Koukal sem, že na webu je jen PDF z Receptáře a tahle očista je tu taková zapadlá. Uživatelé se o ní v různých částech fóra baví a odkazujou na ni, ale pro info o očistě nosních dutin musí člověk na web a nepohodlně hledat v publikovanejch tématech. Bylo by možný přidat návod do sekce Další druhy očisty k osamoceným játrům? Jestli Jardo nemáš čas, tak bych upravil návod z Receptáře pro web a poslal ti ho.
Včera ráno sem si podle návodu vyrobil néti konvičku a při jejím prvním použití ze mne teklo víc hlenů než sem čekal. Při průplachu první dírkou mi moc nešlo zhluboka dýchat ústy a asi třikrát se mi podařilo je zavřít, což mělo za následek, že voda začala téct kam neměla a néti konvičku sem hned reflexivně z nosu vytáhnul. Obráceně už to proběhlo bez problémů a s vypětím všech sil na jeden zátah. To chce cvik. Pocity topení se nedostavily a očista mi vůbec nepřišla nepříjemná. Člověk ani necítí, že voda protejká dutinami bůhví jak hluboko v hlavě. Voda protekla rychle a po vysmrkání sajrajtu už ze mě nevyšla ani kapička.
Uzávěr PET lahve se skládá ze 4 částí. Nejjednodušší je vzít šroubovák, prostrčit ho zvnějšku odšroubovaným uzávěrem a to modrý uvnitř i s bílým těsněním vyrazit. Pokud se přitom rozpojí i hlavní dvě části (na obr. 3 vlevo dole), tak je na jejich opětovný spojení potřeba vyvinout dost velkou sílu, ale jde to a celá úprava je za chvilku hotová. Z druhý strany se mi to bílý těsnění nepovedlo vyndat. Otvor sem vytvořil u spodku láhve nažhaveným tlustým drátem. Je tam asi centimetr dlouhá úzká čárka, která se dá při plnění konvičky snadno zacpat palcem.
Příloha:
vyroba_konvicky.png [ 283.8 KiB | Zobrazeno 9257 krát ]
Konvička za cca 270 Kč se dá sehnat přes http://www.yogaprosess.com/czech/.
kompletní sakulova
Používejte
MOZEK a nevěřte každý blbosti na Internetu!