Zdravím, ďakujem za odpovede
Ohladom tej stravy, super odporučania, sam som sa stravoval podobne, hlavne čo sa týka tých sacharidov tak som bol rok na ketogenickej strave, a momentálne držim sacharidy viac menej do tých 100 (max 150g) denne, hlavne formou zemiakov, pečivo nejem, a v podstate nič ostatné okrem toho.
Mojzo ty podporuješ trávenie pomocou HCL/ enzýmov ? Ja bohužial nedokážem tráviť až tak efektívne, mäso mi robí problem aj kuracie, na ostatok si ani netrúfam, aj ked pečienky si občas dám. To isté aj tuky, už dlhšiu dobu idem len maslo,kokosový, olivový, občas si spravím doma orechové maslo (hlavne z vlašských orechov) Ale ani tie tuky mi nejak extra netrávi, cítim žlčník potom. V skratke nemôžem do seba dávať hocičo a to ani napriek tomu že je to zdravé, pretože čo z toho ked to z tela víde zase von a maločo si vezme, ja sa skôr zameriavam na čo najlepšie vstrebávanie alebo najlahšie stravitelne potraviny, preto tie vývary, vajíčka.. (hlavne ako forma tuku ) a zemiaky na pare, či varena zelenina... aj to maslo orechové robím tak že orechy si napriklad namočím na 2 dni do vody a potom ich vysuším.. touto logikou sa momentálne riadim, ale napriek tomu že jem v podstate nezávadné veci tak sa deje čo sa deje.. Vlákninu spominate a Vy aj Pán Jarda, dal som si dnes do cronometru dnešnu stravu a zatial mi to vychádza tak na 15-20 gramov vlákniny, a posledné 2 mesiace sa ani inak nestravujem, proste vývar, zemiak (sacharidy músím mať pretože mam oslabene aj nadobličky a tam treba mat stabilnu hladinu cukru v krvi počas dna) a nejaké bielkoviny, buď maso kuracie alebo vajcia, alebo dakedy bez bielkovín, vo vývare je len varena zelenina klasicky čo do neho ide to je moja strava. Vlákniny tam fakt moc není, maximalne tipujem do 30g som mal za toto obdobie ale priemerovo sa určite držím +- 20g na den. Vitamíny som skúšal, aj to B3 dokonca aj 1 gram, to čo popisujete je zrejme niacin flush - sčervenanie, mravenčenie a "prehriatie" tela a je to normalny efekt.
Tá štítna žlaza, hmm mám robene testy a sú v norme všetky, jod som doplnoval nedávno aj so selenom a žiadne zlepšenie, musím prist na príčinu lebo takto stagnujem a to mi vadí.. je toho vela.. akúrat čitam knihu o čreve a dašlích veciach a problémy možu byt aj s histamínom alebo premnožením bakterii v tenkom čreve - anglicky skartka SIBO, často spominaju aj low - FODMAP stravu... alebo pripadne intolerancie či alergeny čo v mojom prípade nevylučujem, na hlave sa mi robia svrbivé vyrážky a vobec neviem z čoho... strašne silno svrbia..
Ak Vám trávi bez problémov tak to ste na tom parádne, mne sa to hýbe pomaly v tele, dakedy mam záhu, stojí mi tam to jedlo, a dalšie veci, a HCL suplementovat nemožem. Cukor, sladkosti atď.. to už je u mna samozrejmosť na to už v podstate ani nemam chuť, radšej mi ide na chut kvalitný tuk alebo bielkoviny ale to je jedna vec a trávenie druhá .. každopádne fakt dakujem za vyčerpávajúcu odpoveď, určite si z toho niečo vezmem
Skúsim ten Bikarbonát Sodný pán Jarda, Môže horčík zvyšovať tlak ?? Mám dakedy pocit že ten horčík laktát mi ho zvyšil, a naopak sol mi vobec tlak nezvyšuje skôr sa mi dakedy spontanne zvýši silno tlak z nizkeho/normálneho na zvyšený až vysoký.. cítím to v hlave až. ďakujem Vám za odpovede.