| Autor |
Zpráva |
|
jani
|
Napsal: ned úno 16, 2014 1:20 am
|
|
Registrován: pát kvě 14, 2010 4:04 pm Příspěvky: 445 Bydliště: Hodonínsko
|
Mirabelka píše:
Pálivá paprička je výborná na krajíci dobrého chleba, který je namazaný máslem. Podporuje to činnost střev a může se podávat při zácpě. Hlavně na pálivé NEPÍT, pak je to ještě horší.
Je to naprosto "zmršený" recepis jistého K. Eidema a tím tedy solidní blbost jak v diagnoze, tak v surovinách.
Teprve vyšší dávka např. cayenského pepře / já ho používám po lžících polévkových / způsobuje průjem a to bych rozhodně nedoporučovala, pálivost z druhé strany organismu je dost nepříjemná.
Z jakého (pa)zdroje pochází prosím váš recepis? 
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
krasnagadgetka
|
Napsal: stř kvě 03, 2017 5:22 pm
|
|
|
Pro koho nejsou pálivé papričky vhodné? Mohou je užívat lidi, kteří berou warfarin?
Moc děkuji.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: stř kvě 03, 2017 6:42 pm
|
|
|
Než se trávit a zkracovat si život Warfarinem, tak to bych raději pil červené víno a zelený nápoj pro zdraví z červeného jetele, jedl kurkumin s tukem a žloutkem, užíval lžíci rozpuštěného kadidla a hlídal si přebytek v potravě nedostatkového hořčíku nad všudypřítomným vápníkem. Acylpyrin je vlastně kyselina acetylsalcylová dříve získávaná z vrbové kůry. http://vitaminy.doktorka.cz/prirodni-latky-redici-krev/
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Gamina
|
Napsal: stř kvě 03, 2017 10:47 pm
|
|
|
stevo69 píše:
Zdravím Jardo. Dalo by sa čili užívať v kapsulách, spolu s jedlom? Predišlo by sa pálivému pocitu v ústach. Mam čili rád ale ten pocit palenia v ústach je niekedy dosť neznesitelný.
Já to v kapslích beru - vždy ke konci jídla - a účinky to taky má Sice by to mohlo mít i lepší (při přímé konzumaci bez kapsle), ale to je mi celkem jedno. Ten rozdíl nebude tak velký, aby mi stálo za to pálit si pusu.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob čen 10, 2017 9:59 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
krasnagadgetka píše:
Pro koho nejsou pálivé papričky vhodné? Mohou je užívat lidi, kteří berou warfarin?
Moc děkuji.
Podle mě jsou vhodné skoro pro každého, jenom je otázka v jakém množství a jaký druh. Warfarin nesnese komentář a jeho uživatelé asi nemají rozum protože každý kdo je schopen přemýšlet si dá vždy dohromady co je pro něj dobře a co ne.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Beladona
|
Napsal: sob dub 12, 2025 10:32 am
|
|
|
Jarda píše:
Podle mě jsou vhodné skoro pro každého, jenom je otázka v jakém množství a jaký druh. Warfarin nesnese komentář a jeho uživatelé asi nemají rozum protože každý kdo je schopen přemýšlet si dá vždy dohromady co je pro něj dobře a co ne.
Moje matka (86 let) bere po mrtvici léky na ředění krve a evidentně jí škodí. Lze nahradit chili nebo lněným olejem? Co jiného byste prosím navrhoval?
Děkuji.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob dub 12, 2025 9:20 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Beladona píše:
Moje matka (86 let) bere po mrtvici léky na ředění krve a evidentně jí škodí. Lze nahradit chili nebo lněným olejem? Co jiného byste prosím navrhoval?
Děkuji.
Tak chili nebo lněný olej proč ne, asi lepší než ordinovat v uvedeném věku třeba pohyb, což je asi nesmysl nicméně jedním ze základních faktorů zahuštěné krve je špatný pitný režim. Základ je pít minimálně 30 m/kg váhy/den a dále se snažit o saturaci hořčíkem protože ten sice který přímo neředí, ale spouští mnoho biochemických pochodů v těle které přispívají k dobrému stavu cév. Hořčík hraje klíčovou roli v relaxaci svalů, včetně cévních stěn, což může vést k jejich rozšíření (dilataci) a lepšímu průtoku krve. Tímto mechanismem může pomoci snižovat krevní tlak a podporovat zdraví oběhového systému. Přírodními způsoby, jak podpořit ředění krve, jsou například potraviny bohaté na vitamín E, omega-3 mastné kyseliny a antioxidanty. Mezi ně patří: Česnek a cibule, které obsahují salicyláty, které pomáhají snižovat srážlivost krve. Ryby hlavně sardinka sleď, makrela, nebo saira, bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Koření hlavně zázvor a kurkuma, mají protizánětlivé účinky a podporují zdraví cév. Ovoce a zelenina jako například špenát, brokolice, kiwi nebo pomeranče, které obsahují vitamíny C a E. Zdaleka nejde o plný výčet, dalo by se toho pojmenovat daleko více, ale primární bude stejně to pití.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
fantomas
|
Napsal: ned kvě 11, 2025 7:01 pm
|
|
|
Já nevím co furt všichni máte s tíma omega 3 mastnýma kyselinama , Vždyť je to úplný svinstvo ,PUFA a doporučovat to ještě starým lidem,
.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: ned kvě 11, 2025 10:51 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
fantomas píše:
Já nevím co furt všichni máte s tíma omega 3 mastnýma kyselinama , Vždyť je to úplný svinstvo ,PUFA a doporučovat to ještě starým lidem,
.
To je stejné jako když budete tvrdit že většina našich předků byla debilní a nebylo jim shůry dáno pochopit jak jim ryby zásadně škodí. Historie konzumace ryb v českých zemích je poměrně dobře zdokumentovaná, zejména díky rybníkářské tradici, která sahá až do středověku. Rybníky byly zakládány už ve 12. století a jejich rozmach nastal v 15. a 16. století, kdy se ryby staly důležitou součástí jídelníčku, zejména během postních období. Podotýkám že volně chovaný kapr je významný zdroj omega 3 mastných kyselin a o volně táhnoucích lososech snad mluvit nemusím, dále zde máme úhoře, sumce a pstruhy. No jak se to srovnává s tou škodlivostí když nemocnost populace stoupá úměrně snižování konzumace ryb. Pokud jste myslel přímo škodlivé rybí tuky dělané nepřirozenou cestou pak bych souhlasil, ale o těch jsem tam nepsal psal jsem o celých rybách.
|
|
| Nahoru |
|
 |