| Autor |
Zpráva |
|
Jarda
|
Napsal: ned dub 29, 2018 8:26 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
Xion píše:
To vás zklamu, jakkoliv sofistikovaně vyrobený produkt ve kterém se nějak šťourala moderní medicína, nebo chemicko-potravinářský průmysl, nemůže nikdy nahradit komplexní působení přirozených potravin. Netvrdím že jde o špatný produkt, ale přirozenou potravinu nahradit i tak nemůže. Již jsem zde psal že mimo
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
valenta.klara
|
Napsal: úte kvě 01, 2018 1:29 pm
|
|
|
Zdravím a prosím a odpověď jak je to se vstřebáváním železa z vody? Bydlíme v železných horách a máme hodně zelezitou vodu - umí ho takto tělo využít? Děkuji.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: úte kvě 01, 2018 1:50 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
valenta.klara píše:
Zdravím a prosím a odpověď jak je to se vstřebáváním železa z vody? Bydlíme v železných horách a máme hodně zelezitou vodu - umí ho takto tělo využít? Děkuji.
Tak jistě se dovede nějaké množství vstřebat i z vody, ale bude to hodně rozdílné jak u koho. Dost vše souvisí s plnou činností jater, ale ty má dnes v nepořádku skoro každý, je přeci doba chemická a toxiny jsou ve všem jídle, pití a k tomu kvanta stresu, tedy pro
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
ctihodnymuz
|
Napsal: úte kvě 01, 2018 4:29 pm
|
|
|
Jarda píše:
Tak jistě se dovede nějaké množství vstřebat i z vody, ale bude to hodně rozdílné jak u koho. Dost vše souvisí s plnou činností jater, ale ty má dnes v nepořádku skoro každý, je přeci doba chemická a toxiny jsou ve všem jídle, pití a k tomu kvanta stresu, tedy pro
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jan517
|
Napsal: ned čen 17, 2018 10:20 pm
|
|
|
Zdravím, trápí mě problémy s nervy. Co je zvláštní je, že když si dám doplněk vápníku a nebo hodně vápenatou minerálku, tak mě tak za 3-5 hodin začnu cukat svaly, hučet v uších atd ( tedy moje problémy se zhorší hodně). Co myslíte že to dělá ? Díky
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pon čen 18, 2018 8:47 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Jan517 píše:
Zdravím, trápí mě problémy s nervy. Co je zvláštní je, že když si dám doplněk vápníku a nebo hodně vápenatou minerálku, tak mě tak za 3-5 hodin začnu cukat svaly, hučet v uších atd ( tedy moje problémy se zhorší hodně). Co myslíte že to dělá ? Díky
Předpokládám deficit hořčíku a další vápník ten deficit ještě zvětší.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pefi
|
Napsal: pon čen 18, 2018 2:01 pm
|
|
|
Jarda píše:
Jednoduché to sice je, ale není to vhodné pro každého. Umělá béčka mohou snižovat ceruloplazmin a pokud ho má již nyní nízký, což je dost pravděpodobné, pak to není dobrá cesta.
Neměl byste tušení které (která) z béček má toto na svědomí ?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pon čen 18, 2018 4:13 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
pefi píše:
To bohužel vysledováno nemám, jenom vím že při dodávání třeba umělého vitamínu C a umělých forem vitamínů skupiny B ceruloplazmin klesá, nebo stagnuje, ale pokud se stejné vitamíny dodají nějakou přírodní formou tento problém není. Podle všeho je stejný problém i umělého retinolu vitamínu A.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Ates
|
Napsal: úte čen 19, 2018 6:51 pm
|
|
|
pefi píše:
Podle některých studií jsou všechny uměle vyrobená béčka problémová a nikdy se nevyrovnají béčkám z potravy. Mnoho výživářů nedoporučuje vůbec žádné vitamínové doplňky.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: úte čen 19, 2018 11:50 pm
|
|
|
Naposledy upravil Alopat dne čtv čen 21, 2018 4:38 pm, celkově upraveno 2
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: stř čen 20, 2018 7:35 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Alopat píše:
Inspirativní informace, nikdy by mě nenapadlo že pouhá sprcha může snížit vitamín D, je se stále co učit.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Xion
|
Napsal: pát čen 22, 2018 12:40 am
|
|
|
Alopat píše:
Tu treba byt trochu opatrny, vysoke davky vitaminu D maju skodlive ucinky, hoci nepriamo. Oni testuju len priamu toxicitu vitaminu D3. Ta je samozrejme velmi nizka.
Ale ked chyba telu nieco ine, skodia aj vysoke davky vitaminu D. Napriklad, zvysuju vstrebavanie vapnika, cize ked chyba horcik, bor, tak moze byt este vacsi problem, lebo do tela sa zacne dostavat privela vapnika, ktory sa nevie vyuzit a spracovat. Takisto, ak chyba K2, co je tiez caste. Vtedy, ako v niektorych studiach, sa moze stat, ze vysoke davky vitaminu D dokonca zhorsili priebeh osteroporozy, behom 2 rokov (kosti boli este redsie, mali o par % mensiu hustotu, nez ked sa vitamin D nepodaval. Spolu s K2, to uz ale fungovalo, a osteroporoza vyrazne poklesla)
No a este tiez nieje dobre, ked je malo vitaminu A. Vtedy vysoke davky vitaminu D tiez nerobia dobre. (vysoke davky zacinaju nad 1000 IU/d, alebo ked sa hodnota v krvi dostane nad 50ug/ml, niekomu treba az 5000 IU/d aby sa dostal na tu hodnotu)
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pát čen 22, 2018 6:57 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
Xion píše:
Tu treba byt trochu opatrny, vysoke davky vitaminu D maju skodlive ucinky, hoci nepriamo. Oni testuju len priamu toxicitu vitaminu D3. Ta je samozrejme velmi nizka.
Ale ked chyba telu nieco ine, skodia aj vysoke davky vitaminu D. Napriklad, zvysuju vstrebavanie vapnika, cize ked chyba horcik, bor, tak moze byt este vacsi problem, lebo do tela sa zacne dostavat privela vapnika, ktory sa nevie vyuzit a spracovat. Takisto, ak chyba K2, co je tiez caste. Vtedy, ako v niektorych studiach, sa moze stat, ze vysoke davky vitaminu D dokonca zhorsili priebeh osteroporozy, behom 2 rokov (kosti boli este redsie, mali o par % mensiu hustotu, nez ked sa vitamin D nepodaval. Spolu s K2, to uz ale fungovalo, a osteroporoza vyrazne poklesla)
No a este tiez nieje dobre, ked je malo vitaminu A. Vtedy vysoke davky vitaminu D tiez nerobia dobre. (vysoke davky zacinaju nad 1000 IU/d, alebo ked sa hodnota v krvi dostane nad 50ug/ml, niekomu treba az 5000 IU/d aby sa dostal na tu hodnotu)
To máte pravdu jde o poměrně komplexní problematiku a vytrhnout si z toho pouze něco a ještě odhadem není zrovna dobrý postup. Docela problém je že ani zdaleka nejde vše laboratorně změřit, například vitamín A pokud vím v celé ČR dělá pouze jedna jediná laboratoř, tedy nabídka je dosti bídná.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
krasnagadgetka
|
Napsal: sob čec 07, 2018 1:19 am
|
|
|
Prosím Vás pane Jardo, nemůžete mi doporučit nějakou knihu, ve které bude vysvětleno, jaké vitamíny užívat a jaké ne? Jaký rozdíl je mezi syntetickými, přírodními atd...
Děkuji.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob čec 07, 2018 8:22 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
|
krasnagadgetka píše:
Prosím Vás pane Jardo, nemůžete mi doporučit nějakou knihu, ve které bude vysvětleno, jaké vitamíny užívat a jaké ne? Jaký rozdíl je mezi syntetickými, přírodními atd...
Děkuji.
Podle mě jako ucelená publikace to snad ani neexistuje, nebo o takové nevím, vždy jde pouze o pár kapitol dopsaných k něčemu a nikdy nejde o komplexní soubor informací. Podle mě to je zbytečné takto zkoumat, prostě si stravu spočítejte na nutriční kalkulačce cronometer.com a tam přeci vidíte zda doporučené denní dávky vitamínů a nutrientů přijímáte, nebo ne. Jde o zdaleka nejpřesnější postup který znám i když trochu pracnější, ale lépe to nezjistíte ani laboratorním vyšetřením.
|
|
| Nahoru |
|
 |