neo_beck píše:
Máte pravdu , ještě se chci zeptat jak je to s tou bezlepkovou dietou dárce ?Jaký je tam důvod ?Protože mě překvapilo že žádné zahraniční zdroje toto kritérium vůbec neuvádí .
Studie ukazují že dieta dárce nerozhoduje:
Role stravy v FMT není stanovena.
Několik studií ukázalo, že úspěch FMT závisí na změně metabolismu žlučových kyselin [1], a to je do značné míry v souladu s mými vlastními zkušenostmi. Nezaznamenal jsem zásadní dopad dárcovské stravy, kromě případů, kdy jeden dárce jedl ořechy (které mi škodí), nebyly plně tráveny a nestrávené ořechy ve stolici mi také ublížily.
V tomto článku z roku 2017 se uvádí, že OpenBiome uvádí, že „jejich vlastní data naznačují, že strava nemá žádný vliv na to, zda jinak zdravý jedinec dává nebo nemá úspěšnou stolici“. Data byla prezentována na této konferenci DDW a poté publikována v tomto abstraktu.
Malá studie z roku 2016 dospěla k závěru, že pacienti s úspěšnou FMT pro c. diff hlásil vyšší spotřebu ovoce a vlákniny ve srovnání s pacienty, u nichž selhaly FMT.
Prebiotika a jiná celá jídla, která mi ublížila před FMT, mi také ublížila během a po FMT s neúčinnými dárci. Nemyslím si, že byste měli / mohli zavádět dříve nebezpečné potraviny, dokud nebudete v naprostém uzdravení. Moje zkušenost s tím říká, že je zavádějící pokusit se nakrmit nové bakterie z FMT. Podle mého názoru byste měli i nadále jíst potraviny, které pro vás byly před FMT nejpřínosnější. Uvědomte si také, že dárci nízké kvality mohou způsobit, že se u vás objeví nová potravinová intolerance.
V případě problémů s metabolizmem žlučových kyselin (které mohou způsobit řadu věcí včetně průjmů) byl určitý dárce schopen to napravit / výrazně vylepšit, aniž by udělal něco zvláštního, když ostatní dárci neměli žádný dopad. Kvalita dárce se zdá být faktorem číslo 1 pro všechno.