Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je čtv črc 31, 2025 11:47 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 583 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Odkyselení těla
PříspěvekNapsal: stř dub 03, 2024 5:38 pm 
Administrátor
Administrátor

jojoba píše:
Díky za vysvětlení.... to LPS je ten čpavek ? Jak s tou laktulozou časově ? Po čtyřech dnech na 5g po jídle jsme zvýšili na 2x5g.... jedna osoba to už v noci proběhala, druhá téměř bez obtíží... první dnes vynechala, druhá 1x5g, títra ta první začne opět 5g, ta druhá 2x5g...... jak brát dlouho - cíl ? nebo tři měsíce a pak nový test stolice ? Uvažuji pořídit ten pH-metr a pustit se do měření....

Oboje je sice nebezpečné, toxické a zdraví likvidující, ale jde o dvě různé věci viz. LPS: https://en.wikipedia.org/wiki/Lipopolysaccharide , Čpavek: https://www.wikiskripta.eu/w/Amoniak tedy nejde je zaměňovat i když patrně je možný i souběh uvedených faktorů. Jinak laktulóza se bere dlouhodobě jako prebiotikum a aplikační dávka se může silně lišit dle tolerance jednotlivých osob, někdo ji třeba netoleruje vůbec, ale půjde o malé procento populace. Prostě cílem je dopracovat se k takovému kvalitnímu exkrementu který má veškeré potřebné znaky zdravé stolice.

PříspěvekNapsal: pát kvě 03, 2024 8:48 am 

Zdravim,
chcem sa opytat, niektore potraviny alebo doplnky, ktore su kysle, posobia vraj zasadito. Napr. citron, pomaranc, prirodny jablny ocot s kalom,....
No mne sa vzdy potvrdilo, ze pri doobednajsom uzivani tychto potravin, som nikdy nemal PH nad 7 (popoludni bezne mavam). Mozete my objasnit,ako je myslene to, ze posobia zasadito teda-Je to mytus?
Ci vyplavia vela bordelu a ten znizi PH?
vdaka

PříspěvekNapsal: pát kvě 03, 2024 1:49 pm 
Administrátor
Administrátor

vladdo píše:
Zdravim,
chcem sa opytat, niektore potraviny alebo doplnky, ktore su kysle, posobia vraj zasadito. Napr. citron, pomaranc, prirodny jablny ocot s kalom,....
No mne sa vzdy potvrdilo, ze pri doobednajsom uzivani tychto potravin, som nikdy nemal PH nad 7 (popoludni bezne mavam). Mozete my objasnit,ako je myslene to, ze posobia zasadito teda-Je to mytus?
Ci vyplavia vela bordelu a ten znizi PH?
vdaka

To ani ne, s bordelem to nemá moc společného, patrně chápete špatně logiku acidobazického pístu. Ty zmíněné potraviny nezmění pH okamžitě ale upravují ho konkrétním směrem z dlouhodobého pohledu. Jinak jste si správně všiml že pohyb pH je takový že ráno je kyselé v odpoledních hodinách vystoupá do zásaditosti a večer je zase kyselé. Já jsem o tom sepsal povídání na hlavních stránkách zde https://zdravi-az.com/uprava-kyselosti/ tak si článek projděte a uvidíte jak to celé funguje.

PříspěvekNapsal: sob kvě 11, 2024 9:33 am 

Přešlapuju okolo problematiky dle základního článku pana Zajíčka - díky za něj.
Aktuálně naháním průběh pH v moči pH-metrem. Nějak ho ( pH nad 6,5 ) nemůžu dohnat - vychází mi, že se mi mění = někdy dříve, někdy později. A hodnoty sou též proměnlivé ve dnech - dle stravy/pití ?
jelikož neumím močit na povel každou 1/2-hodinu, tak se mi zdá, že v těch cca. hodinových intervalech ho nemůžu trefit. Jednou zásah na 6,5, jinak okolo 6,2 nebo méně. Minima mám naměřena opakovaně bez problémů okolo 4,5 což je asi v pořádku.
Přejít na měření slin ?

PříspěvekNapsal: ned kvě 12, 2024 7:31 am 
Administrátor
Administrátor

jojoba píše:
Přešlapuju okolo problematiky dle základního článku pana Zajíčka - díky za něj.
Aktuálně naháním průběh pH v moči pH-metrem. Nějak ho ( pH nad 6,5 ) nemůžu dohnat - vychází mi, že se mi mění = někdy dříve, někdy později. A hodnoty sou též proměnlivé ve dnech - dle stravy/pití ?
jelikož neumím močit na povel každou 1/2-hodinu, tak se mi zdá, že v těch cca. hodinových intervalech ho nemůžu trefit. Jednou zásah na 6,5, jinak okolo 6,2 nebo méně. Minima mám naměřena opakovaně bez problémů okolo 4,5 což je asi v pořádku.
Přejít na měření slin ?

No nevím zda jste správně pochopil logiku pH, ono tam ani nejde o to docílit denně stejných parametrů to se domnívám ani není možné protože jde o regulační mechanizmus stavu kyselin a zásad v těle a tento faktor ovlivňuje tolik proměnných hodnot že docílit jednotného průběhu v zásadě nelze. Bavíme se tedy o trendové záležitosti, čili je podstatné aby vám chodil acidobazický píst tedy pH bylo ráno kyselé, přes den vystoupalo pokud možno do zásaditých hodnot a večer zase kleslo do kyselých hodnot. V zásadě je podstatné ladit denní průměr hodnot který by se měl pochybovat cca 6,4-6,8 pH. Pokud jde o ta minima to už je hodně nízko, ideální je nedostávat se moc 5,5 pH. Vyzkoušejte nějaké čerstvé šťávy a uvidíte co to s hladinou pH udělá. Také záleží jak a čím ty hodnoty měříte protože zde mnoho lidí dělá zásadní chyby a pak se diví že naměří nějaké prapodivné hodnoty.

PříspěvekNapsal: úte kvě 28, 2024 10:54 am 

Jarda píše:
To ani ne, s bordelem to nemá moc společného, patrně chápete špatně logiku acidobazického pístu. Ty zmíněné potraviny nezmění pH okamžitě ale upravují ho konkrétním směrem z dlouhodobého pohledu. Jinak jste si správně všiml že pohyb pH je takový že ráno je kyselé v odpoledních hodinách vystoupá do zásaditosti a večer je zase kyselé. Já jsem o tom sepsal povídání na hlavních stránkách zde https://zdravi-az.com/uprava-kyselosti/ tak si článek projděte a uvidíte jak to celé funguje.

Clanok som prestudoval.Take zhrnutie- dolezite je nebyt dlhodobo zasadity ani prekysleny.Tj.piest musi chodit koli mocovym usadeninam ktore sa rozpustaju aj v kyslom a ine zas v zasaditom prostredi.Taktiez candida a ine snejdy nemaju rada vykyvy.

Ale jedna vec este stale my vrta hlavou- citronova stava, ocot alebo HCl posobia zasadito tak,ze moc ma sice nizsie Ph po uziti,ale vnutro tela(krv) je o to viac zasadite? A soda posobi tym padom opacne- ze este znizi vnutorne Ph??

PříspěvekNapsal: úte kvě 28, 2024 11:57 am 
Administrátor
Administrátor

vladdo píše:
Clanok som prestudoval.Take zhrnutie- dolezite je nebyt dlhodobo zasadity ani prekysleny.Tj.piest musi chodit koli mocovym usadeninam ktore sa rozpustaju aj v kyslom a ine zas v zasaditom prostredi.Taktiez candida a ine snejdy nemaju rada vykyvy.

Ale jedna vec este stale my vrta hlavou- citronova stava, ocot alebo HCl posobia zasadito tak,ze moc ma sice nizsie Ph po uziti,ale vnutro tela(krv) je o to viac zasadite? A soda posobi tym padom opacne- ze este znizi vnutorne Ph??

Ano, je důležitý pohyb pH z kyselých hodnot do zásaditých a obráceně. Jinak ty kyseliny které zmiňujete jsou zásadotvorné a soda funguje zajímavě protože v prvním momentě sice kyseliny neutralizuje, ale o to více vybudí žaludek ke tvorbě HCl při dalším jídle tedy je otázkou jak moc dokáže snížit hodnotu pH v buňkách.

PříspěvekNapsal: úte kvě 28, 2024 7:43 pm 

Jarda píše:
Jinak ty kyseliny které zmiňujete jsou zásadotvorné.....

A meranim pH moču to ale nezistim?Lebo ten ma po citrone nizke pH aj poobede.Asi len z krvi..

PříspěvekNapsal: úte kvě 28, 2024 8:09 pm 
Administrátor
Administrátor

vladdo píše:
A meranim pH moču to ale nezistim?Lebo ten ma po citrone nizke pH aj poobede.Asi len z krvi..

Hodnota pH je multifaktoriální záležitost tedy můžete jíst naprosto špičkově a být ve stresu a bude kyselé a naopak můžete při naprosté psychické pohodě jíst i docela mizerně a bude zásadité tedy vždy musíte posuzovat souvislosti nepouze vliv jedné potraviny.

PříspěvekNapsal: čtv kvě 30, 2024 11:12 am 

vladdo píše:

Na pH krve zapomeňte - to si tělo ze všech sil reguluje homeostází, na pH krve má vliv to jak dýcháte, a tedy na pH krve nepoznáte nic.

Zjistíte to na pH moči nebo sli, ale musel byste to měřit a vyhodnocovat systematicky. Z jednoho měření nepoznáte nic.

PříspěvekNapsal: stř črc 10, 2024 2:51 pm 

vladdo píše:

Překyselení těla nelze zjistit podle pH moči, protože pH moč velmi kolísá a někdy je opačné proti zbytku dalších tělesných tekutin. Tedy zjednodušeně, tělo může být překyselené a moč alkalická a naopak.

PříspěvekNapsal: ned črc 27, 2025 7:45 pm 

Někde jsem tady četl že vegani jsou nejvíc překyselení ,jak si to mám vysvětlit.
Mohlo by se zdát že když nejedí maso který obecně nejvíc překyseluje, měli by být zásaditý, pokud teda nejedi nějaký pečivo a takový šmejdy.
Dik

PříspěvekNapsal: pon črc 28, 2025 12:43 pm 
Administrátor
Administrátor

Emanuel píše:
Někde jsem tady četl že vegani jsou nejvíc překyselení ,jak si to mám vysvětlit.
Mohlo by se zdát že když nejedí maso který obecně nejvíc překyseluje, měli by být zásaditý, pokud teda nejedi nějaký pečivo a takový šmejdy.
Dik

Nejsem si zrovna moc jistý jak moc jde tento názor paušalizovat protože není vegan jako vegan a není vyznavač carnivoru jako vyznavač carnivoru. Každý má trochu jinak nastavené životní a stravovací možnosti a určitě i jiný mechanizmus trávení a jinou skladbu mikrobiomu, tedy bych takovou informaci bral jako názor který je dobré i sám na sobě ověřit protože co funguje nějak jednomu nemusí stejně fungovat za jiných podmínek jinému.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 583 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]