Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je sob zář 28, 2024 11:59 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 122  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv srp 15, 2013 9:56 pm 
Offline

Registrován: ned bře 25, 2012 9:57 pm
Příspěvky: 501
Bydliště: NMnV
pv33 píše:
14 dni v lednici je OK, i kdyz by bylo lepsi nechat ho v mrazaku a v lednici si nechat jen cast na rekneme tydenni nebo 14tidenni spotrebu.
Takze po 14 dnech v lednici bude v poradku, pokud nebyl blby uz z vyroby, posledni varku tu lidi pomlouvali.

Pokiaľ by bol originálne zabalený tak by to malo byť ok, olej by mal byť zasielaný plnený v ochrannej atmosfére, teda bez prítomnosti kyslíka, teda nemal by mať možnosť oxidovať.

_________________
Prosím ctených mudrlantov aby na moje komentáre nereagovali.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 12:32 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Hakunamatata píše:
Vzhledem k tomu, že je téměř nemožné sehnat kvalitní nezoxidovaný lněný olej chci se zeptat, zda by bylo stejně účinné, udělat to bez něj. Použít hodně lněných semínek, ve kterých je určitě i hodně oleje a k tomu standardně tvaroh či kefír. Dodá mi to také nějaké Omega3? Za předpokladu, že bych toho jedla celkem hodně.

Tak vzhledem k tomu, že u lněného oleje jde o základ celé diety, tak jeho vynecháním patrně bude ztrácet smysl se tím vůbec zabývat. Semínko také nějaké omega 3 kyseliny pochopitelně dodá, ale to je zlomek proti tomu oleji.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 12:34 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Floater píše:
Bylo by mozne zkombinovat patlaninu s konopnym proteinem (cca 30g), nebo v tom muze byt nejaky problem? Diky

Tak asi bylo, ale proč se lidé stále snaží něco měnit, když je jasné, že to bude spíše na škodu věci, nechápu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 12:40 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Moravak píše:
Dobrý den,

1) mám dotaz, zda mne může jednorázová dávka sirné patlaniny (dávka z 1 1/4 tvarohu) způsobovat zahleněnost. Vypozoroval jsem, že pokud si dám SP v tomto množství, cca po 1 hod od konzumace registruji zvýšenou sekreci hlenu z nosu, která trvá zhruba 3 hod. Mléčné výrobky, které jsem dříve hojně konzumoval, jsem takřka vyřadil ze svého jídelníčku, kdy ale každý den piju cca 0,4 l kefíru (bez problémů). Nemůže se jednat o reakci na lněný olej? Někde jsem četl, že je možné trpět intolerancí rostl. olejů, resp., že tělo je není schopno metabolizovat (u některých jedinců).

2) Myslel jsem, že se stravuji optimálně, ale krevní testy mne trochu vyvedly z omylu. Doktorka mne varovala před konzumací ovoce a ovozel šťáv, když jsem měl zvýšenou hodnotu cukru v krvi. Namísto toho jsem ale raději omezil tuky (z cca 90 na cca do 70g denně), když myslím, že právě množství tuků mi drželo cukr v krvi v takových hodnotách. No nevím, snad dělám dobře...\":)\"

3) Akt. jídelníček: ráno cca 0,5 kg ovoce, 0,025 kg ořechů, oběd raw kaše z nakl. quinoy, mrkve, řepy, semínek, citron. šťávy, lžičky medu (vše prohnáno přes omegu do drtě...moc dobré), svačina 0,5 kg ovoce+0,4l kefíru, večeře zelenina s trochou ryby, vejci, tempehem (vždy 1 druh bílk.) a trochu obil, násl. zel. šťáva (0,4 l). OK?

Pěkný den M.

1) Podle druhu tvarohu pochopitelně zahlenění vznikat u některých lidí může, vyzkoušejte kozí s tím jsou obecně nejmenší problémy.
2) Cukry v krvi reguluje mnoho látek z nichž nejvýznamnější je chrom, tak si o něm něco nastudujte. Tuky výrazně prodlužují dobu vstřebávání cukrů, čehož využívá mistrně třeba čínská kuchyně.
3) Na jídelníčku nevidím zásadní problém, pokud ty kombinace dobře trávíte, není co řešit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 12:43 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Sagan píše:
Dobry den,
aky pomer tych orechov - para, lieskove a vlasske treba dat? A mixuju sa suche orechy alebo vopred namocene? Je ucinnost tejto patlaniny rovnaka ako tej s mliecnymi vyrobkami? Trochu sa totiz obavam zahlienenia pri pravidelnej konzumacii mliecneho, aj ked som citala, ze by to nemalo velmi zahlienovat. A neznizuje tato patlanina velmi pH?

To není uvedeno jako návod, pouze jako možnost, ale jinak dle chuti, raději předem namočit a pokud jde o účinky je to pochopitelně náhražka, čili raději bych se držel originálního postupu. Ideální je kozí tvaroh a pH dost záleží na ostatní stravě neměl by s tím být problém.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 12:55 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28371
Bydliště: Poděbrady
Jana5555 píše:
Dobry den, v knihach od Dr Budwig, co mam doma ja, plus co jsem se docetla na ruznych internetovych strankach, se pise, ze se ma pouzivat zasadne nizkotucny tvaroh. Kde jste se vy docetl, ze to ma byt plnotucny? Pise to to i tady http://www.budwigcenter.com/anti-cancer-diet.php.

Jde o původní materiály samotné autorky a dokonce i ona sama to nakonec změnila, čili dnes na toto téma neexistuje jednotný názor. Osobně vycházím z toho, že v té době nízkotučné výrobky nebyly na trhu a používal se tedy normální=tučný tvaroh.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned zář 01, 2013 6:28 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
30miro píše:
Zdravím všechny,
není vždy posvícení, kontrola 31.7. - 0,669 ; drobný pokles, ale někde bude chybička, patlanina byla OK, ale byl jsem už bez ReishiMax a málo Coriolusu (extrakty z leskokorky - silný antioxidant), přidal jsem jahody a trochu borůvek, jablka - tam by neměl být problém, těsně před kontrolou 3x luštěniny( od nového roku jsem zhubnul cca 10kg - tak 7-8 jsem potřeboval, šel dolů hlavně vnitřní tuk; ale už by to stačilo), sladím pouze Stévií , ale měl jsem jen tak na chuť 2x meloun, také až ke konci sledovaného měsíce , možná , že ten cukr z něj to trochu pokazil. Druhá věc je asi také nasnadě; čím menší číslo PSA, tím to dolů půjde pomaleji.
Otázka : má někdo tip, čím posílit tvorbu svaloviny a současně se neprovinit onkologické dietě? Díky za každý námět.

Je blbé citovat sám sebe, ale můj současný stav mně nutí opakovat otázku : ĆÍM SE VYKRMIT (zhubnul jsem cca 10 kg) A PŔITOM NEPORUŚOVAT DIETU DLE J.B.? Vedle patlaniny 3x denně jím brambory na všechny způsoby, občas luštěniny, celozrnný chleba,rajčatový salát s olejo-kefírovou zálivkou, samozřejmě zeleninové šťávy, v posledních měs. jsem měl i ovoce (jablka,jahody,borůvky,broskve,meruňky, ale taky hrozny nebo meloun), ale vzhledem ke stagnující hodnotě PSA(m.j. také bez rejši nebo coriolusu) ponechám pouze jahody a borůvky(nízký obsah cukru); mínus mám jen v malém množství rýže.
Preferuji rady vyzkoušené v praxi, ale budu vděčný za každý podnětný názor.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon zář 02, 2013 11:28 am 
Offline

Registrován: ned říj 02, 2011 6:10 pm
Příspěvky: 1085
Bydliště: Praha
30miro píše:
Je blbé citovat sám sebe, ale můj současný stav mně nutí opakovat otázku : ĆÍM SE VYKRMIT (zhubnul jsem cca 10 kg) A PŔITOM NEPORUŚOVAT DIETU DLE J.B.? Vedle patlaniny 3x denně jím brambory na všechny způsoby, občas luštěniny, celozrnný chleba,rajčatový salát s olejo-kefírovou zálivkou, samozřejmě zeleninové šťávy, v posledních měs. jsem měl i ovoce (jablka,jahody,borůvky,broskve,meruňky, ale taky hrozny nebo meloun), ale vzhledem ke stagnující hodnotě PSA(m.j. také bez rejši nebo coriolusu) ponechám pouze jahody a borůvky(nízký obsah cukru); mínus mám jen v malém množství rýže.
Preferuji rady vyzkoušené v praxi, ale budu vděčný za každý podnětný názor.

Miro, zkus si precist doporuceni na kompletni dietu podle Budwigove viewtopic.php?p=37863#p37863. Je tam spousta moznosti, ktere bys mohl/mel zaradit. Kdyz si jen prectes veceri, tak toho dost najdes a ve zbytku rovnez:
Citace:
VEČEŘE -
Zeleninová polévka nebo různá jídla ze zeleniny a potravin obsahujících škrob, dobře ochucené. Přidejte Oleolux (náhražka másla podle Budwigové) a nutriční kvasnice, po uvaření. Nutriční kvasnice dodávají důležité vitamíny B, které zvýší energii a náladu. Výběr z vařených škrobovitých potravin - pohanka (nejlepší volba podle dr B, snadno stravitelná a velmi výživná), proso, hnědá rýže, čočka, fazole, hrášek, sladké brambory a brambory. Přidat lehce vařenou zeleninu, jako je kapusta, rajčata, špenát, řepa, mrkev, mangold, zelí, kapusta, brokolice, brussel sprouts, cibule, artyčoky, chřest, papriky, zelené fazolky, atd. Také se přidá zdravé koření, jako kajenský pepř, paprika, kurkuma, mořská sůl (nerafinovaná) a další. Po uvaření přidejte domácí Oleolux "na chuť, "která dodává více živin a zvyšuje chuť k jídlu. [Oleolux recept Soubor 5, z výše uvedeného webu]. Oleolux použít i na chléb (z celého nebo naklíčeného obilí, domácí nebo Ezekiel).

_________________
Oliver Wendel Holmes, Harvard University: pevne verim, ze kdyby cela medicina, tak jak je nyni aplikovana, mohla byt potopena na dno more, bylo by to lepsi pro lidstvo a to nejhorsi pro ryby.


Naposledy upravil pv33 dne pon zář 02, 2013 12:46 pm, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon zář 02, 2013 12:23 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
Ahoj Pavle,
dík za podporu; stav je takový, že dnes již z 12 kilo dolů byly 3/4 tuku, což je chvályhodné, ale ta 1/4 svaloviny je špatně.
Řadu potravin a zeleniny z výše uvedených jím, ale ze zeleniny a ovoce svalovinu nevyrobíš. Tu rýži uvádím jako moji chybu, že ji jím málo. Asi bych potřeboval nějakého kulturistického specialistu, který by označil z jídelníčku J.B. , co je nejvíc přínosné pro tvorbu svaloviny. Kdyby jsi měl tip na nějakého (rozumného) výživového poradce, budu vděčen. Zdravím, Miro


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte zář 03, 2013 8:39 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 29, 2012 3:11 pm
Příspěvky: 324
30miro píše:
Ahoj Pavle,
dík za podporu; stav je takový, že dnes již z 12 kilo dolů byly 3/4 tuku, což je chvályhodné, ale ta 1/4 svaloviny je špatně.
Řadu potravin a zeleniny z výše uvedených jím, ale ze zeleniny a ovoce svalovinu nevyrobíš. Tu rýži uvádím jako moji chybu, že ji jím málo. Asi bych potřeboval nějakého kulturistického specialistu, který by označil z jídelníčku J.B. , co je nejvíc přínosné pro tvorbu svaloviny. Kdyby jsi měl tip na nějakého (rozumného) výživového poradce, budu vděčen. Zdravím, Miro

Bohužel, pro svaly jsou přínosné hlavně živočišné proteiny, ale ty jsou současně nevhodné při rakovině. Možná snad veganský hrachový protein od Reflex nutrition, by mohl pomoci nabrat trochu svaly, protože jeho aminokyselinový profil je velmi blízko živočišnému.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř říj 09, 2013 1:59 pm 
Offline

Registrován: sob lis 17, 2012 3:01 pm
Příspěvky: 7
Mám několik otázek k patlanině potažmo k lněnému oleji, budu vděčný za jakoukoliv reakci...
1/ včera mi dorazil lněný olej, dal jsem ho tedy do mrazáku, jak se tu doporučuje, ale zarazilo mě, že je na něm napsáno: skladujte do 20°C a trvanlivost dva měsíce, jak to tedy s tou trvanlivostí je? Litr jsem totiž nechal v ledničce, takže by tam mohl chvíli vydržet, nebo ne?
2/ koupil jsem v agro-el i zlaté lněné semínko 1kg, jak ho mám skladovat a jak je to s jeho trvanlivostí?
3/ nerad bych si způbil nějaké vnitřní krvácení, jaká je bezpečná denní dávka samotného lněného oleje a jaká je bezpečná denní dávka oleje navázaného na sirné proteiny v patlanině? (ve většině verzí diety Budwig je dávka oleje 2-5 polévkových lžic, tady někdo doporučoval 100ml, což je teda o dost víc)
4/ může se patlanina jíst dlouhodobě? je nutné udělat po nějakém čase přestávku?
5/ jsou nějaké potraviny, které se při konzumaci patlaniny nesmí jíst, aby nanastal průser?

Pokud se tu už něco z toho řešilo, tak se omlouvám, ale fakt nezvládnu přečíst všech 1300 příspěvků v tématu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř říj 09, 2013 6:39 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
Ates píše:
Bohužel, pro svaly jsou přínosné hlavně živočišné proteiny, ale ty jsou současně nevhodné při rakovině. Možná snad veganský hrachový protein od Reflex nutrition, by mohl pomoci nabrat trochu svaly, protože jeho aminokyselinový profil je velmi blízko živočišnému.

Díky Ates za radu, luštěniny mám 2 - 3x týdně , živočišné proteiny jsou samozřejmě aut, ale co třeba ovesné vločky - taky špatně? Jinak nemám žádný problém, cítím se dobře, snad jen, že o něco dříve při námaze unavím. Co je ovšem nejhorší, ztratil jsem měsíční kontrolu PSA, bude až koncem listopadu, v Motole mají nějaký problém a měření v tisícinách (po operaci prostaty) hned tak někdo neumí. Taky chyběly penízky, musel jsem vynechat jedny z nejsilnějších antioxidantů - speciální houby( reishi, coriolus, ale i čerstvou hlívu ústřičnou, tak se obávám, že listopadový výsledek nebude nic moc.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř říj 09, 2013 7:24 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
user22 píše:
Mám několik otázek k patlanině potažmo k lněnému oleji, budu vděčný za jakoukoliv reakci...
1/ včera mi dorazil lněný olej, dal jsem ho tedy do mrazáku, jak se tu doporučuje, ale zarazilo mě, že je na něm napsáno: skladujte do 20°C a trvanlivost dva měsíce, jak to tedy s tou trvanlivostí je? Litr jsem totiž nechal v ledničce, takže by tam mohl chvíli vydržet, nebo ne?
2/ koupil jsem v agro-el i zlaté lněné semínko 1kg, jak ho mám skladovat a jak je to s jeho trvanlivostí?
3/ nerad bych si způbil nějaké vnitřní krvácení, jaká je bezpečná denní dávka samotného lněného oleje a jaká je bezpečná denní dávka oleje navázaného na sirné proteiny v patlanině? (ve většině verzí diety Budwig je dávka oleje 2-5 polévkových lžic, tady někdo doporučoval 100ml, což je teda o dost víc)
4/ může se patlanina jíst dlouhodobě? je nutné udělat po nějakém čase přestávku?
5/ jsou nějaké potraviny, které se při konzumaci patlaniny nesmí jíst, aby nanastal průser?

Pokud se tu už něco z toho řešilo, tak se omlouvám, ale fakt nezvládnu přečíst všech 1300 příspěvků v tématu.

1)Je-li olej čerstvý, vydrží v mrazáku min.4 měs. kvalitní( osobně několikrát ověřeno; beru vždy 5l), ovšem po přendání do lednice je potřeba spotřebovat do 10-14 dnů.
2)Mám ho ve sklenici s víčkem na stálém místě(nepůsobí změny vlhkosti a teploty), ale proč ZLATÉ - má vysoké omega 6 a nízké omega 3?! Do patlaniny patří hnědé.
3) Beru patlaninu(4-5 lžic denně) už druhým rokem, kontrola krve bez problémů, naopak mám hodnoty jako za mlada. Podle info z AgroEl je olej zbaven lignanů , které by u citlivějších, ale ve velkém množství mohly udělat problém se srážlivostí; naopak lignany jsou dobrý antioxidant a pro další dobré vlastnosti( zvláště pro onkologicky nemocné) se přidává HNĚDÉ lněné semínko do patlaniny(já 3 PL denně)
4) Naopak, pravidelná konzumace je doporučována, neznám žádnou informaci, která by doporučovala pauzu.
5) Nevím, ale dle doporučení J.B. se může konzumovat široká paleta potravin; je jistě dobré, aby byla patlanina nejúčinnější, jíst ji časově samostatně.
Závěrem, pokud se vážně zajímáte o patlaninu, je dobré projít(postupně) všechny příspěvky, píší zde lidé, kteří jsou více informovanější než já, z počátku jsem se zde dozvěděl mnoho podnětného a nemohu jinak, než opětovně vyjádřit dík Jardovi,
že takové forum vede.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř říj 09, 2013 8:29 pm 
Offline

Registrován: sob lis 17, 2012 3:01 pm
Příspěvky: 7
30miro píše:
1)Je-li olej čerstvý, vydrží v mrazáku min.4 měs. kvalitní( osobně několikrát ověřeno; beru vždy 5l), ovšem po přendání do lednice je potřeba spotřebovat do 10-14 dnů.
2)Mám ho ve sklenici s víčkem na stálém místě(nepůsobí změny vlhkosti a teploty), ale proč ZLATÉ - má vysoké omega 6 a nízké omega 3?! Do patlaniny patří hnědé.
3) Beru patlaninu(4-5 lžic denně) už druhým rokem, kontrola krve bez problémů, naopak mám hodnoty jako za mlada. Podle info z AgroEl je olej zbaven lignanů , které by u citlivějších, ale ve velkém množství mohly udělat problém se srážlivostí; naopak lignany jsou dobrý antioxidant a pro další dobré vlastnosti( zvláště pro onkologicky nemocné) se přidává HNĚDÉ lněné semínko do patlaniny(já 3 PL denně)
4) Naopak, pravidelná konzumace je doporučována, neznám žádnou informaci, která by doporučovala pauzu.
5) Nevím, ale dle doporučení J.B. se může konzumovat široká paleta potravin; je jistě dobré, aby byla patlanina nejúčinnější, jíst ji časově samostatně.
Závěrem, pokud se vážně zajímáte o patlaninu, je dobré projít(postupně) všechny příspěvky, píší zde lidé, kteří jsou více informovanější než já, z počátku jsem se zde dozvěděl mnoho podnětného a nemohu jinak, než opětovně vyjádřit dík Jardovi,
že takové forum vede.

Díky za info. K tomu semínku, není zlaté (moje chyba), ale žluté, jiné agro-el v nabídce nemá, předpokládám, že prodávají to samé, ze kterého lisují olej, takže by tam omega 3 měly snad být.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř říj 09, 2013 8:38 pm 
Offline

Registrován: pon dub 09, 2012 11:49 am
Příspěvky: 49
user22 píše:
Díky za info. K tomu semínku, není zlaté (moje chyba), ale žluté, jiné agro-el v nabídce nemá, předpokládám, že prodávají to samé, ze kterého lisují olej, takže by tam omega 3 měly snad být.

semínko musí být HNĚDÉ !!!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz