Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je úte zář 29, 2026 1:59 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Nové hledání

[ Vyhledáváním bylo nalezeno 30005 výsledků ]

Stránka 1728 z 2001 Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1725, 1726, 1727, 1728, 1729, 1730, 1731 ... 2001  Další
Autor Zpráva

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Napsal: stř čec 14, 2010 3:58 pm 

Odpovědi: 1823
Zobrazení: 2823530

fdh píše:Jaké koření se dá konkrétně doporučit k syrové stravě? Lze to někde vyčíst vhodné kombinace nebo nám sem na diskuzi něco napište. Je zde celé vlákno, kterého jste si asi nevšiml

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Bílkoviny a sacharidy – dělená strava

Napsal: stř čec 14, 2010 3:48 pm 

Odpovědi: 221
Zobrazení: 358101

fdh píše:No dobře, špatně jsem to napsal... Myslel jsem tím, zda dávka 50-100g je optimální množství semen a ořechů dohromady? Ano s tímto množstvím není celkem žádný problém, Akorát by vadilo stálé pojídání vlašských ořechů v tomto objemu, ty jsou jednak silně kyselinotvorné a dále způsobují bolest ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Bílkoviny a sacharidy – dělená strava

Napsal: stř čec 14, 2010 9:39 am 

Odpovědi: 221
Zobrazení: 358101

fdh píše:Co se týče toho množství ořechů a semen. Jedná se o celkové rozumné množství za den? Tím míněno, že když si dám do jednoho jídla 10-15 mandlí, tak už bych za celý den neměl jíst žádné semeno ani ořech? To jste špatně četl, rozumná dávka je cca 5-10 dkg ořechů za den a to 15 mandlí určitě ne ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Sirná patlanina - dieta podle Dr. Budwig

Napsal: stř čec 14, 2010 9:34 am 

fdh píše:Přijde mi stále ale divné, že se to všechno stále točí kolem obilí. I v případě dobrého proslinění to člověk nedokáže strávit ideálně? Taky mi přijde zvláštní, že i Ajurvéda, matka léčení, jak ji všichni nazývají, dnes operuje s vařenou stravou a klidně i s obilovinami. Asi protože lidé neu ...

Napsal: stř čec 14, 2010 9:31 am 

Beladona píše:Má to nějaký praktický důvod, aby patlanina byla tuhá? Mně víc chutná trošku řidší a našlehaná. Ne nijak to nevadí a někdy vyjde řídká, někdy hustá, manželka se s tím zase moc nemaže a co vyjde, to vyjde.

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Klíčení semen

Předmět příspěvku: Klíčení semen
Napsal: stř čec 14, 2010 9:28 am 

Odpovědi: 187
Zobrazení: 322876

fdh píše:Tak jsem zjistil, že té špaldě se moc klíčit nechce.... jsou to šmejdi.... a i tak to není už jako dřív.... Jinak nevím proč, ale mám problémy s klíčením semen sezamu a konopí - měl jste s tím problémy? Špaldová pšenice má dost často uražené vršky semen a pak neklíčí, nejednodušší na klíčen ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Klíčení semen

Předmět příspěvku: Klíčení semen
Napsal: stř čec 14, 2010 9:26 am 

Odpovědi: 187
Zobrazení: 322876

Kometa píše:Kde tu pohanku kupujete? Já nakupuju BIO v supermarketu a klíčí zcele bez problémů. Došla jsem se podívat do kuchyně, mám tam pohanku obživlou 48 hodin, vzala jsem do ruky tak asi 20 semínek a všechna měla klíček a nijak nesmrděla. Měsíčně skonzumuji odhadem 3kg pohanky a je to podle mě ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Podmáslí, kefír, jogurt

Předmět příspěvku: Podmáslí, kefír, jogurt
Napsal: stř čec 14, 2010 9:23 am 

Odpovědi: 1184
Zobrazení: 1286955

fdh píše:Včera jsem nastartoval po několika týdení pauze opět tibetskou houbu a frčí hned od začátku parádně okusil jsem domácí tvaroh dělaný z čerstvého mléka a tib.houby - to nemá chybu!!! je perfektní... kašlu na markety... ideální kefír pro sirnou patlanici a ta chuť a to bez jakýchkoliv přidaný ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Ovocie a zelenina vseobecne

Předmět příspěvku: Ovocie a zelenina vseobecne
Napsal: stř čec 14, 2010 9:19 am 

Odpovědi: 167
Zobrazení: 221651

Kometa píše:Stále řeším, nakolik si mam zeleninu porcovat noži a mixérem a nakolik zuby. Jde o to, že vzhledem k mým kloubně-šlachovo-svalovým potížím pro mě není důkladné kousání bezproblémové. Takže vždy řeším dilema, co je menší zlo. Například teď jsem snědla mísu nahrubo nastrouhané červené řepy ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Himalajska sol

Předmět příspěvku: Himalajska sol
Napsal: stř čec 14, 2010 9:04 am 

Odpovědi: 105
Zobrazení: 206913

Kometa píše:O tom, že obsahuje řadu prospěšných látek se nepřu. Ale jde mi o obsah NaCl. Tady: http://www.essentiallivingfoods.com/bul ... -salt.html jsem našla: "Purity as Sodium Chloride (NaCl) 98.00 %" Takže je to prostě jen o minerály obohacená sůl. Jde mi o to, že čtu kolikrát mystifikace, že t ...

Fórum: Zdraví versus civilizace   Téma: Sociální dopady chronických nemocí

Předmět příspěvku: Sociální dopady chronických nemocí
Napsal: stř čec 14, 2010 8:57 am 

Odpovědi: 12
Zobrazení: 21776

Beladona píše:Tak se mnou už se rozešel i přítel. Kvůli mým očistám spolu nemůžeme trávit celé víkendy ani zajít na kafe. Je vůbec možná, aby měl vitarián za partnera všežravce? Je to těžké rozhodnutí, protože zrovna davy svobodných vitariánů nad 30 let nepostávají na každém rohu Ale když člověku do ...

Fórum: Základ našich nemocí   Téma: DISPEPSIA (žalúdková, črevná) + pálenie žáhy

Napsal: stř čec 14, 2010 8:36 am 

Odpovědi: 59
Zobrazení: 128424

Sybilla píše:To zdôrazňovanie dôležitosti HLC k slinivke sa nedá prehliadnuť, tak sa chcem do toho pustiť. Netrúfam si na miešanie lektvaru priamo z kúpenej kyseliny, tak sa chcem opýtať, či bude postačovať ten BetainHLC+pepsín., čo sa dá kúpiť? Ešte jeden dotaz, pancreolan po jedle beriem a je to u ...

Fórum: Základ našich nemocí   Téma: HCL-vliv na pH,trávení,vstřebávání minerálů atd.

Napsal: stř čec 14, 2010 8:30 am 

Odpovědi: 1079
Zobrazení: 1183293

muflon píše:Donedavna jsem mel zato, ze kombinovani kyselin se zasaditymi mineraly se nedoporucuje, protoze vede automaticky jen k neutralizaci(a efekt ze zadny byt nemuze...). Kombinovani drasliku s HCL, nebo treba magnesia s HCL ukazuje, ze vstrebatelnost mineralu se tak zvysi i kdyz patrne dochaz ...

Fórum: Hydratace organizmu   Téma: Tepolota vody pro běžnou konzumaci

Předmět příspěvku: Tepolota vody pro běžnou konzumaci
Napsal: úte čec 13, 2010 9:59 pm 

Odpovědi: 30
Zobrazení: 80044

jakub píše:Pokud posledních pár tisíc let berete pro vývoj lidského těla jako nepodstatnou dobu, pak máte určitě pravdu... Ona genetická informace se nikdy nezmění za pár let, ale většinou jde o tisíce let, případně i mnohem delší časové úseky.

Fórum: Další druhy očisty   Téma: Odcervenie a ine antiparazitalne kury

Předmět příspěvku: Odcervenie a ine antiparazitalne kury
Napsal: úte čec 13, 2010 9:54 pm 

Odpovědi: 1195
Zobrazení: 1499959

Jarda píše:Treba pri tejto kúre obmedzit alebo úplne vynechat konzumáciu cesnaku a cibule? Pri alikácii tejto kúry možem konzumovat cibulu a cesnak bez obáv počas zvyšku života alebo? Je možné, že pri zvýšenej konzumácii cesnaku cca 1 hlava(rozdelená na 3 časti skonzumované počas dna) može cesnak ta ...
Stránka 1728 z 2001 Přejít na stránku Předchozí  1 ... 1725, 1726, 1727, 1728, 1729, 1730, 1731 ... 2001  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Přejít na: 
Zdraví-AZ · poháněno WordPressem a bbPressem