Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát zář 25, 2026 3:21 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Nové hledání

[ Vyhledáváním bylo nalezeno 1925 výsledků ]

Stránka 121 z 129 Přejít na stránku Předchozí  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 129  Další
Autor Zpráva

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Ovocie a zelenina vseobecne

Předmět příspěvku: Ovocie a zelenina vseobecne
Napsal: úte čen 15, 2010 7:10 pm 

Odpovědi: 167
Zobrazení: 221651

Ovoce a vetsinu mekke zeleniny s plisni vyhazuju celou. U tvrdych zelenin bych vahal-nevim u mrve, celeru apod..... U cibule a cesneku si myslim ze okrojeni plisne nevadi, ze ta zbyla dobra cast se da bez nasledku konzumovat....

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Minerály, vitamíny a enzymy

Předmět příspěvku: Minerály, vitamíny a enzymy
Napsal: úte čen 15, 2010 10:51 am 

Odpovědi: 2984
Zobrazení: 2993068

Pokud bych uzival Cecko s rozmix rajcaty(abych prodlouzil pusobeni Cecka v tele co nejdele....ve dnech kdy neberu mms), nebude to vadit pH moc?-ze by to krome samotne kyselosti Cecka jeste i zasaditost rajcat se zmenila v kysele pusobeni v tele(nebot jak pisete jinde melouny a rajcata by se mely jis ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Podmáslí, kefír, jogurt

Předmět příspěvku: Podmáslí, kefír, jogurt
Napsal: pon čen 14, 2010 10:38 pm 

Odpovědi: 1184
Zobrazení: 1286955

Jarda píše: Klidně se dá jíst, nebo ji rozmixujte do kefíru a vypijte, funguje skvěle ve střevním traktu a byla by věčná škoda ji vyhodit. Nazor z jineho fora(laik): ten nápad z pojídáním těch houbicek za syrova je zajímavej.....čistě teoreticky by to mohlo cestou střevama (pokud to nezneškodní dřív ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Ostropestrec mariansky

Předmět příspěvku: Ostropestrec mariansky
Napsal: pon čen 14, 2010 9:38 pm 

Odpovědi: 462
Zobrazení: 749149

Jarda píše:Právě ty slupky obsahují léčivou látku a pokud s tím máte problém, tak si vyrobte kašičku s olejem, což jsem zde již také popisoval. Uchovává se v mrazáku a užívá se od kávové lžičky p polévkovou lžíci vždy po jídle. Po jidle? -jinde pisete 20min.pred jidlem(ale asi tesne po jidle je to m ...

Fórum: Recepty a dobré tipy   Téma: Koření a dochucovadla

Předmět příspěvku: Koření a dochucovadla
Napsal: pon čen 14, 2010 8:50 pm 

Odpovědi: 149
Zobrazení: 327986

Jarda píše: Pepř vůbec, ten je nevhodný na žaludek ... Mam za to ze nejhorsi je pepr cerny, ale ten cerveny nebo zeleny ci bily, ma pry byt "zdravejsi"......(v malem mnozstvi). Je jeste nejake jine koreni ktere by jste pro zachovani zdravi moc nedoporucoval? Tusim ze jsem kdysi nekde cetl ze treba l ...

Napsal: pon čen 14, 2010 1:21 am 

Používáte Pepř a Muškátový oříšek nebo květ ? Jak se díváte na směs KARI, která Pepř a Muškátový oříšek obsahuje...?

Fórum: Hydratace organizmu   Téma: Živá a mrtvá voda

Předmět příspěvku: Živá a mrtvá voda
Napsal: ned čen 13, 2010 3:26 pm 

Odpovědi: 355
Zobrazení: 515080

Mozna to nekde pisou (nemam cas procitat vse co na webu popsano...), ale napadlo mne ze misto vylevani nadbytecne mrtve vody ji kvuli sterilizacnim ucinkum vyuzijeme nejen na kloktani, ale i na VYTIRANI PODLAH(hlavne WC a misky kocek... ). Dale nevim zdy by sla dat mrtva voda i do ostrikovace a vyuz ...

Fórum: Recepty a dobré tipy   Téma: Jednohubky pro dobré trávení

Předmět příspěvku: Jednohubky pro dobré trávení
Napsal: ned čen 13, 2010 2:43 pm 

Odpovědi: 7
Zobrazení: 22376

Vypadá to hezky, a jistě to podpoří svými enzymy(papain,bromelain apod) trávení a trávicí šťávy. Málokdo si dnes uvědomuje jak velmi je potřeba všemi možnými způsoby podporovat tvorbu vlastní HCL(kyselina solná, neboli chlorovodíková) a jaké to má pozitivní dopady na imunitu a tak i celkové zdraví č ...

Napsal: ned čen 13, 2010 2:35 pm 

Zajímalo by mne jak používáte následující koření: karabinec evropský(nebo virginský) nať.(nebrat při těhotenství) http://www.liberherbarum.com/Minor/CZ/Pn0493.htm http://kottas.beril.cz/karabinec-evropsky-nat-rez.html Dále jak s levandulí, kurkumou, Melete kvůli čerstvosti cejlonský skořicovník(kůru ...

Napsal: ned čen 13, 2010 2:14 pm 

Prekopiroval jsem nekolik odpovedi pana Jardy co se tyka prospesnych koreni, co jsem nasel na foru po vyuziti funce Hledat "Koření"....: (PS: pokud jsem neco prehledl nebo v budoucnu to pribude, tak komu se chce prospet i ostatnim-muze do tohoto vlakna prekopirovat(nezmenene) prispevky o koreni a do ...

Fórum: Základ našich nemocí   Téma: HCL-vliv na pH,trávení,vstřebávání minerálů atd.

Napsal: ned čen 13, 2010 1:52 pm 

Odpovědi: 1079
Zobrazení: 1183293

Jarda píše: Pokud snesete polévkovou lžíci papriky Naga Jolokia, tak klobouk dolů, to nesnesu ani já. Jinak běžného chilli mohu sníst prakticky celý sáček a chutná mě jako sladká paprika, což mi jednak nechutná a také se zbytečně vyhazují peníze. Zázvoru se dá sníst také celkem dost, já ho strouhám ...

Fórum: Další druhy očisty   Téma: Odcervenie a ine antiparazitalne kury

Předmět příspěvku: Odcervenie a ine antiparazitalne kury
Napsal: ned čen 13, 2010 1:35 pm 

Odpovědi: 1195
Zobrazení: 1499959

Prekopirovavam do tohoto vlakna nasledujici recept od pana Jardy. Cituji: "....proti parazitům čaj z kávové lžičky kurkumy a kávové lžičky strouhaného zázvoru. Vše přelít 0,25 l horké vody a nechat vyluhovat 15-20 minut. Můžete přisladit medem a vypít, zvláště v zimních měsících výborně zahřeje, kam ...

Fórum: Potraviny jako jedy i léky   Téma: Minerály, vitamíny a enzymy

Předmět příspěvku: Minerály, vitamíny a enzymy
Napsal: ned čen 13, 2010 1:31 am 

Odpovědi: 2984
Zobrazení: 2993068

Jarda píše:Ano, do červena zabarvená moč, případně stolice, svědčí o horším stavu orgánů, konkrétně moč je o ledvinách a stolice o játrech. Koupil jsem řepu a vim ze je zde nutna opatrnost. Jake mnozstvi šťávy nebo jedeni syrove repy doporucujete ze zacatku nez se clovek vycisti?

Fórum: Další druhy očisty   Téma: Odcervenie a ine antiparazitalne kury

Předmět příspěvku: Odcervenie a ine antiparazitalne kury
Napsal: ned čen 13, 2010 1:23 am 

Odpovědi: 1195
Zobrazení: 1499959

Jarda píše: ...po základním dávkování, které trvá deset dní, se aplikují jednou týdně 3 x 3 tobolky. Prakticky se takto dá i začít a toto dávkování používat stále. Takze zacnu najizdet opatrne treba pul tobolky, pak celou, atd...-nebo jak chapat zakladni davkovani po dobu deseti dnu=kazdy den 3x3tbl ...

Fórum: Základ našich nemocí   Téma: HCL-vliv na pH,trávení,vstřebávání minerálů atd.

Napsal: ned čen 13, 2010 1:14 am 

Odpovědi: 1079
Zobrazení: 1183293

Jarda píše:...třeba tuto http://www.habanero.cz/detail/naga-bih- ... mleta-50g/ a silně pochybuji, že jí tolik do sebe dostanete, většina lidí nesnese ani na špičku nože a třeba já můžu i půl kávové lžičky, ale opravdu zahřeje... Je to divne...driv jsem nesnesl nic paliveho a hned sem dostal skytavk ...
Stránka 121 z 129 Přejít na stránku Předchozí  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 129  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Přejít na: 
Zdraví-AZ · poháněno WordPressem a bbPressem