Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 27, 2024 9:35 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 168 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Plisen na cibuli nebo cesneku
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 7:10 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Ovoce a vetsinu mekke zeleniny s plisni vyhazuju celou. U tvrdych zelenin bych vahal-nevim u mrve, celeru apod.....
U cibule a cesneku si myslim ze okrojeni plisne nevadi, ze ta zbyla dobra cast se da bez nasledku konzumovat.... \":?:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Plisen na cibuli nebo cesneku
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 8:10 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Ovoce a vetsinu mekke zeleniny s plisni vyhazuju celou. U tvrdych zelenin bych vahal-nevim u mrve, celeru apod.....
U cibule a cesneku si myslim ze okrojeni plisne nevadi, ze ta zbyla dobra cast se da bez nasledku konzumovat.... \":?:\"

Tak s tím tedy nelze souhlasit a napadená potravina je již jednoznačně celá škodlivá. Její konzumace velice diskutabilní a vědomě bych takovéto potraviny určitě nekonzumoval.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Plisen, +Okurky, Pesticidy
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 9:34 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jarda píše:
Tak s tím tedy nelze souhlasit a napadená potravina je již jednoznačně celá škodlivá. Její konzumace velice diskutabilní a vědomě bych takovéto potraviny určitě nekonzumoval.

Nekdy to neni plisen ale na cesneku obcas byvaji takove nahnedle casti....Ty se daji okrojit?
U te cibule jsem vychazel z toho ze pokud se sloupne jedna cela vrstva nebo jeste i ta pod ni, tak ty spodni vrstvy ze by mohly byt nedotceny.....Je skoda ze prave cervena cibule mekne a kazi se o dost rychleji nez ostatni druhy cibule.... \":(\"
Kdyz jsem v Globusu kupoval cervenou cibuli, tak jsem stezi vybral 2 tvrdsi z asi 20ti mekkych nebo uz kazicich se kusu....

Salatove okurky jim bez problemu neloupane, ale ty polni vaham zda loupat nebo ne, u polnich ta kura je urcite hure stravitelna-nezatezuje travici trakt?

Ktere ovoce a zeleninu je nejvic potreba omyvat dukladne teplou vodou- kvuli pesticidum a hnojivum?


Naposledy upravil muflon dne stř čer 16, 2010 9:16 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Plisen, +Okurky, Pesticidy
PříspěvekNapsal: čtv čer 17, 2010 7:57 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Nekdy to neni plisen ale na cesneku obcas byvaji takove nahnedle casti....Ty se daji okrojit?
U te cibule jsem vychazel z toho ze pokud se sloupne jedna cela vrstva nebo jeste i ta pod ni, tak ty spodni vrstvy ze by mohly byt nedotceny.....Je skoda ze prave cervena cibule mekne a kazi se o dost rychleji nez ostatni druhy cibule.... \":(\"
Kdyz jsem v Globusu kupoval cervenou cibuli, tak jsem stezi vybral 2 tvrdsi z asi 20ti mekkych nebo uz kazicich se kusu....

Salatove okurky jim bez problemu neloupane, ale ty polni vaham zda loupat nebo ne, u polnich ta kura je urcite hure stravitelna-nezatezuje travici trakt?

Ktere ovoce a zeleninu je nejvic potreba omyvat dukladne teplou vodou- kvuli pesticidum a hnojivum?

Hnědé tečky na česneku bývají od pomačkání, ale rozhodně je lepší takový stroužek vyhodit, než si zbytečně zamořovat tělo. U cibule bych nahnilé jednoznačně vyhazoval, to vám za poničené zdraví rozhodně nestojí. Okurky neloupu žádné, nikdy není ta šlupka tak tlustá a tvrdá, že by nešla jíst. Někomu patrně může vadit, ale je to otázka zvyku. Z obchodní sítě je vhodné umývat všechno, protože chemicky se ošetřuje skoro vše a nemá tedy cenu zkoumat, co je chemické více a co méně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pát čer 18, 2010 7:52 am 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
Zistil som, že asi nemôžem jesť ovocie.... včera som si dal nalačno jablko, a cítil som ho akoby v hrudi (či krku) asi 1,5 hod.... Dnes som si dal nalačno namočené hrozienka, a to isté.... Keď si dám nalačno ryžu natural s pomletým naklíčeným sézamom a brokolicou, alebo čokoľvek "neovocné", tak sa nič také nedeje. Ako je to možné ? Čo to môže znamenať ? Ďakujem za odpoveď.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: pát čer 18, 2010 9:56 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
Zistil som, že asi nemôžem jesť ovocie.... včera som si dal nalačno jablko, a cítil som ho akoby v hrudi (či krku) asi 1,5 hod.... Dnes som si dal nalačno namočené hrozienka, a to isté.... Keď si dám nalačno ryžu natural s pomletým naklíčeným sézamom a brokolicou, alebo čokoľvek "neovocné", tak sa nič také nedeje. Ako je to možné ? Čo to môže znamenať ? Ďakujem za odpoveď.

Podle mého názoru budete mít nedostatek kyseliny chlorovodíkové a přemnožené kvasinky, které okamžitě reagují na sladké.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: stř čer 23, 2010 8:31 am 
Offline

Registrován: stř čer 02, 2010 6:10 am
Příspěvky: 389
Dobrý den!
Zajímalo by mě co si myslíte o avokádu?Dřív jsem si ho dával pokrájené s cibulí a okořeněné chilli kořením a špetkou soli,ale nedávno jsem objevil jak dokonale chutná když ho rozmačkám vidličkou společně s banánem.Myslíte že to tak mohu používat k ovocné snídani ještě s dalším ovocem?
Děkuji!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: stř čer 23, 2010 9:46 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Pavel Veselý píše:
Dobrý den!
Zajímalo by mě co si myslíte o avokádu?Dřív jsem si ho dával pokrájené s cibulí a okořeněné chilli kořením a špetkou soli,ale nedávno jsem objevil jak dokonale chutná když ho rozmačkám vidličkou společně s banánem.Myslíte že to tak mohu používat k ovocné snídani ještě s dalším ovocem?
Děkuji!

Avokádo se dá používat jak s ovocem, tak se zeleninou, velice dobře chutná s přidaným česnekem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Kysele zeli a křís
PříspěvekNapsal: čtv čer 24, 2010 10:59 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Je rozhodujici pro zjisteni kvality kys.zeli jenom chut?
Je zvlastni ze nektere sudove kys.zeli je mekoucke jako by bylo rozvarene, a jine dost tvrde a krupave....
Zajima mne hlavne křís ktery se tvori na nepotopene horni vrstve kys.zeli. Je lepe ho sebrat a horni vrstvu s krisem vyhodit?
Vetsinoo se snazim zalit to roztokem z nerafin. morske nebo him.soli, aby bylo cele potopene.

Vim ze nejspis je křís produkt mléčného kvašení, ale vetsinou jej nase babicky sbiraly a vyhazovaly kvuli chuti aby zeli nezhorklo....Pokud tedy zeli neni horke, mohu usoudit ze je vse OK ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Kysele zeli a křís
PříspěvekNapsal: čtv čer 24, 2010 4:45 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Je rozhodujici pro zjisteni kvality kys.zeli jenom chut?
Je zvlastni ze nektere sudove kys.zeli je mekoucke jako by bylo rozvarene, a jine dost tvrde a krupave....
Zajima mne hlavne křís ktery se tvori na nepotopene horni vrstve kys.zeli. Je lepe ho sebrat a horni vrstvu s krisem vyhodit?
Vetsinoo se snazim zalit to roztokem z nerafin. morske nebo him.soli, aby bylo cele potopene.

Vim ze nejspis je křís produkt mléčného kvašení, ale vetsinou jej nase babicky sbiraly a vyhazovaly kvuli chuti aby zeli nezhorklo....Pokud tedy zeli neni horke, mohu usoudit ze je vse OK ?

Osobně to zase tak moc nezkoumám, protože ho kupuji a opravdu spíše posuzuji chuť a nepřítomnost lahodných éček. Doma si zelí nevyrábím, ač jsem si ho dělával, ale již na to nemám čas, prostě nestíhám skoro nic. Ono se muselo dost dozorovat a opravdu ten křís sebrat, jinak bylo hořké, případně i oplesnivělo, pokud nemělo vodu, čili starostí plno a na to čas opravdu nemám. Dělám si pouze rychlokvašené saláty pickles a s tím není tolik blbnutí. Pokud není hořké a neobsahuje éčka, tak je OK.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Vhodne kombinace stavy s repou
PříspěvekNapsal: ned čer 27, 2010 9:33 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Stava z repy, je nutne zacinat od 1dcl a zvysovat do pul litru. Je nutne ji pit samotnou nebo mozno michat s kteroukoli zeleninovou stavou a presto si udrzi ta stava z repy svoje cistici ucinky? Kolik dni asi pit aby to melo nejaky zasadnejsi cistici efekt, a za jak dlouho mozno kuru opakovat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Vhodne kombinace stavy s repou
PříspěvekNapsal: pon čer 28, 2010 8:55 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Stava z repy, je nutne zacinat od 1dcl a zvysovat do pul litru. Je nutne ji pit samotnou nebo mozno michat s kteroukoli zeleninovou stavou a presto si udrzi ta stava z repy svoje cistici ucinky? Kolik dni asi pit aby to melo nejaky zasadnejsi cistici efekt, a za jak dlouho mozno kuru opakovat?

Můžete ji míchat a nejvhodnější směs je s mrkví a okurkou, ale dá se pít i samotná. Pít se dá i dlouhodobě, ale je vhodné občas vynechat, aby si tělo na ni nezvyklo a pak bez ní nechce fungovat.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: stř črc 07, 2010 6:33 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 444
Jarda píše:
Vláknina oškrábaná ze sítka nijak nevadí, ani další uvedené postupy zpracování potravin, ale mixování je opravdu nevhodné a dá se použít jen občas v postupech, kde to jinak dělat prostě nejde.
Zajímá mě jak je to s mixováním zeleniny pro přípravu jídla? Udělal jsem si například jako hlavní chod kaši, která vznikla krátkým cca 2 minutovým rozmixováním brokolice+květáku+brambor+česneku+olivového oleje atd. a na talíři jsem si to ozdobil cherry rajčaty. Neskonale mi to chutnalo a myslím, že se to muselo trávit i rychleji než v salátech, kde to denně jím jen pokrájené na menší kousky. Pokud se to v mixéru nezahřeje nad 40°C tak by ke ztrátě enzymů dojít nemuselo ikdyž se to mixováním asi trochu poškodí ne? Je na tom postupu něco špatně? Shlédl jsem kopu videí na zahraničních webech, které se raw food zabývají a oni mají ve zvyku mixovat často, tak jsem to chtěl taky testnout. Jako hlavní pozitivum mi přišla časová nenáročnost+chutnost. Za 5 minut jsem měl super oběd \":idea:\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: stř črc 07, 2010 9:53 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Host píše:
Zajímá mě jak je to s mixováním zeleniny pro přípravu jídla? Udělal jsem si například jako hlavní chod kaši, která vznikla krátkým cca 2 minutovým rozmixováním brokolice+květáku+brambor+česneku+olivového oleje atd. a na talíři jsem si to ozdobil cherry rajčaty. Neskonale mi to chutnalo a myslím, že se to muselo trávit i rychleji než v salátech, kde to denně jím jen pokrájené na menší kousky. Pokud se to v mixéru nezahřeje nad 40°C tak by ke ztrátě enzymů dojít nemuselo ikdyž se to mixováním asi trochu poškodí ne? Je na tom postupu něco špatně? Shlédl jsem kopu videí na zahraničních webech, které se raw food zabývají a oni mají ve zvyku mixovat často, tak jsem to chtěl taky testnout. Jako hlavní pozitivum mi přišla časová nenáročnost+chutnost. Za 5 minut jsem měl super oběd \":idea:\"

Osobně tento postup nedoporučuji, protože se jídlo neprosliní a velice špatně se pak tráví, také vás v konečném důsledku tento postup může připravit o zuby, které jsou zdravé hlavně kvůli žvýkání.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Ovocie a zelenina vseobecne
PříspěvekNapsal: čtv črc 08, 2010 6:46 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 06, 2009 6:56 pm
Příspěvky: 444
Jarda píše:
Osobně tento postup nedoporučuji, protože se jídlo neprosliní a velice špatně se pak tráví, také vás v konečném důsledku tento postup může připravit o zuby, které jsou zdravé hlavně kvůli žvýkání.
To s prosliňováním chápu, ale já jím celkem pomalu abych toho dosáhl vždy a zbrklé hltání kaše nehrozí. Vše mixovat je asi fakt blbost, ale občas to pro zpestření použiju...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 168 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz