romaneta píše:
dobry den, pane zajicku,
vyprazdnovani mam uz celkem v poradku, nasadila jsem caj lapacho, vilcacora a hercampuri, uzivala jsem sanogel a vyzkousela jsem i ampule quinton, pridala jsem kavove klystyry, ktere jsem stridala s urinovymi a vyluhem z hermanku. nekolikrat denne si delam sirnou patlanici, to mi teda hodne chutna, delam si ji s troskou medu a ovocem. jinak se stravuji bez mlecnych vyrobku, bez cukru, bez lepku, hodne zeleniny a ovoce. stolici mam pravidelne 2-3x denne, bez nestravenych zbytku. jen me porad trapi plynatost. bricho mivam nafoukle. lekar mi doporucuje kolonoskopii, protoze jsem mela ve stolici zanetlive markry, pry nic alarmujiciho, ale pro jistotu...ale do toho se mi moc nechce. co si o tom myslite? dekuji
Pokud je stolice jak jsem zde popisoval tedy pak by v trávení neměl být problém a plynatost může vznikat z různých příčin třeba z většího objemu vlákniny, což bych si při vysoké konzumaci zeleniny a ovoce dovedl představit velice snadno. Vyzkoušejte si tu stravu spočítat na nutriční kalkulačce cronometer.com a ona jako jednu z položek ukazuje vlákninu kterou bych ve vašem případě vyzkoušel srazit někde okolo 20 g za den, což by mělo plynatost zásadně omezit.