Jednorazovy_Nick píše:
Tak aspoň vidíš akí ľudia začínajú s "duchovným vegánstvom" - aj takí, čo fajčia. Čiže to má h*vno spoločné s duchovnom.
Hystericky kvičím, pretože neviem uniesť to, ako sa klamstvá propagujú v mene kvázi zdravia (vegánstvo), kvázi reality (Zemeguľa).
Papier znesie veľa - jasné, ľudia ti tipujú o 10 až 15 rokov menej..... Papier/"papier" znesie veľa. Chcem vidieť dôkaz. Niekto to zneužije, niekto nie. Odjakživa vegetariáni a vegáni starnú rýchlejšie. Čím prírodné kmene konzumovali (a konzumujú, týka sa to aj súčasnosti) viac živočíšnych potravín, tým lepšie vyzerali, tým lepšie zdravie mali, lepšie zuby, kosti, menšia novorodenecká úmrtnosť, atď, atp.
To, že veríš mainstreamu, a to čo sa v ňom nedozvieš (alebo to, čo je protikladom tomu čo sa dozvieš v mainstreame) je presne ten výsledok, o ktorý ide zavedením vegetariánstva a HLAVNE vegánstva...... Strata zmyslu pre zdravý úsudok. Najviac do tejto spleti lží (že vegetariánstvo a vegánstvo sú zdravé) sa chytia tí ľudia, ktorých aspoň ako-tak zaujíma duchovno.....PRESNE PRE NICH je to nachystané, aby im to zahatilo cestu.
Ak sa náhodou stane to čo predpokladám (bodaj by som sa mýlil) a očkovanie proti "fake covid-19" bude POVINNÉ (minimálne v zmysle, že ak sa nedáš očkovať, nebudeš môcť byť zamestnaná - čiže budeš bez príjmu, a samozrejme nebudeš môcť vôbec navštevovať veľké verejné podujatia a možno ani "stredné"), potom si na mňa spomeň. Spomeň si na mňa aj vtedy, keď bude "Plochá Zem" & SKUTOČNOSŤ vecou oficiálnou, mainstreamovou.
Chcem vidieť teba ako by si sa tešila zo života keby si vedela, že všade naokolo je KLAMSTVO, že je nám klamané prakticky vo všetkom... Bohužiaľ nie som na takej úrovni, aby som aj napriek tejto skutočnosti dokázal byť šťastný, vysmiaty. Chcel by som byť na takej úrovni, ale nie som.
Jo. Vegany, kteří s tímhle typem stravování začali ze zdravotních nebo etických důvodů a přitom kouří, považuju docela za pokrytce. Pokud tedy brzy na to neseknou i s tím (nezdravým a neetickým) kouřením. S tím stárnutím už zase paušalizuješ. Proto se mi líbil Xionův příspěvek, protože je z něho cítit nadhled. Poznala jsem několik vegetariánů/veganů, kteří vypadali velmi dobře a zdravě, přestože se takto stravovali už roky. Ano, muži byli spíše štíhlejší, ale nevnímala jsem to u nich jako mínus, působilo to přirozeně. Naopak mi přijde smutné, když muži staví svoji sebehodnotu na velikosti svých svalů. Někdy to dokonce působí směšně. Na jednu stranu to ale chápu, taky jsem v některých věcech dost marnivá a směšná.
Ale chci tím říct hlavně asi to, že ty se tu, Nicku, stavíš na piedestal duchovní zralosti, přitom jednou z tvých nejvyšších hodnot je to, jestli jsi dost krásný a mladě vypadající, jestli máš dostatečně masitý zadek atd. Neuroticky pozoruješ sám sebe a běda všem nedokonalostem. Při tom tvém perfekcionismu mě překvapuje, že plešku si chceš „odmyslet“ a vymlouváš se na genetiku, na kterou se dá svést prakticky cokoliv, ačkoliv dnes už se ukazuje, že i genetika jde ovlivnit stravou, životním stylem, emocionálním prožíváním a podobně. Sice si nemyslím, že by pleš byla nějak závadná, ale pobavilo mě, že jakmile se u tebe objeví něco, co ti dle tvého vlastního měřítka nehraje do karet, hned si to chceš odmýšlet.
Další věcí je, že vyzdvihuješ jedinečnost a schopnost vystoupit z davu, ale lidi vnímáš automaticky jako stádo ovcí. Jako by jsi jim nedával vůbec žádný prostor pro to, aby byli jedineční svým vlastním (a jedinečným) způsobem. Je pro tebe snad měřítkem jedinečnosti pouze to, že člověk jí maso a věří, že země je plochá? Vegetariány/vegany hážeš do jednoho pytle. Jenomže já znám (osobně) takové, kteří opravdu vypadají o 10 let mladší. Znám takové i masožravce, takže nemám potřebu to házet na styl stravování. Neber to, prosím tě, jako nějaké lynčování, jen si musím trochu rýpnout, ale chováš se jako typický stádovitý fanatik. Jako ovce, která vykřikuje, že všichni jsou ovce, protože si sama chce připadat jiná a výjimečná. Tvářit se jako „nejsem ovce a dokážu jít proti proudu“, to je dnes móda. Ale každý, kdo se aspoň trochu zajímá o psychologii davů, ví, že ovce jsme do určité míry všichni a ti, co si myslí, že nejsou, jsou na tom možná nejhůře.
O tom, že život je plný klamů a sebeklamů nepochybuji. Právě proto mě děsí fanatici, kteří vykřikují do světa svoje zaručené pravdy, ať už se týkají tvaru Země, náboženství, stravy nebo čehokoliv dalšího. Jedni jsou si jistí, že Země je kulatá, druzí, že je placatá, třetí prohlašují, že je dutá a my žijeme uvnitř… Za chvíli to bude trojhran nebo někdo zjistí, že žádná Země ani neexistuje. Nejsem natolik vzdělaná, abych mohla cokoliv z toho posoudit a když se jednou ukáže, že všechno je jinak, hroutit se z toho asi nebudu. Možná to bude šok, ale šoků už jsem v životě přežila, tak třeba přežiju i pár dalších. Největší psycho ale je, že potom jsou tady lidé, kteří na to vzdělaní jsou a stejně každý říká něco jiného, asi i podle toho, co se jim hodí do jejich vlastního světonázoru. A samozřejmě mají pro svá tvrzení i spoustu jakože důkazů. Takže já to mám jednoduché – nevěřím moc ničemu a učím se žít s nejistotou. Žádný med to není, ale po tom, čemu už jsem v životě propadla a věřila, mě i ty „zaručené pravdy“ přijdou dost nejisté. Svět prostě není dokonalý.
K tomu tvému odchodu – to už tady bylo několikrát a nikdy jsi to moc dlouho nevydržel