo těch krmených pouze obilným šrotem (bez brambor a zeleného) a ve velkochovu nekvalitní směsí (bez karotenoidů a umělého vitamínu K3). Teď, když víte co jíte, tak si během pečení v troubě můžete z tabulek vyčíst výživové hodnoty a množství vitamínů a minerálů podstatných pro imunitu a chod štítné žlázy, včetně céčka z kysaného zelí (důležité je ho nevařit). Oleje z tresčích jater, kvůli Omega-3, konzumovat denně nanejvýš malou (mocca) lžičku, jinak stejně jako ostatní polynenasycené rostlinné oleje urychluje stárnutí (jakožto levné je cpou do všech zpracovaných potravin, čekárny ordinací jsou plné a farmakomafie prosperuje, s jídlem však roste chuť, a tak natisté maskovaní za koronu připravili smrtící vakcíny). Pokud již nejste nemocen, kdy se musí suplementovat cíleně, tak multivitamín s minimálním homeostázu udržitelným množstvím poskytuje jakýsi základ k údržbě a závodnímu stravování. Pokud mi nevěříte, tak se v obchodě podívejte na doplňkové složení granulí a konzerv pro domácí mazlíčky.
Vitamin C 500 mg Imunita komplex - 60 cucavých tablet, rozpouští se již v ústech
https://www.salutempharma.cz/e-shop/vitaminy-a-mineraly/vitamin-c-500-mg-imunita-komplex-60-tbl-detail