Děkuju za rady. Radši sem napíšu úplně všechno, bude to objektivnější. Půst držím z důvodu krve při stolici a bolesti při kadění. Kamarád mi poradil půst, aby se tělo dalo dokupy, aby mělo čas se zharmonizovat. Dále mi poradil chodit na procházky do přírody, což je super, a celkově odpočívat, zbytečně se nestresovat. Také se mi objevily 2 afty v puse, což nasvědčuje (dle internetu) špatnému trávení.
Takže...ta pomerančová šťáva je tam vlastně kvůli těm aftům, aby se prý lépe vyléčily. A čaje piji heřmánkový, meduňkový, kopřivový. Různě je střídám, ale piji tak 2 denně.
Nejsem si jistý, ale možná vám teď už kamarád nebude připadat tak nezkušený, ono to tak určitě vyznělo, když jsem nenapsal všechno, za což se omlouvám.
Co se týče té diety, tak já mám zdravou váhu s BMI nějakých 19 tuším...takže rozhodně není cílem ztratit dlouhodobě nějakou váhu.
Jedna věc, co mě na půstu překvapila je, že jsem čekal mnohanásobně větší hlad. Párkrát jsem zkoušel nejíst 1 den, ale to jsem se před spaním trochu najedl. Teď tomu podle mě pomáhá má nemoc, protože mi to pomáhá ve vůli, je tam konečně pořádný důvod.
Také jsem díky půstu narazil konečně na lepší stravování, které bych rád převedl do praxe (pro začátek po návratovce 50% živého a 50% mrtvého jídla, pokud to půjde, tak se dostat i na lepší procenta.
Díky za rady vážím si toho
Ercihi