Kometa píše:
Budu trošku za nevěřícího Tomáše, nějak se mi to nezdá.
Před čtyřmi roky jsem měla hodně náročné období- noční brigády, přes den škola, dobrovolnictví, stres. Spala jsem často jen 2 hodiny denně a to ještě pokaždé v jinou dobu. To se pochopitelně podepsalo na mém zdraví, přestala jsem menstruovat a začaly mi bolesti žaludku. Při vyšetření zjištěná eroze žaludeční stěny, ale bez přítomnosti té bakterie, co dělá vředy. Nasazeny léky na snížení výroby žaludeční kyseliny (Loseprazol) a ulevilo se mi. Pracovní nasazení jsem snížila, léky za 2 měsíce vysadila a zas bylo dobře. Jak to, že se mi po lékách ulevilo, ačkoli podle vás jsem měla kyseliny málo?
A co se mi to teď děje ráno, když se cca do půl hodiny po probuzení nenasnídám a je mi z toho zle? Myslela jsem, že je to způsobené tím, že žaludek začne pracovat, v očekávání snídaně už vylučuje trávicí šťávy a když snídaně není, je jich tam moc velká koncentrace. Případně to samé se mi děje když málo spím - řekněme méně než 4 hodiny- a pomáhá mi na to Rennie, takže opět snižovač kyselosti.
Jedná se o obecný klam, který tady řeší většina lidí a většina na něj i umírá. Mnoho kyseliny má opravdu nepatrné množství lidí a v naprosté většině se jedná o její nedostatek. Nechci vám to zbytečně vyvracet a máte dvě možnosti, vyzkoušet kyselinu dodat, což nic nepokazí, případně mě zavolejte a já vám vysvětlím některé souvislosti o nichž takto budeme psát půl roku a budete se zbytečně trápit.