Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv lis 28, 2024 1:19 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned dub 08, 2012 7:54 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
Tak se spojením oleje a tvarohu jsem nikdy problém neměla, ať jsem zkoušela jakékoliv druhy. Používala jsem ale vždy tučný a na šlehání obyčejnou šlehací metličku, mixér jsem už vyřadila jako zbytečný, metlička spojí obojí perfektně. Ředím domácím kefírem \":)\".


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 08, 2012 8:34 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
Citace:
Laco, Bugwigová vidí lněný olej správně smíchaný s tvarohem a čerstvý pouze pozitivně, žádné vedlejší účinky. Výše jsem uvedl celý návod doporučený pro rakovinu, kde je opravdu hodně lněného oleje a semínek. Pokud ti nic moc není tak není kompletní postup nutný, ale čím víc podle toho uděláš, tím líp.

jo jasne dik, ja som ale skor myslel ked si dam miesto 2 lyzic,- 5 alebo 6 lyzic oleja,( ~ 50 ml) ci je to uz rizikova davka kedze lanovy olej ma kratky retazec ALA a pri schopnosti tela vyzuit urcite % ALA zvysok sa meni na volne radikaly ...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 08, 2012 8:45 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
[quote="pv33":2z611jsv]Xione, předpokládám, že kdybys měl říct v jaké knížce Budwigové jsi četl, že zdůrazňovala, že by měl být tvaroh vysokotučný, že už si na to nevzpomeneš \":lol:\"???
Já jsem četl 2 její knížky "Lněný olej účinná pomoc proti arterioskleróze, infarktu a rakovině“ a její kuchařku "The Oil Protein Diet COOKBOOK" a tam používá pouze termín tvaroh, bez upřesnění. Asi to řešila ve své poslední knize Rakovina - problém a řešení, ale tu nemám.
Nicméně v knihách které jsem četl zakazuje nemocným živočišný tuk. A co se týká rozpustnosti díky tvarohu, zdůrazňovala význam bílkoviny a síry, o významu tuku v tvarohu ani slovo. A jak jsem psal, popis který jsem výše uvedl je z diskuzní skupiny flaxseedoil2, kde opravdu striktně dodržují vše co napsala dr. B a mimo to spousta lidí tam výše uvedený návod úspěšně použila k vyléčení těžkých nemocí, předevší rakoviny. A oni uvádějí nízkotučný tvaroh. Dost bych se divil, že bys fakt četl to o vysokotučném tvarohu v knize dr. B, ale klidně mi napiš kde jsi to četl a rád na něj přejdu \":lol:\"[/quote:2z611jsv]
No, ostalo mi to tak zapamatane, potom , co som sa tomu venoval. Ono, neviem, ci si cital knizku od p. Budwig. To by si ju musel citat v nemcine. \</div

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 08, 2012 9:31 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
[quote="Xion":1zd5debs]
No, ostalo mi to tak zapamatane, potom , co som sa tomu venoval. Ono, neviem, ci si cital knizku od p. Budwig. To by si ju musel citat v nemcine. \</div

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned dub 08, 2012 11:54 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
pv33 píše:
Xione, ja jsem cetl knihy od Budwig, to jeste poznam \":lol:\" . jednu v cestine, ja ji mam koupenou papirovou, ale vali se i na http://ulozto.cz/xhEvbia/doplnek-budwig ... y-olej-pdf a divim se, ze si to nekdo neprecte. A jeste jednu v nemcine (opravuju, v anglictine, torrent na http://kat.ph/oil-protein-cook-book-by- ... 58961.html). V obou knihach pouziva, jak uz jsem psal, jen termin "tvaroh", takze i pokud to pozdeji upresnila, moc se asi nedeje. Chapu tvuj pohled na nizkotucny mlecny vyrobky, ale jsem si temer jisty, ze B nemohla mit v knize vysokotucny tvaroh. Ta diskuze kterou sleduji mudrlantum opravdu nefandi, ale prosazuji nizkotucny a cetli vse co kdy B napsala. Sorry, uz s tim nebudu zdrzovat.
Jinak dal jsem si dost prace s prekladem celodenniho lecebneho rezimu, ktery jsem sem pred par dny dal. Myslim, ze by to mohlo nekomu pomoct. Na zadnem foru jsem nevidel tolik uspechu v lecbe rakoviny a spol. nez na diskuzi, kde jedou podle navodu ktery jsem prelozil. A samozrejme to funguje i na dalsi nemoci. Napr jsem komunikoval s pani, ktera se jen smesi tvarohu a oleje zbavila vazneho astma. Nekdo tam napise, ze ma pribuzny rakovinu s metastazama a jedou podle uvedeneho navodu a za par mesicu pise, ze testy jsou OK. Je tam i rada dalsich zajimavosti, v navodu, treba ze nedoporucuje zadne leky a doplnky. A ze by se vse melo jist cerstve....

OK, mozno sa mi pletie nejaky clanok, bolo to uz davno, co sa tyka toho tucneho tvarohu. Bolo by nelogicke, keby to spominala v knihach v 50tych rokoch. Odvolavam, ze to bolo z knihy. Som nad tym chvilu rozmyslal, a uz tusim viem ako to je. V jej original knihach spomina "quark", co je nieco ako tvaroh. Vyrabalo sa to vtedy v nemecku. Preklada sa to ako cottage cheese, ale nieje to ono. A nieje to ani tvaroh. Prekladatel mal s tym zjavne tiez problemy, tak to proste prelozil ako tvaroh. A to je aj vysvetlenie, preco je tam len tvaroh.
Ale aj keby sa odvolavala na tvaroh, myslela by plnotucny. Pretoze, ako mohla mysliet nizkotucny, ked ten este neexistoval? Cize, tak ci onak, myslela plnotucny mliecny vyrobok. Tvaroh je tomu co ozancila ako quark asi najpodobnejsi, ale urcite ten plnotucny hrudkovity.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 9:49 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř led 18, 2012 2:56 pm
Příspěvky: 279
Xion píše:
Ale aj keby sa odvolavala na tvaroh, myslela by plnotucny. Pretoze, ako mohla mysliet nizkotucny, ked ten este neexistoval? Cize, tak ci onak, myslela plnotucny mliecny vyrobok. Tvaroh je tomu co ozancila ako quark asi najpodobnejsi, ale urcite ten plnotucny hrudkovity.

Také jsem četla, že byl vyzdvihován v receptech tvaroh tučný. Mám stejný názor, že B. musela používat tučný právě z důvodu, že jiný tehdy ani nebyl. Proto bylo v jejím textu to slovo "tvaroh" bez specifikace. V receptech které jsem četla různě na netu byl výslovně vysokotučný napsán zřejmě proto, aby ho nikdo nezaměnil za nízkotuč., který má údajně slabší účinky. Ta procenta tuku tam byla zdůrazněna jako nutnost k tomu, aby vše fungovalo jak má \":)\"...
Ale jestli má někdo vyzkoušeno, že na procentech tuku nezáleží, tak proč ne \":)\"? Ona tehdy tu možnost neměla - měla prostě k dispozici "tvaroh" a ten v té době logicky nijak zbavený tuku nebyl....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 12:57 pm 
Offline

Registrován: pon lis 21, 2011 7:44 am
Příspěvky: 84
Volnější amatérský anglický překlad z Budwig centra:

V Budwig protokolu jsou zapotřebí tyto 2 přístroje – poskytujeme je během vašeho pobytu:
1 – kávový mlýnek pro mletí hnědého lněného semínka
2 – ponorný ruční mixér (tyčkový mixér) k smísení a spojení lněného oleje a tvarohu

Poznámka: Pokud se uvádí polévková lžíce, je tím míněna standardní americká lžíce (která je ekvivalentní britské "dezertní" lžíci), 1 US pol. lžíce = 15 ml a 1 britská pol. lžíce = 18ml, 16 pol. lžic = šálek, 4 pol. lžíce = ¼ šálku.

Tři (3) kroky k vytvoření Budwig směsi lněného oleje s tvarohem (často zde nazývané sirná patlanina)

Krok 1 – Smíchejte 3 polévkové lžíce (britské dezertní lžíce) lněného oleje s 6 pol. lžícemi nízkotučného tvarohu. (Maximálně 2% tučnosti, nicméně méně je lépe jinak se olej dobře nesmísí a produkt nepřinese kyslík do buněk).

Jestliže trpíte mléčnou alergií na tvaroh, mohlo by to indikovat problém s dvanácterníkem. Vyměňte tvaroh za sójový jogurt nebo sójové mléko po dobu asi 2 až 3 týdnů a pak by měl být problém odstraněn (sója není doporučována než v této dočasné situaci).

Používejte pouze ruční ponorný elektrický mixér (nemíchejte ručně) do asi minuty míchání při nízké rychlosti, pokud na mixéru můžete korigovat rychlost. Jestliže olej nezmizí, přidejte 2 nebo 3 polévkové lžíce mléka nebo přírodního jogurtu. Vyhněte se přidávání vody nebo šťávy při míchání lněného oleje s tvarohem. Směs by měla mít tvar podobný šlehačce bez jakéhokoli odděleného oleje. Pak je možno přidat ovoce a ovocné šťávy.

VELMI DŮLEŽITÉ: Mnoho lidí nechápe, že je třeba míchat POUZE lněný olej a tvaroh PŘED přidáním jakýchkoli jiných produktů....

Krok 2 - Poté, co jste smíchali lněný olej s tvarohem, můžete jednoduše použít při míchání velkou lžíci a přidat 2 pol. lžíce rozemletého lněného semínka. To žlukne do 20 minut, spotřebujte ho proto okamžitě.

Krok 3 - Přidejte 1 lžičku medu (nejlepší je surový, nepasterovaný, protože má všechny enzymy)

(Volitelně) Přidejte různé druhy ovoce, jako jsou čerstvé (nebo roztáté, původně zmražené v případě nutnosti) bobule, všech druhů, které obsahují silné protirakovinné ellagové kyseliny (především maliny). Přidejte jiné čerstvé ovoce, pokud je máte rádi, v celkovém objemu 1/2 až 1 šálku. Je-li směs příliš hustá, přidejte 1 nebo 2 lžíce ovocné šťávy (např. tmavé hrozny, borůvky). Ovoce a jejich šťávy jsou prokazatelně protirakovinné. (Volitelně) můžete přidat rozemletých 6 meruňkových jader a sníst je s lněným olejem a tvarohem, nebo samostatně, nebo v jablečném džusu. Můžete přidat další syrové plody, jako jsou ořechy, rozemletá konopná semena, rozemleté mandle, slunečnicová semena, dýňová semena a para ořechy (nikoli arašídy). Pro zpestření, zkuste vanilku, skořici, citronovou šťávu, čisté kakao nebo strouhaný kokos. Někteří vylepší chuť špetkou kajenského pepře... buďte kreativní.

# DŮLEŽITÉ – Sirná patlanina by se neměla dělat dopředu a skladovat... udělejte ji a snězte během 20 minut. Lněné semínko by se nemělo mlít předem vůbec.
# Dr. Budwig doporučuje jíst tuto směs dvakrát denně, pokud můžete. Někteří nejsou schopni toho tolik přijmout a mohou ji jíst jen jednou denně, nebo dokonce jen poloviční porci jednou za den. Ti, kteří ji těžko jedí, často zjišťují, že přidáním dalšího ovoce a upravením ji do podoby nápoje ji mohou konzumovat lépe.
# Prosím nepřidávejte do Budwig programu žádnou terapii infuzí umělého kyslíku nebo Laetrile (injekce vitamin B17), nebo infuze vitamínu C, či jakékoliv doplňky neschválené v Budwig protokolu. Rušily by ostatní potraviny a byliny v programu.

--------------------------------
These 2 appliances are needed with the Budwig Protocol – We provide these during your stay
1- A coffee bean grinder to grind the whole brown flaxseeds
2- An immersion hand-held mixer (a stick-shaped mixer) to blend and bond the flaxseed oil [FO] & cottage cheese [CC] together
Note: Whenever Tablespoons are mentioned it is the standard US tablespoon which is the equivalent of the British "dessert" spoon) 1 US Tablespoon = 15 ml and 1 British Tablespoon is 18 ml - 16 tablespoons = cup and 4 tablespoons = ¼ cup.

Three (3) Steps to to make the Budwig flaxseed oil and cottage cheese (Quark) mixture (often called Muesli)

Step 1 - Blend 3 Tablespoons (British dessert spoons) of flaxseed oil with 6 Tbps low-fat Quark or Cottage Cheese. (Maximum 2% fat, however less is better otherwise the oil will not mix well and the product will not bring the oxygen to the cells).

If you have a reaction to the dairy in the Cottage cheese this would indicate a problem with your duodenum. Replace the cottage cheese with Soy yogurt or Soy milk for about 2 or 3 weeks and then the problem should be cleared up. No Soy is encouraged other than in this temporary situation).

Use ONLY a hand-held immersion electric blender (do not mix by hand) for up to a minute on low speed if your blender has variable speeds. If the oil does not disappear you may need to add 2 or 3 Tablespoons of milk or natural yogurt. Avoid adding water or juices when blending FO with CC or quark. The mixture should be like rich whipped cream with no separated oil. Once the FO and CC is blended fruit and fruit juice can be added.

VERY IMPORTANT: Many people do not understand that you must blend ONLY the flaxseed oil and cottage cheese on their own FIRST before adding any other products….

Step 2 – Once you have mixed the flaxseed oil and cottage cheese with the electric blender, you can simply use a large stirring spoon and stir in the following ingredients Grind 2 Tbps of whole flaxseeds and add. Freshly ground seeds become rancid within 20 minutes, eat recipe immediately.

Step 3 - Add 1 teaspoon of honey (best is raw, unpasteurized as it has all the enzymes).

(Optional) Add various fruits such as fresh [or thawed-out frozen if necessary] berries, all kinds, which contain strong cancer-fighting ellagic acid (especially raspberries). Add other fresh fruit if you like, totaling 1/2 to 1 cup of fruit. If mixture is too thick, add 1 or 2 Tbs of fruit juice [e.g. dark grape, blueberry]. Fruits & their juices is proven cancer fighter. (Optional) you may want to add ground up 6 x Apricot kernels eat them ground up with Flaxseed oil and cottage cheese or on their own or in apple sauce. You can also add other organic raw nuts such as, ground hemp seed, ground almonds, sunflower seed, pumpkinseed and brazil nuts [no peanuts]. For variety, try vanilla, cinnamon, lemon juice, pure cocoa or shredded coconut. Others enjoy it with a dash of cayenne pepper....be creative.

# IMPORTANT – The Budwig Muesli should NOT be made ahead and stored....make it and eat it within 20 minutes. The flaxseeds should not be ground ahead either.
# Dr. Budwig recommended you eat this mixture two times per day if you can. Some are not able to take that much and can only eat it once a day or even half the portion once a day. Those who find it hard to eat often find that by adding extra fruit and making it into a drink will have an easier time eating it that way
# Please do not add to the Budwig program any Artificial Oxygen infusions therapies or Laetrile (Vitamin B17 injections) or Vitamin C infusions or any supplements NOT approved by the Budwig protocol. They will nullify the other foods and herbs in the program.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 6:23 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
Zdenek20 píše:
Volnější amatérský anglický překlad z Budwig centra:

V Budwig protokolu jsou zapotřebí tyto 2 přístroje – poskytujeme je během vašeho pobytu:
1 – kávový mlýnek pro mletí hnědého lněného semínka
2 – ponorný ruční mixér (tyčkový mixér) k smísení a spojení lněného oleje a tvarohu

Poznámka: Pokud se uvádí polévková lžíce, je tím míněna standardní americká lžíce (která je ekvivalentní britské "dezertní" lžíci), 1 US pol. lžíce = 15 ml a 1 britská pol. lžíce = 18ml, 16 pol. lžic = šálek, 4 pol. lžíce = ¼ šálku.

Tři (3) kroky k vytvoření Budwig směsi lněného oleje s tvarohem (často zde nazývané sirná patlanina)

Krok 1 – Smíchejte 3 polévkové lžíce (britské dezertní lžíce) lněného oleje s 6 pol. lžícemi nízkotučného tvarohu. (Maximálně 2% tučnosti, nicméně méně je lépe jinak se olej dobře nesmísí a produkt nepřinese kyslík do buněk).

Jestliže trpíte mléčnou alergií na tvaroh, mohlo by to indikovat problém s dvanácterníkem. Vyměňte tvaroh za sójový jogurt nebo sójové mléko po dobu asi 2 až 3 týdnů a pak by měl být problém odstraněn (sója není doporučována než v této dočasné situaci).

Používejte pouze ruční ponorný elektrický mixér (nemíchejte ručně) do asi minuty míchání při nízké rychlosti, pokud na mixéru můžete korigovat rychlost. Jestliže olej nezmizí, přidejte 2 nebo 3 polévkové lžíce mléka nebo přírodního jogurtu. Vyhněte se přidávání vody nebo šťávy při míchání lněného oleje s tvarohem. Směs by měla mít tvar podobný šlehačce bez jakéhokoli odděleného oleje. Pak je možno přidat ovoce a ovocné šťávy.

VELMI DŮLEŽITÉ: Mnoho lidí nechápe, že je třeba míchat POUZE lněný olej a tvaroh PŘED přidáním jakýchkoli jiných produktů....

Krok 2 - Poté, co jste smíchali lněný olej s tvarohem, můžete jednoduše použít při míchání velkou lžíci a přidat 2 pol. lžíce rozemletého lněného semínka. To žlukne do 20 minut, spotřebujte ho proto okamžitě.

Krok 3 - Přidejte 1 lžičku medu (nejlepší je surový, nepasterovaný, protože má všechny enzymy)

(Volitelně) Přidejte různé druhy ovoce, jako jsou čerstvé (nebo roztáté, původně zmražené v případě nutnosti) bobule, všech druhů, které obsahují silné protirakovinné ellagové kyseliny (především maliny). Přidejte jiné čerstvé ovoce, pokud je máte rádi, v celkovém objemu 1/2 až 1 šálku. Je-li směs příliš hustá, přidejte 1 nebo 2 lžíce ovocné šťávy (např. tmavé hrozny, borůvky). Ovoce a jejich šťávy jsou prokazatelně protirakovinné. (Volitelně) můžete přidat rozemletých 6 meruňkových jader a sníst je s lněným olejem a tvarohem, nebo samostatně, nebo v jablečném džusu. Můžete přidat další syrové plody, jako jsou ořechy, rozemletá konopná semena, rozemleté mandle, slunečnicová semena, dýňová semena a para ořechy (nikoli arašídy). Pro zpestření, zkuste vanilku, skořici, citronovou šťávu, čisté kakao nebo strouhaný kokos. Někteří vylepší chuť špetkou kajenského pepře... buďte kreativní.

# DŮLEŽITÉ – Sirná patlanina by se neměla dělat dopředu a skladovat... udělejte ji a snězte během 20 minut. Lněné semínko by se nemělo mlít předem vůbec.
# Dr. Budwig doporučuje jíst tuto směs dvakrát denně, pokud můžete. Někteří nejsou schopni toho tolik přijmout a mohou ji jíst jen jednou denně, nebo dokonce jen poloviční porci jednou za den. Ti, kteří ji těžko jedí, často zjišťují, že přidáním dalšího ovoce a upravením ji do podoby nápoje ji mohou konzumovat lépe.
# Prosím nepřidávejte do Budwig programu žádnou terapii infuzí umělého kyslíku nebo Laetrile (injekce vitamin B17), nebo infuze vitamínu C, či jakékoliv doplňky neschválené v Budwig protokolu. Rušily by ostatní potraviny a byliny v programu.

--------------------------------
These 2 appliances are needed with the Budwig Protocol – We provide these during your stay
1- A coffee bean grinder to grind the whole brown flaxseeds
2- An immersion hand-held mixer (a stick-shaped mixer) to blend and bond the flaxseed oil [FO] & cottage cheese [CC] together
Note: Whenever Tablespoons are mentioned it is the standard US tablespoon which is the equivalent of the British "dessert" spoon) 1 US Tablespoon = 15 ml and 1 British Tablespoon is 18 ml - 16 tablespoons = cup and 4 tablespoons = ¼ cup.

Three (3) Steps to to make the Budwig flaxseed oil and cottage cheese (Quark) mixture (often called Muesli)

Step 1 - Blend 3 Tablespoons (British dessert spoons) of flaxseed oil with 6 Tbps low-fat Quark or Cottage Cheese. (Maximum 2% fat, however less is better otherwise the oil will not mix well and the product will not bring the oxygen to the cells).

If you have a reaction to the dairy in the Cottage cheese this would indicate a problem with your duodenum. Replace the cottage cheese with Soy yogurt or Soy milk for about 2 or 3 weeks and then the problem should be cleared up. No Soy is encouraged other than in this temporary situation).

Use ONLY a hand-held immersion electric blender (do not mix by hand) for up to a minute on low speed if your blender has variable speeds. If the oil does not disappear you may need to add 2 or 3 Tablespoons of milk or natural yogurt. Avoid adding water or juices when blending FO with CC or quark. The mixture should be like rich whipped cream with no separated oil. Once the FO and CC is blended fruit and fruit juice can be added.

VERY IMPORTANT: Many people do not understand that you must blend ONLY the flaxseed oil and cottage cheese on their own FIRST before adding any other products….

Step 2 – Once you have mixed the flaxseed oil and cottage cheese with the electric blender, you can simply use a large stirring spoon and stir in the following ingredients Grind 2 Tbps of whole flaxseeds and add. Freshly ground seeds become rancid within 20 minutes, eat recipe immediately.

Step 3 - Add 1 teaspoon of honey (best is raw, unpasteurized as it has all the enzymes).

(Optional) Add various fruits such as fresh [or thawed-out frozen if necessary] berries, all kinds, which contain strong cancer-fighting ellagic acid (especially raspberries). Add other fresh fruit if you like, totaling 1/2 to 1 cup of fruit. If mixture is too thick, add 1 or 2 Tbs of fruit juice [e.g. dark grape, blueberry]. Fruits & their juices is proven cancer fighter. (Optional) you may want to add ground up 6 x Apricot kernels eat them ground up with Flaxseed oil and cottage cheese or on their own or in apple sauce. You can also add other organic raw nuts such as, ground hemp seed, ground almonds, sunflower seed, pumpkinseed and brazil nuts [no peanuts]. For variety, try vanilla, cinnamon, lemon juice, pure cocoa or shredded coconut. Others enjoy it with a dash of cayenne pepper....be creative.

# IMPORTANT – The Budwig Muesli should NOT be made ahead and stored....make it and eat it within 20 minutes. The flaxseeds should not be ground ahead either.
# Dr. Budwig recommended you eat this mixture two times per day if you can. Some are not able to take that much and can only eat it once a day or even half the portion once a day. Those who find it hard to eat often find that by adding extra fruit and making it into a drink will have an easier time eating it that way
# Please do not add to the Budwig program any Artificial Oxygen infusions therapies or Laetrile (Vitamin B17 injections) or Vitamin C infusions or any supplements NOT approved by the Budwig protocol. They will nullify the other foods and herbs in the program.

Tak teda tucny alebo nie ?:DD

teda :
3x britska (18ml) = 54ml oleja
6 x 18= 108 g tvarohu
2x 18 = 36g semienok
== 196g a teda toto je teda denna davka v pripade rakoviny zE? Ak clovek raka nema, je OK brat tuto davku ? alebo ju znizit?

na zaklade toho:

Aj keď ľanový olej je najbohatším zdrojom omega-3 (až 55%), nevýhodou je že obsahuje len omega-3 s krátkym reťazcom - kyselinu alfa-linolénovú - ALA.

Na to aby kyselina alfa-linolénová mohla priaznivo pôsobiť, zabudovať sa do bunkových membrán celého tela a následne aby sa z nej mohli vytvárať prospešné prostaglandíny, musí sa najskôr premeniť - predĺžiť na omega-3 s dlhým reťazcom EPA a DHA. Práve omega-3 s dlhým reťazcom potrebuje mozog a imunita pre správnu funkciu.

Telo dokáže za ideálnych podmienok premeniť a teda aj prospešne využiť maximálne 15 % prijatej ALA. Potencionálne riziko konzumácie ľanového oleja vyplýva z dôvodu, že nepremenená ALA (85% prijatého množstva a viac) sa použije len ako zdroj energie.

Použitie akýchkoľvek nenasýtených mastných kyselín ako zdrojov energie, vrátane ALA je potencionálne rizikové. Pri ich metabolizme vznikajú vedľajšie produkty - voľné radikály.

Schopnosť metabolickej premeny ALA sa navyše vekom znižuje, odhaduje sa že po 50. roku života telo dokáže premieňať a prospešne využiť menej ako 10% omega-3 kyseliny alfa-linolénovej (ALA).



myslim ze vtedy to este nevedeli ale ked mala aj tak uspech tak ...

ziadna voda? ja to mixujem stale s vodou (nemam ponorny mixer,,takze si kupim ponorny :> ) diky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 8:03 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
laco píše:
Tak teda tucny alebo nie ?:DD
teda :
3x britska (18ml) = 54ml oleja
6 x 18= 108 g tvarohu
2x 18 = 36g semienok
== 196g a teda toto je teda denna davka v pripade rakoviny zE? Ak clovek raka nema, je OK brat tuto davku ? alebo ju znizit?

na zaklade toho:

Aj keď ľanový olej je najbohatším zdrojom omega-3 (až 55%), nevýhodou je že obsahuje len omega-3 s krátkym reťazcom - kyselinu alfa-linolénovú - ALA.

Na to aby kyselina alfa-linolénová mohla priaznivo pôsobiť, zabudovať sa do bunkových membrán celého tela a následne aby sa z nej mohli vytvárať prospešné prostaglandíny, musí sa najskôr premeniť - predĺžiť na omega-3 s dlhým reťazcom EPA a DHA. Práve omega-3 s dlhým reťazcom potrebuje mozog a imunita pre správnu funkciu.

Telo dokáže za ideálnych podmienok premeniť a teda aj prospešne využiť maximálne 15 % prijatej ALA. Potencionálne riziko konzumácie ľanového oleja vyplýva z dôvodu, že nepremenená ALA (85% prijatého množstva a viac) sa použije len ako zdroj energie.

Použitie akýchkoľvek nenasýtených mastných kyselín ako zdrojov energie, vrátane ALA je potencionálne rizikové. Pri ich metabolizme vznikajú vedľajšie produkty - voľné radikály.

Schopnosť metabolickej premeny ALA sa navyše vekom znižuje, odhaduje sa že po 50. roku života telo dokáže premieňať a prospešne využiť menej ako 10% omega-3 kyseliny alfa-linolénovej (ALA).


myslim ze vtedy to este nevedeli ale ked mala aj tak uspech tak ...
ziadna voda? ja to mixujem stale s vodou (nemam ponorny mixer,,takze si kupim ponorny :> ) diky

Ahoj Laco, tuk v tvarohu je asi reseny v posledni knize Budwigovy z 1999. To zas neni tak stare. ja mam jen verzi v chorvatstine, a dela to dojem(prekladac google), ze to co pouzivaji ma velmi malo tuku. A jak na strankach ze kterych jsem vzal navod ja tak na Budwig centru, kde to vzal Zdenek20 doporucuji nizkotucny.
Co se tyka toho co jsi nasel na webu o retezcich ALA a pod, urcite to neni zadna novinka ktera se objevila po smrti dr B nebo po posledni knize 1999. Ja jsem cetl spoustu navodu na lecbu vseho mozneho a vzdy jsem hledal diskuze jak se s tim darilo lidem. Na lecbu podle dr B najdu spousty prispevku ze si tim nekdo vylecil rakovinu. Nepredpokladam, ze totez najdes u toho povidani o omega-3 retezcich.
Ze to nekdo mixuje s vodou jsem nevidel, B doporucovala redit mlekem. A mozna davas malo oleje.
> Ak clovek raka nema, je OK brat tuto davku ? alebo ju znizit?
Lidi co raka nemaji berou vetsinou min, ma znama co si tim vylecila astma brala jen jednou denne 3lzice oleje + 6 lzic cottage cheese. Nicmene kdyz budes brat vic, bude to jen k dobru.
A jeste jednou doporucuju, aby sis nasel na ulozto nebo koupil knihu Budwigove a pak pochopis o co jde. A prestane te vzrusovat, kdyz nekde najdes neco jako jsi nasel o Omega 3 nebo rybim oleji.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon dub 09, 2012 11:07 pm 
Offline

Registrován: ned dub 26, 2009 6:26 pm
Příspěvky: 1758
No tak to s tou vodou mi zase pripada ako blbost. Nepridavat vodu? Aky je rozdiel, ci pouzijem 100 gramov tvarohu, a prilejem 10 ml mlieka, alebo pouzijem 102 gramov tvarohu, a prilejem 8 ml vody? Nech mi to niekto vysvetli. \":-)\" Vysledok po rozmixovani bude ta ista zmes. \":-)\"
Ja pridavam vodu, a vzdy najprv chvilu pomixujem hrudkovy tvaroh s vodou, v pomere priblizne 1:2, aby vznikol taky tvarohovy krem. A do toho prilejem olej, a mixujem. Spoji sa to pomerne rychlo.

_________________
Prehľadné, stručné a aktualizované návody fóra Zdraví-AZ


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 10, 2012 2:32 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
Xion píše:
No tak to s tou vodou mi zase pripada ako blbost. Nepridavat vodu? Aky je rozdiel, ci pouzijem 100 gramov tvarohu, a prilejem 10 ml mlieka, alebo pouzijem 102 gramov tvarohu, a prilejem 8 ml vody? Nech mi to niekto vysvetli. \":-)\" Vysledok po rozmixovani bude ta ista zmes. \":-)\"
Ja pridavam vodu, a vzdy najprv chvilu pomixujem hrudkovy tvaroh s vodou, v pomere priblizne 1:2, aby vznikol taky tvarohovy krem. A do toho prilejem olej, a mixujem. Spoji sa to pomerne rychlo.

Xione, nevim, jestli je v tom nejaky vyznamny rozdil. Ja se v tom nevyznam tak to delam a doporucuju podle Budwigovy a ta pise
Pokud je to nutné, přidejte 2 lžíce mléka a jednu lžíci medu.
Navic to redit vetsinou nepotrebuju, asi pouzivas jiny tvaroh nebo jine davkovani.
Jeste jsem se dival na navod, ktery uvadi Zdenek20 a tam ma
Vyhněte se přidávání vody nebo šťávy při míchání lněného oleje s tvarohem.

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 10, 2012 8:34 am 
Offline

Registrován: úte dub 26, 2011 8:57 pm
Příspěvky: 560
pv33 píše:
Jeste jsem se dival na navod, ktery uvadi Zdenek20 a tam ma
Vyhněte se přidávání vody nebo šťávy při míchání lněného oleje s tvarohem.

tak v tomto pripade to je predsa nemozne rozmixovat \":roll:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 10, 2012 1:44 pm 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
ovekyska píše:
tak v tomto pripade to je predsa nemozne rozmixovat \":roll:\"

Ovekysko, ja se snazim dodrzovat postupy, ale asi na rozdil ode mne pouzivas tvaroh v kostce, ktery je zrejme hodne suchy. Ja pouzivam ten ve vanicce a s tim to jde v pohode, mozna proto, ze tam tu vodu pridaji uz ve vyrobe \":lol:\" .
Takze se omlouvam ze tu otravuju s takovymi detaily \":(\" .

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 10, 2012 4:16 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
pv33 píše:
Laco, Bugwigová vidí lněný olej správně smíchaný s tvarohem a čerstvý pouze pozitivně, žádné vedlejší účinky. Výše jsem uvedl celý návod doporučený pro rakovinu, kde je opravdu hodně lněného oleje a semínek. Pokud ti nic moc není tak není kompletní postup nutný, ale čím víc podle toho uděláš, tím líp.

jo diky \":)\" ,
dorazil mi balik s konopnymi semenami (nelupane) rozmyslam ze ich rozmixujem na prach a prihodim do patlanice,,,tak 1 max 2pol. lyzice ako z navodu,, nevadi ak budu so supou ? resp. namocene/nenamocene ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte dub 10, 2012 6:30 pm 
Offline

Registrován: sob říj 15, 2011 6:06 pm
Příspěvky: 60
Zdenek20 píše:
VELMI DŮLEŽITÉ: Mnoho lidí nechápe, že je třeba míchat POUZE lněný olej a tvaroh PŘED přidáním jakýchkoli jiných produktů....

někde ve fóru jsem četl, že česnek, cibule ci jiná zelenina obsahující síru lehce vylepšuje vlastnosti patlanice. dle zdenkem uvedené informace by se ale tedy měly tyto plodiny do patlanice vmíchávat až po spojení tvarohu s olejem ? a rozumím tomu dobře, že pokud tam člověk na začátku plácne i něco navíc, patřičná požadovaná reakce neproběhne ?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz