neti píše:
Tento druh cvičenia je na trénovanie výdrže alebo aj rast svalov? Koľko PUFA w6 konzumuješ odhadom? Začínam chápať, prečo musíš konzumovať tak veľa proteínov a cvičiť 2x denne, aby si si udržal postavu. Teraz som držal pôst. A atrofovala mi viditeľne svalová hmota a viscerálny tuk zostal nezmenený. Takže niečo nie je v kostolnom poriadku, pretože zámer bol opačný, okrem detoxu samozrejme... Dnes som si dal poslednú kávu.
IZOMETRICKÉ posilňovanie buduje rovnako silu ako svalovú hmotu. Nebuduje ale žiadnu dynamiku (no to ani izotonické posilňovanie, pokiaľ opakovania nerobíš vyslovene rýchlo).
Cvičím 2x denne, ale dokopy tak 50-60 minút, čo nie je veľa, keď si to porovnáš s niekym, kto fúrikuje pol dňa, alebo sťahuje nábytok, atď.... Navyše cvičenie mi trvá tak dlho, pretože väčšinu cvikov robím unilaterálnym spôsobom (každá končatina zvlášť). Keby som všetko robil "bilaterálne" (klasické cvičenie, keď napríklad drepuješ dvoma nohami miesto jednej, tlakuješ a priťahuješ váhu dvoma rukami miesto najprv jednou, potom druhou...), tak by som sa v pohode vmestil aj do 35-40 minút denne, ale treba pozerať aj na to, že unilaterálne cvičenie je fyzicky namáhavejšie. Lenže ja som vždy uprednostňoval unilaterálne cvičenie, aby som zapojil aj rôzne stabilizátory a zabránil disbalancii medzi pravou a ľavou polovicou tela.
Bielkovín nekonzumujem veľa, približne 2g na kg telesnej hmotnosti bez tuku. To je úplne normálna dávka, nízke bielkoviny (1g/kg hmotnosti) nie sú dobré pre nikoho, pri tak nízkej dávke svaly o to skôr odchádzajú. Niektorí kulturisti na steroidoch denne jedia aj 4-5g bielkovín na kg telesnej hmotnosti. A zober si, že majú aj 120-130kg telesnej hmotnosti s minimom tuku. Ja vážim okolo 82kg (mám dlhý krk a vertikálne trochu dlhú lebku, kebyže to mám v bežných rozmeroch, tak by som na výšku meral kľudne o 5cm menej).
Svalová hmota ti za ten čas nemohla artrofovať, akurát sa svaly zbavili časti vody - pretože si spálil glykogén.
Nemám šajnu koľko omega6 denne skoznumujem, živočíšne tuky (iné ani nekonzumujem...občas si dám 30g kokosového oleja, ale to len občas) konzumujem väčšinou v BIO kvalite. BIO maslo, domáce vajíčka od sliepok ktoré žijú na tráve, hmyze a zobe, kvalitné hovädzie (ale nízkotučné - napríklad hovädzie SRDCE, je lacné avšak zároveň plné vitamínov a minerálov, koenzým Q10, a vďaka tomu si môžem o to viac kvalitnej bryndze a bio masla kúpiť), kvalitné sardinky, 100% ovčia bryndza v priemere 125g denne......Nemám teda potrebu počítať koľko mám v strave omega6, omega3.... tak či tak sa stravujem najlepšie ako mi peňaženka a okolnosti dovolia, takže si ani neviem predstaviť, žeby som do toho vedel nejak zasiahnuť.