Xion píše:
Ja osobne mam pocit, ze tou perspektivou vysvetluju veci, ktore nevedia vyvratit. Lebo geometria vela ludom nejde dostatocne dobre, tak sa tam daju robit dobre logicke klucky, zavadzat a podobne. Vyuzivat opticke klamy atd... teda proste zdovodnit veci, preto to tak vidis, lebo perspektiva. Perspektiva by bola, keby tie kominy boli vzdialene od seba 10 kilometrov, ale nie ked su par metrov od seba, tam musia byt rovnako velke, ked su pozorovane z dialky, je to pomaly ako jeden bod. A ziadna perspektiva do toho nezasahuje.
Znova neprekvapuješ svojom zabednenosťou.
Inak plochá Zem môže byť zároveň aj guľatou. A to je tretia možná varianta. Lenže tá je už pre ľudí tak "sci-fi", že aj "guľatozemci" (mysliaci si, že celý nám známy svet je rozprestretý na guli) radšej prijmú plochú Zem, než Zem, ktorá je plochá a guľatá zároveň. Nakoľko aby bola plochá a guľatá zároveň, tak je nevyhnutné, aby bola..... (a teraz si skús tipnúť, čo je v tomto prípade nevyhnutné, a nie, nerobím si "prdel")
Nedávne, veľmi presné merania staviteľov mosta cez Kerčský prieliv na Kryme odhalili skutočnosť, ktorá bola overená aj amatérskou skupinou vybavenou vojenským laserom,. Bolo použité aj diaľkové pozorovanie krymského mosta cez hladinu Čierneho mora, a to za pomoci super optiky, pričom výsledok bol jednozonačný. Zem síce nie je úplne plochá, ale odhadované zakrivenie je 80 až 100 násobne menšie, než by malo byť pri oficiálne udávanom priemere Zeme 12 742km.
Toto som sa dozvedel pred pár dňami.
Dáva to logiku. Existujú totiž stovky meraní cez vodnú hladinu pomocou lasera na vzdialenosti napríklad aj 30km, pričom z nadmorskej výšky 1 meter je laser zameraný na bod umiestnený v nadmorskej výške 1 meter, ktorý by ale v tejto vzdialenosti (30km) mal byť "za horizontom" nejakých 54 metrov, čiže objekt, ktorého vrchol by bol nižší než 54 metrov nadmorskej výšky, by z tejto vzdialenosti nemohol byť viditeľný z dôvodu zakrivenia Zeme.
Logiku však nedáva, že takéto LASEROVÉ pokusy neboli z takejto maličkej nadmorskej výšky robené napríklad na vzdialenosť 100 kilometrov, 200 kilometrov, 500 kilometrov.
Možno však robené boli, ale na takúto vzdialenosť sa nepodarilo dokázať plochú Zem, preto sa o nich radšej mlčalo (nakoľko ich vykonávatelia boli z toho zmätení, na jednej strane vedeli že nám známy svet nemôže byť podľa meraní guľatý, na druhej strane im nenapadlo, že.... (a to sa dozvieš v pokračovaní príspevku...)......)
Výcuc : Podarilo sa dokázať, že zakrivenie Zeme je 80 až 100 násobne menšie, než by malo byť pri oficiálne udávanom priemere Zeme 12 742km. Nepodarilo sa však dokázať, že zakryvenie Zeme (myslené samozrejme vodnej hladiny) je NULOVÉ.
Nastávajú teda dve možnosti :1. Zakrivenie Zeme (vodná hladina) je v skutočnosti nulové, akurát technika na báze čočky nulové zakrivenie nikdy nedokáže z princípu dokázať (lebo "čočka").
2. Zakrivenie Zeme je reálne 80 až 100 násobne menšie, než by malo byť pri oficiálne udávanom priemere Zeme.Čo si myslím ja : Som otvorený aj prvej aj druhej možnosti. Avšak ak platí druhá možnosť (zakrivenie 80 až 100 násobne menšie než by malo byť pri oficiálne udávanom priemere Zeme), potom je KLAMSTVO ZO STRANY GLOBALISTOV/SATANISTOV/SLOBODOMURÁROV EŠTE VäČŠÍCH ROZMEROV, pretože potom žijeme na "GIGAZEMEGULI", a nám známy svet je jedným z množstva maličkých "šesťuholníkov" z vonkajšej časti (predstav si futbalovú loptu pozliepanú z oveľa väčšieho množstva šesťuholníkov než je bežné), ohraničený kruhovou Antarktídou z vnútornej časti. .............. Toto všetko nijak nevylučuje, že by tieto (stovky?) svety neboli jeden od druhého oddeľované nie len ľadovými megaplochami, ale aj kupolami. Opak je pravdou - ak tieto svety totiž majú byť od seba oddelené a fungovať samostatne (nám známy svet v ktorom žijeme samostatne funguje), tak musia byť SVOJE VLASTNÉ nebeské telesá, ktoré neopúšťajú priestor konkrétnej Zeme (ako jednej z mnohých na tej istej "Gigaguli"), a ktoré sa nachádzajú pod kupolou (ako napríklad podzemné či nadzemné, no pred slnkom kryté "skleníky" s vlastným ekosystémom).
Takže ak sa niekto pýta, že "...A prečo by nám klamali o tvare našej Zeme??? Čo by z toho mali?", tak v prípade že platí možnosť č.2 (Zem plochá a guľatá zároveň), konečne by sa dočkal uspokojivej odpovedi. Ak totiž platí možnosť číslo 2, tak z každej strany (šesťuholník ich má 6) nám známej Zeme v ktorej žijeme (opakujem, zvnútra má Antarktída kruhový tvar, zvonku šesťuholníkový) sa nachádza nám neznámy svet. A to kľudne s rovnakými, ALEBO podobnými vlastnosťami, podmienkami, no nevylučuje sa, že aj s úplne inými (a na základe toho by tam život vyzeral totálne inak).
Tu zjavne vidno, že nie som "zabrzdený" v zmysle, že by som nerešpektoval fakty. Ak sa reálne a oficiálne vo veľkom zmeralo, že vodná hladina je v skutočnosti 80-100x menej zaoblená než by mala byť podľa priemeru našej Zeme, tak ako som písal vyššie, možné sú spomínané dve varianty. Keby som bol "zadubenec", tak nad tým mávnem rukou, poviem že je to kktina, že im to nevyšlo, že sa pomýlili, atď, a obhajoval by som si svoju "plocho-plochú Zem". Ale ak sú tie výpočty správne (a ja nemám problém sa k tomu prikloniť), tak potom žijeme na spomínanej "plochej, a zároveň guľatej Zemi", nakoľko nami obývaný maličký kúsok tejto "GigaZemegule" (ak je tento variant reálny) sa javí ako takmer úplne plochý, A TEDA STÁLE PLATÍ (aj keby bola platná prvá možnosť, aj keby bola platná druhá možnosť), ŽE VŠETKO ČO NÁM PREDKLADÁ NASA, ASTRONÓMIA, ATĎ, JE PODVOD.