Jana píše:
Zdravím Vás,
jelikož se asi chystáme na delší dobu do Austrálie a všichni mi doporučují krémy s vysokým ochraným faktorem (cca 30), zajímal by mě Váš názor. Je známo, že v Austrálii je velice nebezpečné se pohybovat na slunci bez namazání....nehodlám ležet na pláži, ale i přesto samozřejmě se sluncem příjdu do styku. Lehce se spálím. Co bych podle Vás měla používat? Dle Vás je škodlivější krém než to slunce?
Předem děkuji za Váš názor!
Hezký den
Jana
Víte to není o slunci, nebo krému, ale o kyselinách v organizmu a plné funkčnosti imunitního systému. Pokud nebudete překyselená a imunitní systém bude plně funkční, tak se můžete opalovat naprosto pořád, naši předci nakonec nic jiného ani dělat nemohli, protože prostě žili v přírodě a ne v kanceláři. Naše tělo tedy počítá s takovou situací a umí si s ní poradit, za výše uvedených předpokladů. V opačném případě je možné, se nesmyslně stravovat a pokusit se pomocí moderní chemie omezit vliv slunce. Australané, jak vím od svého kamaráda, který tam mnoho let žil, nejedí, ale žerou a tím pádem jsou v trvalé acidóze, která jim vysoký výskyt tohoto onemocnění bohatě zajistí. Já osobně v plné sezóně v Chorvatsku, ležím celý den na plném sluníčku, naprosto bez jakéhokoliv ochranného krému a nic. Problém je vlastně jen na začátku, kdy se nesmím spálit a je vhodné se doma předopálit. Rozhodně nedoporučuji běžný postup českých debilů, kteří přijedou k moři bílí jak ředitel vápenky, zalehnou na pláž a během jednoho dne získají, celkem bez potíží, nádhernou barvu čerstvě pálených cihel, pak po celý zbytek dovolené léčí loupající se kůži někde v restauraci a domů jedou stejně bílí, ale bohatší o zajímavý zážitek. Toto je samozřejmě velice nebezpečné a s tím naše tělo rozhodně nepočítá.