| Autor |
Zpráva |
|
MartinG
|
Napsal: úte lis 12, 2019 1:13 pm
|
|
|
pefi píše:
Zdravím Vás,
chci se zeptat co to je Flushujici niacin ? Ja našel nějaký Niacin 500mg jen okolo 200,- Kč za baleni 100 tablet, tak jsem si rikal, to je super cena. Jak poznam, že to je právě tento a v čem je lepší ?
Děkuji Martin
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
pefi
|
Napsal: úte lis 12, 2019 9:44 pm
|
|
|
Flushující je niacin v podobě kyseliny nikotinové, další forma nikotinamid flush skoro u nikoho nevyvolává. Třeti forma je inositol hexaniacinát je forma s postupným uvolňováním, nejen že nevyvolává flush, ale je v podezření, že
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: sob led 11, 2020 5:08 am
|
|
|
Nezaškodí se podívat, co se při pitvě našlo v mozcích pacientů, kteří zemřeli na neurologické onemocnění jako je roztroušená skleróza, multiformní glioblastom a demence Lewyho tělísek. Opět se jedná o kombinaci nákaz - tentokrát se vědec patolog zaměřil na červy + spirochety a detekoval jejich DNA. A pro případ, že byste nevěděli, odkud se bere amyloidní plak u Alzheimera, tak natočil i svou přednášku.
Má poznámka: Degenerativní procesy jsou často vedlejším efektem snahy lidského organismu ubránit se, pokud z nějakého důvodu (např. moderní skorbut, atd.) nefunguje imunitní systém, kdy se s parazity zároveň vede boj na život a na smrt o zásobovací zdroje (aminokyseliny - arginin, methionin, cukry - fruktóza, glukóza, puriny - hypoxantin) a regulátory (imunitní - prekurzory NOS, metabolické - protonová pumpa, oxidační fosforylace a glykolýza, methylace - kyselina listová, krevního cukru - inzulin, anabolické syntézy a katabolického rozkladu - enzymy), ale i schopnost breberek manipulovat náš imunitní systém - odklánět a vypínat obranné reakce a odbourávat lidským tělem cíleně použitou toxicitu (dihydroxyacetone a methylglyoxal, oxid dusnatý, peroxid vodíku nebo náhradní peroxynitrit).
Lyme Bacteria Hides Inside Parasitic Worms, Causing Chronic Brain Diseases
https://www.prnewswire.com/news-releases/lyme-bacteria-hides-inside-parasitic-worms-causing-chronic-brain-diseases-300270742.html
London Lecture May 15
https://vimeo.com/166688480
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=93407#p93407
Naposledy upravil Alopat dne sob led 11, 2020 5:02 pm, celkově upraveno 1
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: sob led 11, 2020 7:53 am
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
Alopat píše:
Nezaškodí se podívat, co se při pitvě našlo v mozcích pacientů, kteří zemřeli na neurologické onemocnění jako je roztroušená skleróza, multiformní glioblastom a demence Lewyho tělísek. Opět se jedná o kombinaci nákaz - tentokrát se vědec patolog zaměřil na červy + spirochety a detekoval jejich DNA. A pro případ, že byste nevěděli, odkud se bere amyloidní plak u Alzheimera, tak natočil i svou přednášku.
Má poznámka: Degenerativní procesy jsou často vedlejším efektem snahy lidského organismu ubránit se, pokud z nějakého důvodu (např. moderní skorbut, atd.) nefunguje imunitní systém, kdy se s parazity zároveň vede boj na život a na smrt o zásobovací zdroje.
Lyme Bacteria Hides Inside Parasitic Worms, Causing Chronic Brain Diseases
https://www.prnewswire.com/news-releases/lyme-bacteria-hides-inside-parasitic-worms-causing-chronic-brain-diseases-300270742.html
London Lecture May 15
https://vimeo.com/166688480
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?p=93407#p93407
Zajímavé téma k přemýšlení, ono je až s podivem co všechno šmejdi dovedou i když pokud není tělo podviživeno zpravidla je schopno se jim bránit. Bohužel v dnešní době strava je nutričně tak mizerná že je skoro nemožné se pomocí normálního jídla dostatečně zásobit nutrienty a bez stálého sledování a doplňování potřebných živin již to pomalu nefunguje.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: sob led 11, 2020 2:42 pm
|
|
|
Jarda píše:
Zajímavé téma k přemýšlení, ono je až s podivem co všechno šmejdi dovedou i když pokud není tělo podvyživeno zpravidla je schopno se jim bránit. Bohužel v dnešní době strava je nutričně tak mizerná že je skoro nemožné se pomocí normálního jídla dostatečně zásobit nutrienty a bez stálého sledování a doplňování potřebných živin již to pomalu nefunguje.
Každopádně se ukázalo, že zákonitosti popsané v knihách průkopníků měření parazitárního zatížení metodou EAV jsou pravdivé, současná věda jim, skrze biochemické mechanismy a naposledy metodou detekce DNA cizopasníků, dala za pravdu. 100% vyvážená strava nebo rovnání doplňky bude podmínkou, ale v historii lidstva se vedle pravidelného podkuřování (potlačování breberek) uplatňovalo i cílené odčervení - snaha zbavit se jich tady byla.
Naposledy upravil Alopat dne sob led 11, 2020 5:00 pm, celkově upraveno 3
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Mojzo
|
Napsal: sob led 11, 2020 3:54 pm
|
|
|
Alopat píše:
Každopádně se ukázalo, že zákonitosti popsané v knihách průkopníků měření parazitárního zatížení metodou EAV jsou pravdivé, současná věda jim, skrze biochemické mechanismy a naposledy metodou detekce DNA cizopasníků, dala za pravdu. 100% vyvážená strava nebo rovnání doplňky bude podmínkou, ale v historii lidstva se vedle pravidelného podkuřování (potlačování breberek) uplatňovalo i cílené odčervení - snaha zbavit se jich tady byla.
Co se týče hlístů (pokud nechci používat mebendazole), stačí na to Tripahala (půl čajové lžičky denně ráno na lačno) + CoQ10 3g 1x za 5 dní a ostatní dny stačí jen malá udržovací dávka 400mg (dle H.Clark). Stačí to nebo je na to třeba chemicky?
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: ned led 12, 2020 4:27 am
|
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Mojzo
|
Napsal: ned led 12, 2020 10:56 am
|
|
|
Alopat píše:
Dám Vám sem pár obrázků, které osvětlují podmínky, za nichž tělo vytváří nejen antimikrobiální oxid dusnatý vs. peroxid vodíku (podmínka SOD) a peroxynitrit. Jedná se o rozdíl mezi běžnou NOS vs. NOS uncoupling s tvorbou velmi reaktivního kyslíkového radikálu, tzv. anionu (O2–). Nejprve bych se snažil posílit imunitu minerály a stopovými prvky, což jste ze začátku podcenil. Zkusil také humáty a betaglukany. Vitamínem C a zeleninou (příp. citrulinem) bych si obnovil správnou hladinu oxidu dusnatého a srovnal krevní tlak (obojí je dnes snadno měřitelné) a teprve pak (ideálně po očistě střev a jater) se začal zabývat oxidačními terapiemi.
.....
Díky za odpověď, ještě teda zkusim poladit to trávení, pořád prostě tíhnu k zácpě. Řídím se víceméně tímto http://www.drkaslow.com/html/immune_restoration.html a myslím, že tím by se měl řídit asi každý. Mně chybí už jen víc pohybu a taky ubrat na stresu, pak si myslim že se ta zácpa eliminuje. Diet mám samozřejmě za ty roky vyzkoušeno mnoho, včetně keta, paleo, gaps... Elaborování s pitnym režimem, vlákninou atd. mám samozřejmě vyzkoušeno také. Pak zkusim k triphale přidat ještě ten CoQ10 v dávkování dle H. Clark. Jsem jinak po několika trojčátkách i albendazol/praziq. Triphalu se teď snažím brát dlouhodoběji.
S těmi stopovými prvky máte pravdu, ty jsem v doplňcích neužíval, to dávám až teď. Předtím jsem doplňoval jen hořčík, měď, bkomplex a vit.C.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: ned led 12, 2020 10:44 pm
|
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Mojzo
|
Napsal: pon led 13, 2020 3:01 pm
|
|
|
Alopat píše:
Díky. Čtením toho článku jsem si taky uvědomil, že mám v potravě opravdu velký podíl strumigenů a i když doplňuji jód (trochu v doplňku "Two per day" a asi půl polévkové lžíce denně řas nori které dávám do jídla), tak to by mohlo dělat problém. Sním denně tak půl brokolice, jím hodně salátů, zelí, ředkve, růžičkové kapusty a podobně. Mým hlavním zdrojem sacharidů jsou sladké brambroy, které mají strumigeny taky. Sice to jím všechno vařené, ale problém to dělat může i tak. Zkusím to omezit a místo toho si dát třeba víc rýže a uvidím, co to udělá.
Úplně mě to trklo, když tam psali o tom když má někdo špatnou koncentraci, zapomnětlivost, nesnášenlivost a problém se lehce "vzrušit".
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: pon led 13, 2020 6:32 pm
|
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Alopat
|
Napsal: stř bře 11, 2020 1:59 pm
|
|
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Asak
|
Napsal: pon dub 06, 2020 12:30 am
|
|
|
Hezký den,
procházel jsem forum ale toto tema nenašel, poprosil bych o radu, bratr věk 44, už několik let trpí roztroušenou sklerózou, velké bolesti rukou a nohou, motorické potíže atd, zkoušel klasické doktory ale příliš nepochodil, dokonce doktory v Německu, nekteří doporučovali botoxovou kúru, snaží se s tím poprat, jíst zdravě pravidelně cvičit jak může, neví si příliš rady, mohli byste prosím něco doporučit? Diky.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
Jarda
|
Napsal: pon dub 06, 2020 5:54 pm
|
|
 |
| Administrátor |
 |
Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm Příspěvky: 28752 Bydliště: Poděbrady
|
Asak píše:
Hezký den,
procházel jsem forum ale toto tema nenašel, poprosil bych o radu, bratr věk 44, už několik let trpí roztroušenou sklerózou, velké bolesti rukou a nohou, motorické potíže atd, zkoušel klasické doktory ale příliš nepochodil, dokonce doktory v Německu, nekteří doporučovali botoxovou kúru, snaží se s tím poprat, jíst zdravě pravidelně cvičit jak může, neví si příliš rady, mohli byste prosím něco doporučit? Diky.
To jste asi hledal špatně tak jsem to nově založené vlákno sloučil s tímto kde je informací dostatek, tedy si vlákno prostudujte a v případě že tady nenajdete odpovědi na své otázky, tak pokud bude potřeba ať mě klidně zavolá a probereme co a jak.
|
|
| Nahoru |
|
 |
|
neti
|
Napsal: sob led 30, 2021 4:50 pm
|
|
|