jojoba píše:
Přešlapuju okolo problematiky dle základního článku pana Zajíčka - díky za něj.
Aktuálně naháním průběh pH v moči pH-metrem. Nějak ho ( pH nad 6,5 ) nemůžu dohnat - vychází mi, že se mi mění = někdy dříve, někdy později. A hodnoty sou též proměnlivé ve dnech - dle stravy/pití ?
jelikož neumím močit na povel každou 1/2-hodinu, tak se mi zdá, že v těch cca. hodinových intervalech ho nemůžu trefit. Jednou zásah na 6,5, jinak okolo 6,2 nebo méně. Minima mám naměřena opakovaně bez problémů okolo 4,5 což je asi v pořádku.
Přejít na měření slin ?
No nevím zda jste správně pochopil logiku pH, ono tam ani nejde o to docílit denně stejných parametrů to se domnívám ani není možné protože jde o regulační mechanizmus stavu kyselin a zásad v těle a tento faktor ovlivňuje tolik proměnných hodnot že docílit jednotného průběhu v zásadě nelze. Bavíme se tedy o trendové záležitosti, čili je podstatné aby vám chodil acidobazický píst tedy pH bylo ráno kyselé, přes den vystoupalo pokud možno do zásaditých hodnot a večer zase kleslo do kyselých hodnot. V zásadě je podstatné ladit denní průměr hodnot který by se měl pochybovat cca 6,4-6,8 pH. Pokud jde o ta minima to už je hodně nízko, ideální je nedostávat se moc 5,5 pH. Vyzkoušejte nějaké čerstvé šťávy a uvidíte co to s hladinou pH udělá. Také záleží jak a čím ty hodnoty měříte protože zde mnoho lidí dělá zásadní chyby a pak se diví že naměří nějaké prapodivné hodnoty.