Alopat píše:
Rozdíl tam je, ve dvaceti jsem si v září na dost studeném rybníce ještě dovolil oschnout na stavidle, dnes se pro změnu u řeky převlékám rovnou do suchého a mimo tropické dny odjíždím se zapnutým topením v autě. Předem sleduji měření na řece a kůže zpočátku reagovala štípáním při poklesu, byť o pouhé 1 až 2 stupně, pod vcelku osvěžujících 15°C. Navíc jsem doma objednával a měnil sací koš a čerpadlo, takže jsem během babího léta spojil příjemné s užitečným.
Tak já mám z letošního horkého léta také s čerpadlem v tomto případě tepelným možná ještě zajímavější zkušenost protože jsem musel pouze v plavkách vlézt do studny. Naštěstí jsem mohl stát na žebříku a ve vodě jsem byl pouze pod pytlík dál bych to rozhodně nedal a šlo jednoznačně o velice zajímavý zážitek, ovšem tam je voda max 10 stupňů a spíše i méně. Šlo o záložní studnu kde již jedno čerpadlo umístěné kousek nade dnem je, to saje vodu na zalévání a lezl jsem tam proto že jsem potřeboval odstranit vrostlé kořeny a co nejpřesněji umístit do správné hloubky další čerpadlo které v případě že tepelko vysaje primární studnu tak se přepne na tuto druhou studnu aby v té primární mohla nastoupat voda. Nicméně mě v této studni musí zůstat menší rezerva pro to původní čerpadlo abych ho nakonec nedrhnul na sucho, tedy jsem se potřeboval trefit v zásadě na centimetry. Když jsem vylezl pomalu jsem nemohl ohnout nohy a i když okolo bylo příjemných 35 stupňů byla mě zima docela dlouho. Problém jsem z toho naštěstí neměl ale pokud by nebylo takové vedro určitě by ta akce dopadla mnohem hůře.