Ahoj...chci se zeptat kde je pravda.Kvůli vlasům jsem asi 2 měsíce bral Finasterid po kterém se mi zvětšily prsa a tak jsem to vysadil ale v té době mi někdo radil brát k tomu Tribulus Terrestris kterej brání tomuto problému a že je dobré jej brát dlouhodobě.Tak jsem teda nakoupil několik balení originál bulharského tribulusu a ted sem našel tento článek a nemužu tomu uvěřit,,,,tribulus podle tohoto článku spíš napomáhá v rozvoji Gynekomastie
viz
https://cs.qaz.wiki/wiki/GynecomastiaOdhaduje se, že asi 10–25% případů je výsledkem užívání léků známých jako nefyziologická gynekomastie. Mezi léky, o nichž je známo, že způsobují gynekomastii, patří cimetidin , ketokonazol , analogy hormonů uvolňujících gonadotropiny , lidský růstový hormon , lidský choriový gonadotropin , inhibitory 5α-reduktázy, jako je finasterid a dutasterid , některé estrogeny používané k léčbě rakoviny prostaty , a antiandrogeny, jako je bikalutamid , flutamid a spironolakton . Mezi léky, které jsou pravděpodobně spojeny s gynekomastií, patří blokátory kalciových kanálů, jako je verapamil , amlodipin a nifedipin ; risperidon , olanzapin , anabolické steroidy , alkohol , opioidy , efavirenz , alkylační látky a omeprazol . Některé složky produktů osobní péče o pleť, jako je levandulový éterický olej nebo olej z čajovníku
a některé doplňky stravy, jako je dong quai a Tribulus terrestris , byly spojeny s gynekomastií.