Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned pro 22, 2024 3:58 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 70  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Koreni podporujici tvorbu HCL
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 1:52 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jarda píše:
Pokud snesete polévkovou lžíci papriky Naga Jolokia, tak klobouk dolů, to nesnesu ani já. Jinak běžného chilli mohu sníst prakticky celý sáček a chutná mě jako sladká paprika, což mi jednak nechutná a také se zbytečně vyhazují peníze. Zázvoru se dá sníst také celkem dost, já ho strouhám třeba do ovocné snídaně, nebo normálně do zeleninových salátů.

Tak to zas ne, pol.lz.chilli ano. Jolokie davam tak pul moka lzicky... \":lol:\"
Jeste ke KORENI:
Pokud cerstva cervena paprika podporuje tvorbu HCL, plati to i o mlete susene?
Pak by z hlediska tvorby lepsi tvorby HCL(nikoli utz teda kvuli palivosti) melo vyznam jist i treba casto a hodne toho chilli nebo cervene susene sladke ci palive papriky(ne cely pytlik \":wink:\" )
Zase jsem ale nekde pred casem cetl ze mlete papriky mohou obsahovat plisne nebo pokud si vzpominam dokonce salmonelu...takze asi jako u vseho-neprehanet...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Koreni podporujici tvorbu HCL
PříspěvekNapsal: ned čer 13, 2010 8:16 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Tak to zas ne, pol.lz.chilli ano. Jolokie davam tak pul moka lzicky... \":lol:\"
Jeste ke KORENI:
Pokud cerstva cervena paprika podporuje tvorbu HCL, plati to i o mlete susene?
Pak by z hlediska tvorby lepsi tvorby HCL(nikoli utz teda kvuli palivosti) melo vyznam jist i treba casto a hodne toho chilli nebo cervene susene sladke ci palive papriky(ne cely pytlik \":wink:\" )
Zase jsem ale nekde pred casem cetl ze mlete papriky mohou obsahovat plisne nebo pokud si vzpominam dokonce salmonelu...takze asi jako u vseho-neprehanet...

Sušená je ještě lepší a musí být pálivá jinak nic nepodporuje, čím více, tím lépe. Toho bych se zase tak nebál, při té pálivosti o které se bavíme, tam toho zase tak moc žít nedovede.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 8:43 am 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Budu trošku za nevěřícího Tomáše, nějak se mi to nezdá.
Před čtyřmi roky jsem měla hodně náročné období- noční brigády, přes den škola, dobrovolnictví, stres. Spala jsem často jen 2 hodiny denně a to ještě pokaždé v jinou dobu. To se pochopitelně podepsalo na mém zdraví, přestala jsem menstruovat a začaly mi bolesti žaludku. Při vyšetření zjištěná eroze žaludeční stěny, ale bez přítomnosti té bakterie, co dělá vředy. Nasazeny léky na snížení výroby žaludeční kyseliny (Loseprazol) a ulevilo se mi. Pracovní nasazení jsem snížila, léky za 2 měsíce vysadila a zas bylo dobře. Jak to, že se mi po lékách ulevilo, ačkoli podle vás jsem měla kyseliny málo?

A co se mi to teď děje ráno, když se cca do půl hodiny po probuzení nenasnídám a je mi z toho zle? Myslela jsem, že je to způsobené tím, že žaludek začne pracovat, v očekávání snídaně už vylučuje trávicí šťávy a když snídaně není, je jich tam moc velká koncentrace. Případně to samé se mi děje když málo spím - řekněme méně než 4 hodiny- a pomáhá mi na to Rennie, takže opět snižovač kyselosti.

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 9:09 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
Kometa píše:
Budu trošku za nevěřícího Tomáše, nějak se mi to nezdá.
Před čtyřmi roky jsem měla hodně náročné období- noční brigády, přes den škola, dobrovolnictví, stres. Spala jsem často jen 2 hodiny denně a to ještě pokaždé v jinou dobu. To se pochopitelně podepsalo na mém zdraví, přestala jsem menstruovat a začaly mi bolesti žaludku. Při vyšetření zjištěná eroze žaludeční stěny, ale bez přítomnosti té bakterie, co dělá vředy. Nasazeny léky na snížení výroby žaludeční kyseliny (Loseprazol) a ulevilo se mi. Pracovní nasazení jsem snížila, léky za 2 měsíce vysadila a zas bylo dobře. Jak to, že se mi po lékách ulevilo, ačkoli podle vás jsem měla kyseliny málo?

A co se mi to teď děje ráno, když se cca do půl hodiny po probuzení nenasnídám a je mi z toho zle? Myslela jsem, že je to způsobené tím, že žaludek začne pracovat, v očekávání snídaně už vylučuje trávicí šťávy a když snídaně není, je jich tam moc velká koncentrace. Případně to samé se mi děje když málo spím - řekněme méně než 4 hodiny- a pomáhá mi na to Rennie, takže opět snižovač kyselosti.

Jedná se o obecný klam, který tady řeší většina lidí a většina na něj i umírá. Mnoho kyseliny má opravdu nepatrné množství lidí a v naprosté většině se jedná o její nedostatek. Nechci vám to zbytečně vyvracet a máte dvě možnosti, vyzkoušet kyselinu dodat, což nic nepokazí, případně mě zavolejte a já vám vysvětlím některé souvislosti o nichž takto budeme psát půl roku a budete se zbytečně trápit.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 9:37 am 
Offline

Registrován: čtv čer 03, 2010 2:10 pm
Příspěvky: 435
Děkuji. Ono to pro mě naštěstí aktuálně není problém, jen mě to upomíná, že bych neměla ošizovat své tělo o spánek, což je vcelku dobře.

_________________
You cannot solve a problem with the same thinking that created it.” – Albert Einstein


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: TEST dostatecne tvorby HCL
PříspěvekNapsal: úte čer 15, 2010 9:06 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
V jinem vlakne(Kyselinotvorne potraviny) ktere se netyka primo HCL, se uzivatel Xion zminuje(pon dub 12, 2010 9:39 am):
...robil som si ten test, este ho zopakujem, lebo nedoslo ku grgnutiu vobec. Takze je mozne, ze sa mi HCL netvori....

Mohl by jste strucne popsat o jaky test jde, nebo sem kam to tematicky patri, presunout ci zkopirovat dany prispevek(prispevky)?
Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TEST dostatecne tvorby HCL
PříspěvekNapsal: čtv čer 17, 2010 5:02 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
V jinem vlakne(Kyselinotvorne potraviny) ktere se netyka primo HCL, se uzivatel Xion zminuje(pon dub 12, 2010 9:39 am):
...robil som si ten test, este ho zopakujem, lebo nedoslo ku grgnutiu vobec. Takze je mozne, ze sa mi HCL netvori....

Mohl by jste strucne popsat o jaky test jde, nebo sem kam to tematicky patri, presunout ci zkopirovat dany prispevek(prispevky)?
Dekuji

Jde o reakci na jedlou sodu, pokud člověk ráno vypije roztok jedlé sody a nekrkne si, tak se kyselina prakticky netvoří. Někteří lidé si nekrknou po sodě ani v průběhu dne a to je již velice špatné. Nikde jsem postup nepopisoval, ne každé know-how pouštím na veřejnost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 17, 2010 9:04 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
to Jarda : Pán Jarda, mysleli ste sódu bikarbónu (teda bez bubliniek, nie žiadnu "iskru" ) ? Ďakujem za odpoveď, aj ja si to chcem skúsiť.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TEST dostatecne tvorby HCL
PříspěvekNapsal: pát čer 18, 2010 7:08 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jarda píše:
....Nikde jsem postup nepopisoval, ne každé know-how pouštím na veřejnost.

OK. Velice si vazim ze se delite na tomto foru o sve dlouho pracne ziskavane zkusenosti a ulehcujete potrebnym pomoc...

Nebudu tento Vas prispevek nikam kopirovat na jina fora....a necham ho tam kam patri-na Vasem foru.... \":arrow:\" Je pochopitelne ze kdo chce vice musi vyvinout vetsi aktivitu a bud si priplatit pri osobni konzultaci s Vami, nebo se napr.prihlasit na kursy ktere chystate... \":wink:\"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát čer 18, 2010 8:08 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
NOWOCAYN píše:
to Jarda : Pán Jarda, mysleli ste sódu bikarbónu (teda bez bubliniek, nie žiadnu "iskru" ) ? Ďakujem za odpoveď, aj ja si to chcem skúsiť.

Ano běžnou sodu na pečení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: TEST dostatecne tvorby HCL
PříspěvekNapsal: pát čer 18, 2010 4:27 pm 
Offline

Registrován: pát říj 23, 2009 12:34 pm
Příspěvky: 104
Jarda píše:
Jde o reakci na jedlou sodu, pokud člověk ráno vypije roztok jedlé sody a nekrkne si, tak se kyselina prakticky netvoří. Někteří lidé si nekrknou po sodě ani v průběhu dne a to je již velice špatné. Nikde jsem postup nepopisoval, ne každé know-how pouštím na veřejnost.

Jardo, moc diky za tuto informaci, chytře vymysleno. Je to pro me dalsi dulezity kaminek v mozaice. Osobne se po poslednich spatnych zkusenostech dnesnim doktorum vyhybam obloukem radsi uz i v diagnostice. Treba nakonec opravdu uplne vyhraju. Hezky den


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: HCL nalacno a mnozstvi vody k zapiti
PříspěvekNapsal: stř čer 23, 2010 9:42 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Pokud se nekdy pije zredena HCL nalacno, kolik vody je až možno ji zapít, klidně i pullitrem?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř čer 23, 2010 10:01 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28420
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Pokud se nekdy pije zredena HCL nalacno, kolik vody je až možno ji zapít, klidně i pullitrem?

Objem použité vody není podstatný, já ji vypiji tak v 0,5 dcl vody a stejným množstvím vody zapiji, ale nijak nevadí větší množství vody. Ovšem po jídle zase není vhodné příliš pít a ředit tak zbytečně žaludeční šťávy, čili dost záleží na tom, zda ji pijete nalačno, nebo po jídle.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Soda a HCL
PříspěvekNapsal: čtv čer 24, 2010 8:18 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Tak sem konecne rano misto horciku se zinkem dal nejdrive nalacno tu sodu(2caj.lz. asi do 150ml vody). Po vypiti se zadne rihnuti nedostavilo(ani pul hodiny pote....to nejspis neni dobre ze....). Doufam ze opatrenima na Vasem foru od stravy , pres kefir, remineralizaci atd., se casem vlastni tvorba HCL jeste vzpamatuje....
Ale pres den kdyz si dam sodu tak tam to rihnuti-neutralizace HCL je, tak snad jeste neni pozde na obnovu zaludecnich bunek....

PS: Tu sodu jsem vypil jen to rozpustene ve vode, ten nerozpustny bily prasek na dne snad ani neni dobre pit?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv čer 24, 2010 8:24 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Driv sem vubec nežvýkal....ted obcas, a pokud problemy s nedostatkem HCL a travicich enzymu, bude nejspis nejlepe abych pouzival zvykacku po kazdem jidle(krome snad piti cerstvych stav).
Sliny a dukladne zvykani pri jidle se tu zduraznuje horem dolem....mam za to ze nejen stepne enzymy jako amylaza, ale snad i tu HCL to zvykani zvykacky podpori......

Pridavam par zajimavych odkazu pro nadsence co si chteji trochu pocist o zvykani:


Naposledy upravil muflon dne čtv led 01, 1970 2:00 am, celkově upraveno 0
hl=cs&


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 70  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz