Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 25, 2026 12:52 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4105 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 274  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Očista jater
Příspěvek Napsal: ned úno 28, 2010 9:55 pm 
Administrátor
Administrátor

catcher píše:
Dá se tedy počítat při výše popsané "dvojkombinaci" s plným účinkem druhé fáze srovnatelným s klasickou šankou ?

Ano, bude to velice podobné, ta kúra se i tak moc neliší a takto bude srovnatelná, možná i lepší.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: pon bře 01, 2010 1:51 am 

Dobre, takze ako urobit tu jatrapraksalanu? :-) 3 a 4 davku soli vypit spolu s 0,5l -1,5l vody a ostatne podla navodu? :-)

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: pon bře 01, 2010 8:38 am 
Administrátor
Administrátor

Xion píše:
Dobre, takze ako urobit tu jatrapraksalanu? :-) 3 a 4 davku soli vypit spolu s 0,5l -1,5l vody a ostatne podla navodu? :-)

Musíte hodně pít mezi 14-17 hodinou před kůrou kvůli dehydrataci a ráno, po první várce, dáte méně vody, třeba do 1 litru a na druhou várku dáte více klidně 1,5-2 litry, což vyžene ze střeva tu sůl a máte hotovo. Dále podle návodu.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: pon bře 01, 2010 1:20 pm 

Jarda, prosim Vas, tych 60 ml Epsomskej soli, kolko je to na gramy? Mohli by ste to aj zvazit?

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: pon bře 01, 2010 9:15 pm 
Administrátor
Administrátor

Xion píše:
Jarda, prosim Vas, tych 60 ml Epsomskej soli, kolko je to na gramy? Mohli by ste to aj zvazit?

Tak jsem vám to navážil a vyšlo mi 57-58 g. Tím se potvrzuje moje teorie, že sůl má zhruba 1 gram/1 ml a pokud není potřeba nějaká vysoká přesnost, tak se s tím nezatěžovat a pouze odměřovat jako cukr do dortu.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: úte bře 02, 2010 3:07 am 

Jarda píše:
Tak jsem vám to navážil a vyšlo mi 57-58 g. Tím se potvrzuje moje teorie, že sůl má zhruba 1 gram/1 ml a pokud není potřeba nějaká vysoká přesnost, tak se s tím nezatěžovat a pouze odměřovat jako cukr do dortu.

Ahaaaa, uz mi to dava zmysel, hustota tej soli podla tabuliek je sice 1,65 (cize o 65% viac ako voda), preto klesa ku dnu, ale pritom 60 ml soli vazi 58 g, co je menej ako voda, ktora vazi 60g. Je jasne preco, len treba pohnut rozumom. :-)

Dakujem pekne za navazenie.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: úte bře 02, 2010 8:43 am 

Dobrý den, scháním Epsomskou sůl pod všemi dostupnými názvy včetně chemického vzorce a musím potvrdit, že mladší lékárnice nevědí nic. Starší zašátrají v paměti a daly by mi správně, ale takovéto zboží neobjednávají. Navštívila jsem takto 32 lékáren. Tak už docela dlouho lovím po netu, až jsem narazila na Vás. Pročetla jsem si přízpěvky a ráda bych Vás požádala, zda-li by bylo možné poslat i k nám balíček. Žlučník mám vyoperovaný už 9 let, ale žlučové cesty se mi zanášejí stále. / mám tedy velice nízký tlak a miluji kávu, byť překapanou, ale vím, že na žlučník to není ideál, alkohol nesnesu a nic jiného mne na nohy nepostaví / Už to má mé tělo jako koníčka. Přitom žijeme na vsi a snažím se o zdravou výživu pro celou rodinu. Baštíme převážně vše z domácích zdrojů a minimum kupuji. A to chodím nakupovat s papírkem, kde mám vypsána všechna ,,E", abych náhodou nekoupila i základní potravinu špatně. A i tak kupuji vše čerstvé a ne pytliky a škatulky. Dietku držím poctivě celé roky. Sbírám a suším si tu i bylinky a také nám už hodně pomohly - nedám na ně dopustit a přitom je to jen trocha práce na čerstvém vzduchu a i radost. A to jsem se rozpovídala. Budu se těšit na Vaši odpověď. Pokud by jste měl prima nápad pro naše zdraví, budu jen ráda. Děkuji. Veverka
Tak jsem to tu celé pročetla a budu ráda, pokud mi poradíte.
Chováme doma slepice, perličky, krůty, husy, králíky, kozy. Vše je živené čistě přírodně a produkty mám pocit že jsou kvalitní a zdravé. Mrazák nemám. Pokud něco chci k obědu, je to čerstvé.
Vypěstujeme si tu zeleninu i ovoce a bez chemie.
To co kupujeme k jídlu je fakt minimum a snažím se aby bylo zas bez chemie, konzervantů a éček. S váhou jsme na tom dobře - žádná obezita. Cukr nepoužíváme vůbec. Pěstujeme si sladkou trávu a ta mi jej dobře nahrazuje.
Doma mi říkají chroupalka, že se živím převážně zeleninou a ovocem a nejlépe jak to utrnu.
Zbytek rodiny má rád vše přírodní , ale máme dva členy, kteří bez masa ani ránu a aspoň jednou v týdnu jej chtějí na stole. Mám doma i kombuchu a Tibetskou houbu - zalévám ji kozím mlikem. Je to prima studený lahodný kefírek.

Přesto všechno dělám někde chybu a to mé zdraví se ozývá.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř bře 03, 2010 5:45 am 

zdravím. dneska chci začít s jaterní očistou -dnes odlehčovací dieta, zítra jablečný den a v pátek vlastní kůra.ale, zhruba před 3 lety mě na sonu našli v žlučníku šutr velký cca. 2,5 - 3 cm. , který jako zátka přiléhá na žlučovod. chtěli ho vyndat klasicky okamžitě ven, což jsem odmítl.až na občasné tlaky, pnutí, problémy nejsou. myslíte,že i v této velikosti se dostane ven ? ty 3 cm by odpovídali zhruba té velikosti švestky, ne ? ale, když by se náhodou šprajcl, tak by zůstala jenom možnost akutní operace ? díky.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř bře 03, 2010 8:33 am 

Zdravím, sůl jsem sehnala. Vypucuju játra a žlučovody a snad už mi nic moc trápit nebude. Do jarních měsíců doufám vstoupím bez potíží. :D Už se na to moc těším. Pokud bych spravila i nízký tlak mám vyhráno.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř bře 03, 2010 11:32 am 
Administrátor
Administrátor

ohnut píše:
zdravím. dneska chci začít s jaterní očistou -dnes odlehčovací dieta, zítra jablečný den a v pátek vlastní kůra.ale, zhruba před 3 lety mě na sonu našli v žlučníku šutr velký cca. 2,5 - 3 cm. , který jako zátka přiléhá na žlučovod. chtěli ho vyndat klasicky okamžitě ven, což jsem odmítl.až na občasné tlaky, pnutí, problémy nejsou. myslíte,že i v této velikosti se dostane ven ? ty 3 cm by odpovídali zhruba té velikosti švestky, ne ? ale, když by se náhodou šprajcl, tak by zůstala jenom možnost akutní operace ? díky.

Vyjít může, to nezpochybňuji, ale žlučovod se roztáhne tak na 2,5 cm a je to tedy již docela riskantní, já bych ho tak 2-3 měsíce rozpouštěl velkými dávkami hořčíku a potom, až bude měkký, snadno vyjde. V inzerci na dodávku hořčíku nabízím chlorid hořečnatý a pokud budete mít zájem, tak dejte vědět, případně to zkuste, ale chce to odvahu a snad to projde.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř bře 03, 2010 5:02 pm 

Veverka píše:
Zdravím, sůl jsem sehnala. Vypucuju játra a žlučovody a snad už mi nic moc trápit nebude. Do jarních měsíců doufám vstoupím bez potíží. :D Už se na to moc těším. Pokud bych spravila i nízký tlak mám vyhráno.

To cistenie moze trvat aj niekolko mesiacov, kym odijdu vsetky usadeniny, tak sa radsej na to psychicky priprav. :-)

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř bře 03, 2010 5:12 pm 

Jejda. Nevadí. Obula jsem se před léty do zdraví naší rodiny a nehodlám to skončit pro malý neúspěch. Pracuji na tom už 22 let a stále se učím a objevuji nové. Doufám, že to jednou zdokonalím natolik, že budeme všici bez jakých koliv problémů. U dětí se mi to daří dobře. Horší je to s námi dospěláky, kteří máme od dětství jiné návyky. Mě jak něco pomůže, dám se do toho plnou parou, ale s chlapem je to na delší trať. Je vychováván na zabíjačkách a mlsotách. Těžko se toho vzdává. Už tedy i on hodně přeměnil jídelníček, né však docela podle mých představ, ale snad časem. Já jsem tu jak bejložravec a děti už také. Ovšem manžel se svou mamkou........ale té to nevysvětlím. Jede si stále svou jak beran a nechápe, že si ublížuje. O jejích nemocech psát, to by se nevešlo a jak věčně skujíká, no to jdu raději ven se psíky. Ale také to nevzdávám. Je jí tepřive 65 a pořád má čas si to uvědomit a přeměnit. Takže hurá do očisty jater a žlučovodů, ať to trvá třeba rok.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř bře 03, 2010 8:08 pm 

Veverka píše:
Jejda. Nevadí. Obula jsem se před léty do zdraví naší rodiny a nehodlám to skončit pro malý neúspěch. Pracuji na tom už 22 let a stále se učím a objevuji nové. Doufám, že to jednou zdokonalím natolik, že budeme všici bez jakých koliv problémů. U dětí se mi to daří dobře. Horší je to s námi dospěláky, kteří máme od dětství jiné návyky. Mě jak něco pomůže, dám se do toho plnou parou, ale s chlapem je to na delší trať. Je vychováván na zabíjačkách a mlsotách. Těžko se toho vzdává. Už tedy i on hodně přeměnil jídelníček, né však docela podle mých představ, ale snad časem. Já jsem tu jak bejložravec a děti už také. Ovšem manžel se svou mamkou........ale té to nevysvětlím. Jede si stále svou jak beran a nechápe, že si ublížuje. O jejích nemocech psát, to by se nevešlo a jak věčně skujíká, no to jdu raději ven se psíky. Ale také to nevzdávám. Je jí tepřive 65 a pořád má čas si to uvědomit a přeměnit. Takže hurá do očisty jater a žlučovodů, ať to trvá třeba rok.

Ak budes dodrzovat rady najdene tu na fore, samozrejme nie slepo, ale vsetko si prisposobovat na svoju individualitu, a k tomu aj psychohygienu, tak nebude treba cakat 22 rokov, ale za rok-dva je clovek fit. Ta psychohygiena je klucova, a patri tam postoj k zivotu, postoj k samemu sebe, postoj k prirode a okoliu, vztah k Bohu, medziludske vztahy. Je to minimalne 50% zdravia, takze nieje to len o fyzickej potrave.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř bře 03, 2010 8:53 pm 

Ano tak s tím musím jen souhlasit. Psychický stav člověka dělá strašně moc. Je to v podstatě půl zdraví. Snažím se žít v poklidu. Ale občas mi stresová situace nemine. Pak to ale řeším procházkou po okolních luzích a hájích a to je balzám na nervy. Dom se vracím s čistou hlavou a plna energie do dalších ,,bojů". A léčba prací také není k zahození. Přijdu na jiné myšlenky v cukuletu a je to i užitečné. Mám představu, co se sebou chci udělat a budu se snažit, aby se mi zadařilo. Určitě nejsem sama a ani první. Vím co chci a zbytek se buď přidá, či nee. Já už se odradit nenechám. Co jsem pro sebe udělala doposud mi pomohlo. Vydala jsem se na cestu zdraví, tak se k němu dopracuji. Před lety, když jsem sama se sebou začínala, tak jsem v podstatě tápala v nejstotě. Nikdo neuměl poradit jinak, než jen léky..............tak jsem vytáhla staré zápisky své prababi - byla to bylinkářka a začala jsem takto. Postupem let jsem se dopracovala k různé literatuře a zdokonalila v bylinkách. Pomáhají nám hodně. Fakt tu už nikdo krom babi marod není a na nic si nikdo nestěžuje. Vyhýbají se nám i chřipky, alergie a všechny hnoje, co kde lítají se od nás odrážejí, tak si myslím, že jsme na dobré cestě ku zdraví.

Odpovědět s citací 
Příspěvek Napsal: stř bře 03, 2010 10:04 pm 
Administrátor
Administrátor

Veverka píše:
Dobrý den, scháním Epsomskou sůl pod všemi dostupnými názvy včetně chemického vzorce a musím potvrdit, že mladší lékárnice nevědí nic. Starší zašátrají v paměti a daly by mi správně, ale takovéto zboží neobjednávají. Navštívila jsem takto 32 lékáren. Tak už docela dlouho lovím po netu, až jsem narazila na Vás. Pročetla jsem si přízpěvky a ráda bych Vás požádala, zda-li by bylo možné poslat i k nám balíček. Žlučník mám vyoperovaný už 9 let, ale žlučové cesty se mi zanášejí stále. / mám tedy velice nízký tlak a miluji kávu, byť překapanou, ale vím, že na žlučník to není ideál, alkohol nesnesu a nic jiného mne na nohy nepostaví / Už to má mé tělo jako koníčka. Přitom žijeme na vsi a snažím se o zdravou výživu pro celou rodinu. Baštíme převážně vše z domácích zdrojů a minimum kupuji. A to chodím nakupovat s papírkem, kde mám vypsána všechna ,,E", abych náhodou nekoupila i základní potravinu špatně. A i tak kupuji vše čerstvé a ne pytliky a škatulky. Dietku držím poctivě celé roky. Sbírám a suším si tu i bylinky a také nám už hodně pomohly - nedám na ně dopustit a přitom je to jen trocha práce na čerstvém vzduchu a i radost. A to jsem se rozpovídala. Budu se těšit na Vaši odpověď. Pokud by jste měl prima nápad pro naše zdraví, budu jen ráda. Děkuji. Veverka
Tak jsem to tu celé pročetla a budu ráda, pokud mi poradíte.
Chováme doma slepice, perličky, krůty, husy, králíky, kozy. Vše je živené čistě přírodně a produkty mám pocit že jsou kvalitní a zdravé. Mrazák nemám. Pokud něco chci k obědu, je to čerstvé.
Vypěstujeme si tu zeleninu i ovoce a bez chemie.
To co kupujeme k jídlu je fakt minimum a snažím se aby bylo zas bez chemie, konzervantů a éček. S váhou jsme na tom dobře - žádná obezita. Cukr nepoužíváme vůbec. Pěstujeme si sladkou trávu a ta mi jej dobře nahrazuje.
Doma mi říkají chroupalka, že se živím převážně zeleninou a ovocem a nejlépe jak to utrnu.
Zbytek rodiny má rád vše přírodní , ale máme dva členy, kteří bez masa ani ránu a aspoň jednou v týdnu jej chtějí na stole. Mám doma i kombuchu a Tibetskou houbu - zalévám ji kozím mlikem. Je to prima studený lahodný kefírek.

Přesto všechno dělám někde chybu a to mé zdraví se ozývá.

Podle mě tam vidím dva nedostatky, jednak pravděpodobný deficit omega 3 mastné kyseliny a pak nedostatečnou údržbu jater a možná i střeva. Zkuste konzumovat sirnou patlanici, ale na to musíte koupit mrazák a vygruntovat několikrát játra.

Odpovědět s citací 
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4105 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 274  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]