Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu kohokoliv kdo má podobné potíže jako já, nebo kohokoliv, kdo by mohl tušit o co vlastně jde..
Je mi 30 let a celý život už od malička trpím něčím, co mi v dětství diagnostikovali jako chladovou alergii. Jedná se o ukrutné svědění, které jen s těží a jen někdy dokážu překonat a neškrábat se. Ve spánku si ale většinou postižená místa pomalu stáhnu z kůže. Svědění je často spojeno s výraznou kpopřivkou. Nejvíce a nejčastěji se jedná o vnitřní stranu stehen, pokud je ještě hůř tak i podkolenní jamky a zadní strana lýtek, když je ještě hůř, tak i holeně a kotníky a v nejhorších případech i předloktí, podbřišek a spodní záda (boky). Více než polovinu roku trpím každý den a to nejvíce z přechodu ze zimi do tepla, když vlezu do vany, pod peřinu, atd.. Současně jsem ale šíleně zimomřivá, zima je mi skoro stále.. V létě se kopřivka a svědění objeví jen některé dny, ale ani v těch vedrech nezmizí úplně a na dlouho. I když vnímám silnou souvislost mezi teplotními přechody a mou alergií, nevěřím, že to je ta pravá příčina ani diagnóza. Několikrát jsem měla podezření i na souvislost s pitím alkoholu, fyzickým vyčerpáním a jiné.. Pročetla jsem si na těchto stránkách i jinde na internetu všechno možné o atopickém exému, histaminové intoleranci,mastocytóze a jiných kožních potížích, ale nějak se nikam nedokážu zařadit.
Nevíte prosím někdo, s jakými orgány by mé potíže mohly souviset a které začít očišťovat a posilovat, případně které potraviny vyřadit?
ps. Před pár lety jsem několik let za sebou měla zánět ledvin, v jednom roce dokonce dvakrát.
Předem moc děkuji za jakékoliv odpovědi.