marcelino3 píše:
Dobrý den pane Jardo, prosím Vás o radu. Žaludek mě trápí několik měsíců, jsem byl na kameře v žaludku, lehký zánět, ale vředy nemám ani nic na histologii. Lék na snížení kyseliny stav jen zhoršily. Zkoušel jsem protikvasinkovou dietu, stav se zlepšil, ale rozhodně nevyřešil. Stačí se trochu najíst, hned se rozvine zánět, lehká horečka, únava a mnoho hodin "zalepený" žaludek. Zhubl jsem 10 kg za půl roku. Už mám chudokrevnost. Krkací test vyšel jako nedostatek hcl, dva týdny doplňuji 3-4x denně Betain, možná jídlo lépe natráví, ale nijak zásadně se nelepším. Půst 24 hodin, "balvan" v žaludku zůstává nenatráven. Před týdnem jsem zkusil výplach žaludku dle vašeho návodu, dal jsem si to hned 2x po sobě 1 litr vody, výplach úspěšný, cítil jsem se po něm skvěle, až na "balvan", který v žaludku zůstal. Vzhledem k tomu, že jsem jedl hodně vlákniny ve stravě, domnívám se, že se jedná o chuchvalec nestravitelné vlákniny, který se nepohne dolů ani nahoru, a kdo ví, co je tam vše namnožené. Vlákninu 5 dní nejím, nic se zatím nemění. Napadá Vás, jak se toho zbavit? Velice děkuji.
Teorie s chuchvalcem vlákniny v žaludku mě přijde dost za vlasy přitažená to je podle mě skoro nemožné a hlavně při očistě žaludku by jste většinu té vlákniny předpokládám vyzvracel. Toto bych tedy opustil a spíše vyzkoušel zklidnit psychiku protože ta může tento stav ovlivňovat zcela zásadním způsobem. Kupte si v lékárně guajacuran a vyzkoušejte klidně i 5 tablet najednou zda si stav sedne a pokud se uleví nemusíte řešit nic jiného než nervy. Patrně by ještě šlo použít kombinaci s cholagolem který také zklidní zánět, uvolní spazmus hladkého svalstva a spustí žluč z jater. Dal bych cca 5-8 kapek po každém jídle nebo dle potřeby aby si trávení sedlo do normálu.