[quote="NewYou":e6e1tjea]Pred 10timi dňami sa u mňa objavila análna fisura (skôr také malé trhlinky). Príšerne to bolelo a úprimne ma to najprv strašne vydesilo (pre krv v záchodovej mise a na toaletnom papieri), ale začala som si to mazať bylinnou mastičkou na hemoroidy a opruzeniny (prírodné zloženie) a pila iba vodu (ca. 2,5l), čerstvo vytlačenú pomarančovú šťavu s dužinou plus vitamín C a vodu z namočených ľanových semienok. Bolesť pretrvávala aj po mazaní, ale vďaka vode, šťave, vitamíne C a prechádzkach sa vyprázdňovanie po troch dňoch stalo znesiteľné a hoci som si ho musela viac menej plánovať, aby som to psychicky a fyzicky zvládla, bolo pravidelné (aj keď so musela sedieť na WC "dlhšie"). Z lekárne som si kúpila mastičku (s lokálnou anestéziou) Faktu a tak sa aj bolesť stala znesiteľnejšou.
Potom som však začala pridávať na množstve jedla (raw raňajky a obed vegánsky varený) a všetko išlo do hája zeleného. Hoci ma každý deň (tak ako aj pred tým ako som dostala análnu fisuru) pravidelne nutká na WC (ráno po zobudení, po raňajkách tiež), tak aj pri väčšej snahe (snažím sa veľmi netlačiť, inak sa objaví krv) vyjde málo a na WCku strávim dobre že nie 2 hodiny. A pritom je stolica skôr mäkká a mazľavá (ako aj pred fisurou). Zvierač konečníka mám samozrejme stiahnutý viac ako normálne a tak objem jedla (a to jem naozaj málo na dospelú 30-ročnú ženu) proste nechce prejsť. Ale hromadiť stolicu moje telo odmieta a tak nutkanie na WC je zo dňa na deň častejšie, a hoci už reagujem na každú nutkanie (bolesť nebolesť) a idem na ten záchod, cítim iba tlaky a stolicu ako sa posúva a už už chce vyjsť, ale nejde to. A toto sa dnes zopakovalo snáď miliónkrát a neprestane dokiaľ sa nevyprázdnim, ale kedy to bude, to sa snáď ani nedozviem, pretože ma skôr trafí šľak. Už som z toho zúfalá. Tá frustrácia sa nedá ani opísať.
Dnes som si kúpila Balónikový klystír a premýšľam AKO a ČÍM hlavne zmäkčiť ten obsah stolice tak, aby vychádzal hoc aj ako hnačka, len aby vyšiel a netrápilo ma nutkanie, z ktorého nič nakoniec nebude. Snažím sa jesť vegánsky (už roky), ale v poslednej dobe som sa veľmi nehýbala a jedla málo surovej stravy. Inak nejem sladkosti (ani tie "zdravé"), len domácim koláčom celozrnným upečeným v rúre mám problém odolať, ale ako tu čítam príspevky, tak sa radšej múk z obilnín vzdám nadobro. Zvýšila som príjem vody na 3,5 litra denne (už druhý deň) a premýšľam nad jelením cvikom, ktorý sa tu všade spomína, ale nikde ho nevidím opísaný. Je to on? (
http://www.tonglen-tao.cz/p/3-cviky-pro-zdravi.html) Pomáha uvoľniť zvierač konečníka alebo je to dobré cvičiť len pri zápche (ktorou netrpím)? Aké iné cviky alebo cvičenie môžem praktizovať, aby som si neublížila a neoddialila hojenie? Už druhý deň si robím REPÍKOVÉ sedacie kúpele a veľmi mi pomáhajú. Zrelaxujú a cítim, že sa mi tie trhlinky konečne začínajú hoci POmaličky, ale predsa hojiť. Môžem pomedzi tieto sedacie kúpele a po stolici sprchovať konečník prúdom studenej vody alebo sa to bude biť jedno s druhým?
Potom ako vstanem ráno vypijem 0,5l vody. Pred raňajkami vypijem šťavu z 1-2 odšťavených pomarančov aj s dužinou a vitamín C (tekutý 25ml). Potom Aloe vera šťavu s dužinou (pasterizovanú paskalizáciou bez konzervantov a podobných nezmyslov). Moje raňajky sú teraz pohánka (naklíčená, usušená v rúre), ktorú si nameliem na "múku" a zalejem ovseným mliekom. K tomu 2 PL mletých ľanových a 2 PL mletých konopných semienok (lúpaných), rozmrazené višne (striedam s malinami), 1/2 ČL škorice (nie každý deň, pretože teraz nemám cejlónsku, ale len obyčajnú) a cez noc namočené vlašské orechy. Premýšľam, že zostanem len pri pomarančových šťavách a strúhaných jablkách tak dlho, kým sa fisura nezhojí, ale neviem či je to dobrý nápad...
Obed jem každý deň iný. Väčšinou zelenina nad parou, strukovinové cestoviny (už nejem obilninové) alebo waffle (žiaľ, tu používam múky, ale len celozrnné a skôr ražnú, jačmennú, ovsenú, ale aj pohánkovú) alebo zeleninové/strukovinové polievky s koreninami kurkumou, štipkou čierneho korenia, 1 PL olivového oleja (striedam so sezamovým olejom) a inými sušenými bylinkami, a aby som nezabudla aspoň za hrsť čerstvej zeleniny. Občas pijem aj zázvorovo-kurkumovo-citrónový čaj.
Nevečeriam už minimálne 3 roky.
Čo môžem ešte urobiť? Ako mám zmeniť svoje stravovanie? Cvičiť sa teraz neodvažujem (takže radšej prechádzky), pretože by ma nutkalo ešte viac na WC. Ale možno je to blbosť a pomohlo by to?
Ďakujem každému, kto sa podujal na prečítanie tohto textu a teším sa na Vaše rady, tipy ako to zvládnuť.
[/quote:e6e1tjea]
V jiném vlákně
Naposledy upravil Návštěvník dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0 |
e6e1tjea |