Ahojte.
Aký máte názor na aromadifuzéry?V dnešnej dobe sa za priaznivé penieze predávajú aroma difúzery (cca už za 35€ schopný), ktoré pracujú ultrazvukovo, čiže difuzér odparuje vodu za pomoci ultrazvukových vĺn, bez použitia tepla. Vďaka tomu sa éterické oleje rozkladajú na mikročastice, bez toho aby sa olej zahrieval, a tým si oleje zachovávajú nielen pôvodné vôňu, ale hlavne liečivé účinky.
Myslím, že v zime aróma citrusov nie je prirodzená, takže šupky z pomarančov, citrónov a grepov (ktoré napríklad pred 10 rokmi podľa príspevku používal pán Jarda) odpadajú (navyše keď nie sú bio, tak tam bude chémie až-až z tých agresívnych postrekov).... Chcem si taký difuzér kúpiť a užívať nejakú už namiešanú kvalitnú zmes éterických olejov, ktoré by mohli simulovať les, čiže zmes nejakých drevín z mieneho či studeného pásma, alebo ihličia... Užívať len jednodruhový éterický olej nechcem.
Samozrejme aroma olej len veľmi vysokej kvality, kľudne aj 10€ za 10ml.Keď vidím v ponukách obchodov Saloos (čítaj - blšák/ARO/Fairline medzi éterickými olejmi) za 2,5€, je mi z toho zle, pretože to je celé SYNTETIKA, čiže škodlivé a bez účinkov. Možno aj kvôli týmto svinstvám môže mať niekto z aromaterapie zlé skúsenosti.
Posledný príspevok na tému aromaterapie ako takej tu bol v roku 2010 (som trochu v šoku že tak dávno...)...zaujíma ma na to názor človeka v roku 2020, HLAVNE keď sa nebavíme o aromalampách, ktoré fungujú na oveľa horšom princípe než difuzéry, pretože aroma lampy skôr ŠKODIA než prospievajú kvôli tej vysokej teplote + prihoreniu oleja pri odparení vody...