Jarda píše:
Je to voda zbavená minerálů a bere si tedy minerály z těla, jako taková škodlivá ani nebezpečná není, ale může tělo, při neuváženě velké a rychlé konzumaci, prudce odsolit a Vy se ocitnete v deficitu solí. Člověk je potom rozhozený a může mu být blbě, ve velice silném deficitu se dá i omdlít, případně při extrémním odsolení i zemřít, ale to je pouze teorie, sám takový příklad neznám a určitě to bude velice vzácný jev. Kdysi jsem sám zkoušel dlouhodobě nesolit, ani jsem nijak nedostatek soli nekompenzoval, potom jsem cíleně dělal velice těžkou práci v extrémním letním horku a skutečně se mi povedlo se do tohoto stavu dostat. Patrně ten pokus nemusel ani skončit dobře, protože to se mnou velice rychle seklo a vyvolalo to i silné křeče. Prakticky jsem se nemohl ani narovnat, natož někam dojít a přivolat si pomoc. Naštěstí tam přišla manželka a jediné, co jsem ji byl šeptem schopen sdělit bylo, „přines sůl“. Okamžitě mi donesla sůl a vodu, dala mi asi půl polévkové lžíce soli do úst a nalila do mě i vodu. I tak trvalo velice dlouho, než jsem se srovnal a pokud by se to stalo někomu, kdo naprosto netuší proč je mu tak zle a nechá se odvézt do nemocnice, tak cestou, nebo v nemocnici exne, než někoho vůbec napadne, že jde o masivní nedostatek soli. Já jsem to věděl, co to udělá a i tak se mi to málem nepovedlo, čili nedoporučuji to zkoušet..
Můžu poprosit o Váš znalecký posudek?
Aktuálně jsem asi dospěl ke stavu, že nebudu jíst teplé jídlo (topim si tak, aby mi bylo příjemně a nemám v podstatě důvod vařit, když jídlo uvařim a nechám ho vychladnout, abych ho dokázal jíst - v nějakém řekněme teplém či vlaženém stavu v podstatě tělo reaguje odporem, protože by docházelo k přehřátí organismu, tak pak není moc chutné, tedy asi se tomu budu vyhýbat.
Jim denně různé typy ořechů, ovoce, zeleninu, obilniny ne, mungo, alfualfu, cizrnu..
Reaguji vlastně na tu informaci o solích, vzhledem k tomu, že nevařim, tak ani sůl nepřijímám, tak se ptám.
Po prvních skleničce dvou mám pocit, že jsem takový malátnější, více free, leč i lehčí, nezatížený, tak se ptám, abych se třeba taky vyvaroval nějakejm zbytečnejm potížím, či na co si dát bacha.