Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 25, 2026 2:34 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2985 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 199  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Minerály, vitamíny a enzymy
Příspěvek Napsal: úte čen 22, 2010 9:04 pm 
Administrátor
Administrátor

muflon píše:
Zaujala mne tato webova stranka(resp.info z nich, nikoli ty predrazene produkty...):

http://www.symbinatur.com/Vysoke-davky- ... 31_61.html
Odtud cituji:
Vitamin C neničí vitamin B 12, to je důležité zjištění a také nesnižuje hladinu serotoninu, jak se dříve myslelo. Prof. Schmidt dokonce tvrdí opak. U depresivních nálad podává infuze s vit. C až do dávky 30 g a má s tím velice dobré zkušenosti. Vit. C působí na acidobazickou rovnováhu a při zkoumání pufrovacího systému vyšlo, že vitamín C reaguje neutrálně.

http://www.symbinatur.com/Vysoke-davky- ... 31_58.html
Člověk není schopen produkovat vlastní vitamin C. Ten má asi 20 funkcí, které plní. Přispívá celkovému metabolizmu, aby dobře fungoval. Přitom nedochází k překyselení. Ascorbová kyselina se metabolizuje alkalicky.

http://www.symbinatur.com/Vysoke-davky- ... 31_57.html
http://www.symbinatur.com/Vysoke-davky- ... 31_59.html

http://www.symbinatur.com/Vysoke-davky- ... ka-31.html
Kontraidikace

U metabolické dekompenzace - renální insuficience - bychom neměli provádět infuzi s vit. C. U glomerulonefritidy také nedávat a dále, kde je defekt glukózo-6-fosfát dehydrogenázy. U zjištěné tvorby oxalátových ledvinových kamínků. Nemoci typu- hemochromatóza, thalasemie.U dětí pod 12 let.

Velká pozornost a obezřetnost se má věnovat při podávání vysokých dávek vitamínu C u pacientů se sklonem k ledvinným kamínkům a stejně tak u pacientů, kteří musí dodržovat dietu se sníženým obsahem natria.

Po vysoké dávce tohoto vitamínu může stoupnout jeho koncentrace v moči a může ovlivnit klinicko biochemické parametry ( glukózy, kyseliny močové, kreatininu, anorganického fosfátu), takže se výsledky mohou jevit jako falešně pozitivní. Po vysoké dávce vitaminu C se také může jevit falešně zkouška na okultní krvácení. U diabetiků může být po infuzi pozorována labilní glukózová křivka.

Vzájemné reakce s jinými prostředky:
Kyselina askorbová může ovlivňovat účinky antikoagulancií. Současné užívání askorbové kyseliny a fluphenazinu vede ke snížení koncentrace fluphenazinu v séru. Současné užívání askorbové kyseliny a kyseliny acetylosalicylové sníží vylučování kyseliny acetylosalicilové do moči a naopak zvýší vylučování kyseliny askorbové. Saliciláty inhibují vstup kyseliny askorbové do leukocytů a trombocytů. Vysoké dávky vitaminu C by měly následovat po chemoterapii (podle poločasu rozpadu chemoterapeutika 1-3 dny), tady klinická data o možných interakcích chybějí.

Těhotenství a kojení: tato terapie by neměla být prováděna.

Zajímavé informace, ale těch ledvinových kamínků bych se zase tak nebál, pokud současně s vitamínem C dodáte velké dávky hořčíku, není s tím žádný problém.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř čen 23, 2010 8:34 am 

Hezký den, měla bych dotaz, na tu kombinaci céčka s hořčíkem to se asi nesmí najednou do sklenice že? Potřebuji poradit s čím bych ten hořčík mohla mixnout, velmi mi totiž vadí ta chuť a i v nižších koncentracích se mi z něj obrací žaludek.Přitom cítím že mi dělá dobře, když už nějaký do sebe dostanu. Mám chlorid hořečnatý od vás. Dalo by se to s něcím smíchat, nebo třeba plnit do kapslí? Děkuji.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř čen 23, 2010 9:52 am 
Administrátor
Administrátor

Azul píše:
Hezký den, měla bych dotaz, na tu kombinaci céčka s hořčíkem to se asi nesmí najednou do sklenice že? Potřebuji poradit s čím bych ten hořčík mohla mixnout, velmi mi totiž vadí ta chuť a i v nižších koncentracích se mi z něj obrací žaludek.Přitom cítím že mi dělá dobře, když už nějaký do sebe dostanu. Mám chlorid hořečnatý od vás. Dalo by se to s něcím smíchat, nebo třeba plnit do kapslí? Děkuji.

Obávám se, že vás moc nepotěším, dle mého názoru není vhodné ho míchat s ničím, pouze s vodou, protože ihned se vším reaguje a využitelnost prudce klesá. Nicméně pokud vám vyloženě nechutná, tak ho třeba přidávejte do čerstvé šťávy, ale budete asi muset dávat víc, aby si tělo dokázalo něco vybrat a hořčík přijmout. Do kapslí ho můžete vyzkoušet, manželce také nechutná a cpe ho do kapslí, ale jedná se o hrozné blbnutí a těch kapslí je potřeba hodně.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř čen 23, 2010 10:44 am 

Jarda píše:
...dle mého názoru není vhodné ho míchat s ničím, pouze s vodou, protože ihned se vším reaguje a využitelnost prudce klesá. Nicméně pokud vám vyloženě nechutná, tak ho třeba přidávejte do čerstvé šťávy, ale budete asi muset dávat víc, aby si tělo dokázalo něco vybrat a hořčík přijmout. Do kapslí ho můžete vyzkoušet, manželce také nechutná a cpe ho do kapslí, ale jedná se o hrozné blbnutí a těch kapslí je potřeba hodně.

Mne nevadi ta chut roztoku ze sypkeho CHLORIDU horciku(MgCl), ale v rodine take resime ze to je pro nektere nechutne....moc dobre to vylepsi chut pokud si zacali pridavat solanku z himal.soli. Ale koukam ze asi jak pisete to hned reaguje a vyuzitelnost klesa(i v RO?) :? ....Zasadne asi tedy bude lepe pouzivat destilku nebo vodu z osmozy aby to co nejmene reagovalo a vyuziti horciku v tele bylo co nejvetsi....

Takze vase drivejsi doporuceni brat nalacno horcik se zinkem se tyka nejspise pouze tabletek LAKTATU horciku, ale nikoliv chloridu horciku(bral jsem jej doted spolu se zinkem :( )

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř čen 23, 2010 3:25 pm 

Tak to jsem ráda že nejsem sama taková frfňa. Ještě dotázek do těch kapslí normálně nacpat ten prášek a zapít větším množstvím vody- mohlo by to takto stačit? Díky moc.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř čen 23, 2010 6:54 pm 
Administrátor
Administrátor

muflon píše:
Mne nevadi ta chut roztoku ze sypkeho CHLORIDU horciku(MgCl), ale v rodine take resime ze to je pro nektere nechutne....moc dobre to vylepsi chut pokud si zacali pridavat solanku z himal.soli. Ale koukam ze asi jak pisete to hned reaguje a vyuzitelnost klesa(i v RO?) :? ....Zasadne asi tedy bude lepe pouzivat destilku nebo vodu z osmozy aby to co nejmene reagovalo a vyuziti horciku v tele bylo co nejvetsi....

Takze vase drivejsi doporuceni brat nalacno horcik se zinkem se tyka nejspise pouze tabletek LAKTATU horciku, ale nikoliv chloridu horciku(bral jsem jej doted spolu se zinkem :( )

To je špatně pochopeno, dotaz se týkal kombinace s vitamínem C a já jsem, jako ne zcela ideální verzi, připustil mix s čerstvou šťávou. Nikde tedy neruším žádné ze svých předchozích doporučení a se zinkem a himalájskou solí se chlorid hořečnatý určitě snáší dobře.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř čen 23, 2010 6:57 pm 
Administrátor
Administrátor

Azul píše:
Tak to jsem ráda že nejsem sama taková frfňa. Ještě dotázek do těch kapslí normálně nacpat ten prášek a zapít větším množstvím vody- mohlo by to takto stačit? Díky moc.

Pokud vás to bude bavit se s tím patlat, tak proč ne, ale alespoň používejte ty největší kapsle velikosti 00. Zapíjet se kapsle zase tak moc nemusí, bohatě stačí 0,2 l vody.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř čen 23, 2010 7:34 pm 

Jarda píše:
Udělejte si pokus, jak hluboko jste v deficitu vitamínu C. Začněte na 2000 jednotek a zvyšujte dávku, až do momentu, kdy se dostaví průjem, což je stav předávkování. Vše ostatní tělo potřebuje a pravděpodobně Vás překvapí, jak vysoká dávka to je. Při tak špatném životním a stravovacím režimu, jaký je v naší zemi běžný, je jeho spotřeba opravdu obdivuhodná a potravinami téměř nedosažitelná.

Kolik 1000mg tablet lze spolykat v 1 dávce ? 3ks nebo i více ? Zkouším po snídani 2 tablety, po obědě 3 tablety, odpoledne po jídle 2 tablety. Průjem zatím nikde... Podle doporučení na obalu (brát 1 tabletu obden) jsem za den sežral půlměsíční dávku :-)

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř čen 23, 2010 8:42 pm 
Administrátor
Administrátor

Host píše:
Kolik 1000mg tablet lze spolykat v 1 dávce ? 3ks nebo i více ? Zkouším po snídani 2 tablety, po obědě 3 tablety, odpoledne po jídle 2 tablety. Průjem zatím nikde... Podle doporučení na obalu (brát 1 tabletu obden) jsem za den sežral půlměsíční dávku :-)

Jediné omezení je opravdu ten průjem a není vhodné do sebe narvat mnoho naráz, tím se průjem sice vyvolá, ale správná dávka se nepozná. Berte tak 3000-5000 mg na jednu dávku a zvyšujte počet dávek, nicméně lidé ve velkém deficitu mohou brát i obdivuhodných 30000 mg a také jsem se setkal i se spotřebou 75000 mg bez průjmu, tělo to prostě všechno spotřebovalo.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: čtv čen 24, 2010 7:45 am 

Prosím ještě o radu kolik se toho hořčíku asi bere a kolik se ho do kapslí 00 vejde.Tak rámcově vím že do průjmu ale jestli mám začít s jedním gramem, nebo méně. Pro mě to bude záchrana ty kapsle, nezvládla jsem víc než 130mg do tři deci a i to se mi už šprajcovalo.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: čtv čen 24, 2010 7:55 am 
Administrátor
Administrátor

Azul píše:
Prosím ještě o radu kolik se toho hořčíku asi bere a kolik se ho do kapslí 00 vejde.Tak rámcově vím že do průjmu ale jestli mám začít s jedním gramem, nebo méně. Pro mě to bude záchrana ty kapsle, nezvládla jsem víc než 130mg do tři deci a i to se mi už šprajcovalo.

Tak bohužel toto přesně neposoudím, nikdy jsem nic takového nezkoumal, ale tuším, že na kávovou lžičku bude tak 5 kapslí, čili jedna kapsle tedy cca 0,5-0,6 g, ovšem není problém jich naplnit více, zvážit a zjistit průměrnou váhu jedné kapsle. Jediné omezení je skutečně průjem, jinak tělo dávku potřebuje, začal bych tedy na třech kapslích denně a každý den bych jednu přidal, až do toho průjmu.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: čtv čen 24, 2010 10:41 am 

Jak se divate na prospesnost samotneho extrahovaneho Lecitinu v kapslich, jestlize je ze soji a soju nedoporucujete?
Pomaha pri uceni studentum....(cholesterol mne nezajima, maso a syry temer nejim :) )

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: čtv čen 24, 2010 1:41 pm 
Administrátor
Administrátor

muflon píše:
Jak se divate na prospesnost samotneho extrahovaneho Lecitinu v kapslich, jestlize je ze soji a soju nedoporucujete?
Pomaha pri uceni studentum....(cholesterol mne nezajima, maso a syry temer nejim :) )

Osobně kapsle a pilulky moc nemusím, čili já bych to nebral a soju už vůbec ne, ta je škodlivá v každé podobě. Cholesterol není pouze z potravin živočišného původu, ale tělo si ho samo tvoří, tak se na to zase tak moc nespoléhejte.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: pon čen 28, 2010 8:55 pm 

Jarda píše:
Jediné omezení je opravdu ten průjem a není vhodné do sebe narvat mnoho naráz, tím se průjem sice vyvolá, ale správná dávka se nepozná. Berte tak 3000-5000 mg na jednu dávku a zvyšujte počet dávek, nicméně lidé ve velkém deficitu mohou brát i obdivuhodných 30000 mg a také jsem se setkal i se spotřebou 75000 mg bez průjmu, tělo to prostě všechno spotřebovalo.

Pokud mi průjem vyvolá až dávka např. 20g denně, tak to znamená, že mám pak brát dlouhodobě dávku jen o něco nižší aniž bych riskoval nadměrnou zátěž ledvin nebo překyselení - pokud by ho C opravdu výrazně zhoršilo ? Někde jsem tu zahlédl, že berete "jen" 2g denně... Já teď beru cca už týden 12g/den + něco v jídle/šťávách a průjem nikde tak chci "vystoupat" na nějaký limit (mezitím snad stihnu přečíst knihu o vitamínu C abych byl chytřejší).

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: pon čen 28, 2010 9:50 pm 
Administrátor
Administrátor

Host píše:
Pokud mi průjem vyvolá až dávka např. 20g denně, tak to znamená, že mám pak brát dlouhodobě dávku jen o něco nižší aniž bych riskoval nadměrnou zátěž ledvin nebo překyselení - pokud by ho C opravdu výrazně zhoršilo ? Někde jsem tu zahlédl, že berete "jen" 2g denně... Já teď beru cca už týden 12g/den + něco v jídle/šťávách a průjem nikde tak chci "vystoupat" na nějaký limit (mezitím snad stihnu přečíst knihu o vitamínu C abych byl chytřejší).

Veškerý vitamín C, který nevyvolá průjem, prostě tělo potřebuje a není důvod brát nižší dávku. Tu moji denní dávku jste nějak špatně četl a pod 5 g se skoro nedostávám, běžně beru 7 g, ale třeba v zimních měsících klidně i těch 12 g. V knize se dozvíte, že i dávka 30 g není nijak zvláštní a sám jsem měl pacienta, který bral 75 g deně.

Odpovědět s citací 
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2985 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 199  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]