Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon lis 25, 2024 5:33 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 147  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Půst
PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 10:11 am 

Ercihi píše:
Díky za odpověď. K půstu mě vede můj kamarád, který se vyzná, toho se optám plus najdu nějaké ty informace. Jinak během tohoto půstu piji bylinné čaje a trochu pomerančové šťávy vymačkané z pomerančů..............

A co se týče toho prvního dne po půstu, našel jsem toto: První den pouze a jen zeleninu napařenou připravenou na páře tímto způsobem:
Je to z webu pust.cz, ale přeci jenom radši se zde optám na váš názor.

Tu navratovku a stranky pust.cz jsi nasel spravne. Kdyz to dodrzis tak jsi OK.

Jinak existuji ruzne pusty, nejen ten o vode. Airola v knize Dzusovy pust (nobo tak nejak) tvrdi, ze jsou lepsi dzusove pusty s odstavenym ovocem a zeleninou, totez dr Schulze, ktery leci nejtezsi pripady rakoviny, rovnez preferuje obdobny pust jako Airola. Breussova dieta ma caje a stavu z repy, mrkve a bramboru a drzi se 42 dni. A znamy leci leukemii a rakovinu pustem s destilkou a povoluje i caj. Sam to dela taky, vetsinou 21 dni, uz mnohokrat. Nicmene on tvrdi, ze kdyz se k destilce a caji prida jeste nejaka stava, tak se zhorsi lecebny efekt.

Tim nechci nic vnucovat, sam jedu podle stranek pust.cz.

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 1:28 pm 

Děkuju za rady. Radši sem napíšu úplně všechno, bude to objektivnější. Půst držím z důvodu krve při stolici a bolesti při kadění. Kamarád mi poradil půst, aby se tělo dalo dokupy, aby mělo čas se zharmonizovat. Dále mi poradil chodit na procházky do přírody, což je super, a celkově odpočívat, zbytečně se nestresovat. Také se mi objevily 2 afty v puse, což nasvědčuje (dle internetu) špatnému trávení.

Takže...ta pomerančová šťáva je tam vlastně kvůli těm aftům, aby se prý lépe vyléčily. A čaje piji heřmánkový, meduňkový, kopřivový. Různě je střídám, ale piji tak 2 denně.

Nejsem si jistý, ale možná vám teď už kamarád nebude připadat tak nezkušený, ono to tak určitě vyznělo, když jsem nenapsal všechno, za což se omlouvám.

Co se týče té diety, tak já mám zdravou váhu s BMI nějakých 19 tuším...takže rozhodně není cílem ztratit dlouhodobě nějakou váhu.

Jedna věc, co mě na půstu překvapila je, že jsem čekal mnohanásobně větší hlad. Párkrát jsem zkoušel nejíst 1 den, ale to jsem se před spaním trochu najedl. Teď tomu podle mě pomáhá má nemoc, protože mi to pomáhá ve vůli, je tam konečně pořádný důvod.

Také jsem díky půstu narazil konečně na lepší stravování, které bych rád převedl do praxe (pro začátek po návratovce 50% živého a 50% mrtvého jídla, pokud to půjde, tak se dostat i na lepší procenta.

Díky za rady vážím si toho \":)\" Ercihi

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 4:58 pm 

Když nad tím teď přemýšlím, tak by vlastně přechod zpět na stravu nemusel být takovou překážkou, když jsem pil šťávy, že \":-)\"

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 6:34 pm 

IvankaS píše:
Prosím o radu ty, kdy mají zkušenosti s půstem. Jsem úplný začátečník a dala jsem si 3denní půst na vodě. Vím teď, že jsem měla začít s jedničkou, ale už se stalo. Půst super, třetí den úplné ticho uvnitř, návratovku jsem dodržovala na pařené zelenině, v podstatě jsem měla pocit, že vlastně vůbec nemusím jíst. Jen jsem měla potíže se střevem, klystýry nepomáhaly a když už se zadařilo, šla ze mne červenooranžová voda. Teď je to už týden, kdy jsem skončila a pořád mám pocit, že mi nenastartovaly orgány, pořád ticho a na záchod to nejde. Cítím tlak ve žlučníku i slinivce, jako bych tam měla bublinu. A břicho mám jak buben, Klystýr nechci, nedělal mi dobře, bolelo mě břicho. A po projímadle jsem měla břicho jak plné malých skákajících vetřelců, ale stolice skoro nic. Je možné, že orgány nechtěj nastartovat? Jestli ano, co s tím? HEEELP PLEASE. \":(\"

Jděte k doktorovi, nebo i na pohotovost. Může se jednat o akutní příhodu břišní.

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 6:58 pm 

U doktora jsem byl a jsem objednaný na vyšetření \":-)\"

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 7:14 pm 

Ercihi píše:
U doktora jsem byl a jsem objednaný na vyšetření \":-)\"

Ercihi,to je odpoveď pre Ivanku,ak sa nemýlim. \":P\"

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 7:41 pm 

janin píše:
Ercihi,to je odpoveď pre Ivanku,ak sa nemýlim. \":P\"

Jo je, nejsem zvyklý citovat když je to hned nad mým příspěvkem. \":)\"

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 10:07 pm 
Administrátor
Administrátor

IvankaS píše:
Prosím o radu ty, kdy mají zkušenosti s půstem. Jsem úplný začátečník a dala jsem si 3denní půst na vodě. Vím teď, že jsem měla začít s jedničkou, ale už se stalo. Půst super, třetí den úplné ticho uvnitř, návratovku jsem dodržovala na pařené zelenině, v podstatě jsem měla pocit, že vlastně vůbec nemusím jíst. Jen jsem měla potíže se střevem, klystýry nepomáhaly a když už se zadařilo, šla ze mne červenooranžová voda. Teď je to už týden, kdy jsem skončila a pořád mám pocit, že mi nenastartovaly orgány, pořád ticho a na záchod to nejde. Cítím tlak ve žlučníku i slinivce, jako bych tam měla bublinu. A břicho mám jak buben, Klystýr nechci, nedělal mi dobře, bolelo mě břicho. A po projímadle jsem měla břicho jak plné malých skákajících vetřelců, ale stolice skoro nic. Je možné, že orgány nechtěj nastartovat? Jestli ano, co s tím? HEEELP PLEASE. \":(\"

Pokud to co z vás vychází hodnotíte jako krev, asi by bylo vhodné nechat se vyšetřit ve špitále, nicméně střeva může rozchodit velký přísun laktobacilů a macerát z lněného semínka, tak to vyzkoušejte.

PříspěvekNapsal: pon čer 25, 2012 10:09 pm 
Administrátor
Administrátor

Ercihi píše:
Díky za odpověď. K půstu mě vede můj kamarád, který se vyzná, toho se optám plus najdu nějaké ty informace. Jinak během tohoto půstu piji bylinné čaje a trochu pomerančové šťávy vymačkané z pomerančů.

A co se týče toho prvního dne po půstu, našel jsem toto: První den pouze a jen zeleninu napařenou připravenou na páře tímto způsobem: Pokud možno nechemizovanou zeleninu (rajčata papriky lusky atd.. - dužinatou zeleninu) dát na sítko - cedník na vrch hrnce nad páru a poctivě ji sledovat. Jde o to, aby zelenina změkla ale neztratila svoji dynamickou sílu = nestala se z ní mrtvá hmota. A to se pozná podle lesku. Dokud je zelenina lesklá, znamená to, že ještě stále je v ní 'duševní náboj' tedy že tělu předá jak hmotu, tak 'přírodní energii'. Pokud zelenina zmatovatí, stává se z ní mrtvá hmota - tělo jen zanese = požaduje po něm energii na zpracování a opět rovná se = sebere více než dodá. Takže je potřeba hledat okamžik, kdy je zelenina už měká, ale ještě lesklá. Trochu praxe rychle ukáže, kde je ten správný okamžik:-) Je to jeduché - nebojte se toho:) Tolik první bod a první den návratové stravy. Objem - jedna porce - jeden objem jedné hrsti. Malá žena malou hrst velký chlap velkou:-) Výsledkem je průjem obsahující zbytky 'suchý' obsah střev. Zajímavostí je, že tento první průjem opravdu odstraní úplně poslední usazeniny ve trávicím traktu. Zbytek den opět destilka a užívání si krásných pocitů z prudce nabíhající síly do svého těla. Tedy zelenina dodává sílu.

Je to z webu pust.cz, ale přeci jenom radši se zde optám na váš názor.

Rad se vám dostalo dostatek a dobrých, určitě nic nevymýšlejte a jeďte dle zavedených postupů, jinak dost riskujete a můžete si hodně ublížit, nebo v horším případě se i zabít.

PříspěvekNapsal: úte čer 26, 2012 12:59 am 

Všem vám tu děkuju za váš čas, který ste mi poskytli. Budu se držet osvědčených postupů \":)\" . Ercihi

PříspěvekNapsal: úte čer 26, 2012 11:55 pm 

pv33 píše:
Jinak existuji ruzne pusty, nejen ten o vode.

To nejsou půsty ale diety.

Jak to vlastně je s návratovkou při dietě na šťávách? Ví někdo? Já na takovou informaci ještě nenarazil.

Je vůbec návratovka potřeba, když člověk přijímá stravu? Zpomalí se během diety trávení?

PříspěvekNapsal: stř čer 27, 2012 12:26 am 

Xeelee píše:
To nejsou půsty ale diety.

Jak to vlastně je s návratovkou při dietě na šťávách? Ví někdo? Já na takovou informaci ještě nenarazil.

Je vůbec návratovka potřeba, když člověk přijímá stravu? Zpomalí se během diety trávení?

Pokud je tou stravou caj a destilka, tak je to podle tebe jen dieta, nicmene kdyz tu dietu drzis 21 dni, tak se navratovka hodi \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" Uvedl jsem to proto, ze si asi myslis, ze kdyz pijes 21 dni ten caj, tak se nezastavi traveni a ty si osklive ublizis. Nicmene kamos to tak dela tretinu roku a je v dokonalem stavu. Ale opet, sam bych to nikomu nedoporucoval a uvedl jsem to jen pro zajimavost.

K navratovce kdyz jsi na stavach cituju z knihy Airoly: pravidla: neprejidat, dukladne zvykat, ponechat nekolik dnu na postupny prechod k normalni strave. Prvni den rano jedno cele jablko, k obedu velmi malou misku zeleninoveho salatu. Druhy den k snidani namacene svestky nebo fiky (spolu s odmocenou vodou). K obedu malou misku cerstveho zeleninoveho salatu. Zeleninovou polevku bez soli k veceri. Mezi hlavnimi jidly muzete snist 2 jablka. To vse jako doplnek k obvyklym dzusum a vyvarum..... Jakz takz normalne zacinaji jist 4. den, ale pokud byly dzusy pres 10 dni, navratovka delsi o den za kazde 4 dny dzusoveho pustu.

PříspěvekNapsal: stř čer 27, 2012 10:38 am 

pv33 píše:
Pokud je tou stravou caj a destilka, tak je to podle tebe jen dieta, nicmene kdyz tu dietu drzis 21 dni, tak se navratovka hodi \":lol:\" \":lol:\" \":lol:\" Uvedl jsem to proto, ze si asi myslis, ze kdyz pijes 21 dni ten caj, tak se nezastavi traveni a ty si osklive ublizis.

Měl sem na mysli spíš šťávy. Smysl pití pouze čaje nechápu. To je jen takovej míň účinnej špinavej půst, během kterýho prakticky žádný živiny nepřijímáš a nenapadá mě jediná výhoda čajů oproti vodě. Nutnost návratovky bude předpokládám taky záviset i na tom, kolik těch šťáv člověk vypije.

PříspěvekNapsal: pát čer 29, 2012 2:39 pm 

Ahoj půstaři,
tak se zase hlásím. Dnes jsem 22.den, je mi celkem dobře, až na to, že je mi dost zima, ale to se dalo čekat. Chtěla bych zvládnout 30dní. Jelikož jsem před dlouhým půstem(týden před) dala 6dní půstu, kdy jsem něco zhubla, tak jsem začínala na 50kg a nyní mám 41kg. Ale už jsem na chalupě, kde mě skoro nikdo nevidí, tak je mi to jedno. Ale není to teda pěkný pohled. Každé ráno dělám hydrocolon(2x3l vody a poslední výplach 3l uriny).Stále ze mě jde hnědá voda a pár kousků. Asi 2x mě bolela hlava, tak jsem dala hydrocolon i odpoledne a pak bylo vše o.k. Zatím mě trápí hemeroidy a jazyk stále není očištěný, tak proto jdu s půstem dál. Jinak pleť se pěkně čistí(ještě 2x denně potírám urinou). Na noc také dělám zábal chodidel v MMS a občas odkyselovací koupel.Nejhorší je, že je zrovna sezóna ovoce a já bych si tak dala, ale dočkám se.
Tak mi držte palečky ať to mám už úspěšně za sebou.

PříspěvekNapsal: pát čer 29, 2012 2:52 pm 

MarcelaJ píše:
....Dnes jsem 22.den, je mi celkem dobře, ......

Gratuluju

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2203 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 147  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]