Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pon zář 23, 2024 10:24 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 122  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 16, 2010 11:03 am 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
praveze ten cesnak je tam strasne fajny plus to fajne stipe, mohol som dat viac habanera, ked teraz nad tym premyslam tak je to celkom super pomazanka, len trosku mam dilemu ze to bolo horke, ked som ochutnal cisto len olej tak sa mi zdal trosku horky alebo bol OK ,neviem kedze som ho chutnal 1x..

jo a dnes si to dam s paradajkou ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 16, 2010 11:06 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Jarda píše:
Tento problém vám nový mixér nevyřeší, jde prostě o dobu mixování a ohřívá se to vlastně třením, teplotu tedy ovlivníte hlavně dobou mixování. Čím kratší doba, tím nižší teplota a obráceně.

Já jsem na sirné patlanině strhla starý mixér, uvolnilo se těsnění, vypadl šroub a směs vytekla do strojku a všude jinde po kuchyni \":)\" Musím říct, že název PATLANINA je velmi výstižný \":)\" Koupila jsem si nový a ohřívá se to méně, protože má takové odfuky a méně se zahřívá ten strojek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 16, 2010 1:56 pm 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
laco píše:
jo a dnes si to dam s paradajkou ...

A jestli máš možnost, posyp si to čerstvou bazalkou, to je výborné.
Tím si nahrazuju mozzarelu, protože jediné, co mi schází na syrové stravě, je italská kuchyně \":)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: stř čer 16, 2010 2:11 pm 
Offline

Registrován: čtv led 28, 2010 9:54 pm
Příspěvky: 195
myslim ze este trosku mam, skusim,

njn, su to fajnotky , holt. nie pre kazdeho \":-)\"


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv čer 17, 2010 9:44 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
mohy píše:
Mne je to jasné, že fyzikálne zákony sa oklamať nedá, ale zvažoval som to aj kôli tomu, že mixér ETA 0010 (175-350W) má rok výroby 1982. Zatiaľ funguje ale pri dlhšom mixovaní sa to hreje úplne celé a keď tam dám viacej ako 1liter zmesi na mixovanie, tak už sa to kvalitne v tých horných častiach nemixuje. Rozmýšlal som nad niečim takýmto http://www.lepsizdravi.cz/nadobi1/blendtec-hp3a-bila.html, kde sa myslím tiež ako pri angel juicer jedná o naprostú špičku, otázne je či to človek využije. Na videách v tom vitariáni robia skoro všetko. Otázne je ako sa im takéto výrobky trávia. Kto má chuť je tu 5 minutové demo http://www.youtube.com/watch?v=OjuM3B1NyX4.

Určitě je to zajímavé, ale asi i dost drahé, čili já bych u socialistického produktu zatím vydržel. Dokud slouží není dle mého názoru důvod nic měnit, na mixéru se asi zase tolik nevyzkoumá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv čer 17, 2010 6:58 pm 
Offline

Registrován: úte úno 23, 2010 2:22 pm
Příspěvky: 286
Bydliště: Roudnice nad Labem
Mohu do sirné patlaniny dát i syrové vejce?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: čtv čer 17, 2010 8:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
zuzis píše:
Mohu do sirné patlaniny dát i syrové vejce?

Tak to jsem nikdy nezkoušel, a netuším jak se bude celá směs chovat, rozhodně nebude možné ji skladovat, protože by snadno mohla být nebezpečná z namnožených bakterií.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Tvaroh s ľanovým olejom ako liek
PříspěvekNapsal: sob čer 19, 2010 2:06 pm 
Offline

Registrován: stř čer 16, 2010 9:48 pm
Příspěvky: 43
Dobrý deň,
prečítala som si knihu od Dr.Johanny Budwig, Lněny olej - Účinná pomoc proti arterioskleróze, infarktu a rakovine. Veľmi ma zaujala. V knihe sa zmieňuje o svojej metóde:
"Dávam onkologickým pacientom prostú, prírodnú stravu. To je všetko. Beriem z nemocníc ľudí, ktorým lekári predpovedajú iba niekoľko hodín života, ktorí majú vedecky potvrdenú diagnózu. Vo väčšine prípadov dokážem i takýmto pacientom rýchle a účinne pomôcť pokiaľ dodržiavajú olejovo-bielkovinový potravinový plán." Ďalej to rozvádza, že sa jedna o konzumáciu ľanového oleja s tvarohom a plus surová zelenina a ovocie.
Základnou súčasťou jej navrhovanej stravy sú: oleje, bielkoviny, ovocie a zelenina.
Vŕta mi v hlave tvaroh. Je to predsa mliečny výrobok o ktorých Vy pán Zajíček, zo svojich skúsenosti, hovorite ako veľmi nevhodných potravinách.
Keďže som v životnej situácií, kedy po absolvovaní Breussovej kúry chcem prejsť na surovú stravu, chcem sa spýtať či aj pre mňa by bolo vhodné konzumovať tvaroh s ľanovým olejom samozrejme okrem surovej zeleniny a ovocia.

Ďakujem
Ema


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tvaroh s ľanovým olejom ako liek
PříspěvekNapsal: sob čer 19, 2010 2:11 pm 
Offline

Registrován: ned led 31, 2010 1:10 pm
Příspěvky: 735
Bydliště: Slovensko - Košice
nety : sírna paltanina už svoje vlákno má. Tvaroh s ľanovým olejom je v podstate sírna patlanina. \":wink:\" ... a v tom vlákne ("sírna patlanina") sa spomína meno Budwigovej mnoho krát... takže si to môžeš týmto aj potvrdiť.

_________________
Majte sa pekne, veľa zdravia, šťastia, penazí vám prajem. NOWOCAYN & Marek. (9.5. 2012)
RUŠIM NICK, idem žiť, už je na to ČAS. Ruším účty na internete, všetko, počítač využívam už len na prácu.
Tešilo ma (9.5. 2012) dieta


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Tvaroh s ľanovým olejom ako liek
PříspěvekNapsal: sob čer 19, 2010 10:24 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
nety píše:
Dobrý deň,
prečítala som si knihu od Dr.Johanny Budwig, Lněny olej - Účinná pomoc proti arterioskleróze, infarktu a rakovine. Veľmi ma zaujala. V knihe sa zmieňuje o svojej metóde:
"Dávam onkologickým pacientom prostú, prírodnú stravu. To je všetko. Beriem z nemocníc ľudí, ktorým lekári predpovedajú iba niekoľko hodín života, ktorí majú vedecky potvrdenú diagnózu. Vo väčšine prípadov dokážem i takýmto pacientom rýchle a účinne pomôcť pokiaľ dodržiavajú olejovo-bielkovinový potravinový plán." Ďalej to rozvádza, že sa jedna o konzumáciu ľanového oleja s tvarohom a plus surová zelenina a ovocie.
Základnou súčasťou jej navrhovanej stravy sú: oleje, bielkoviny, ovocie a zelenina.
Vŕta mi v hlave tvaroh. Je to predsa mliečny výrobok o ktorých Vy pán Zajíček, zo svojich skúsenosti, hovorite ako veľmi nevhodných potravinách.
Keďže som v životnej situácií, kedy po absolvovaní Breussovej kúry chcem prejsť na surovú stravu, chcem sa spýtať či aj pre mňa by bolo vhodné konzumovať tvaroh s ľanovým olejom samozrejme okrem surovej zeleniny a ovocia.

Ďakujem
Ema

On není tvaroh jako tvaroh a v době vzniku této diety se ještě dělal tvaroh správným postupem, což se nyní již nesežene. Velice vhodné je nahradit tvaroh specielním tučným domácím kefírem, což jsem zde již také popisoval, případně si prostě z běžného domácího kefíru tvaroh vyrobit. Nicméně léčba onkologie není o tvarohu s olejem, ten má pouze podpůrný efekt vlivem omega 3 mastných kyselin, ale nutné je změnit pH tělních tekutin z kyselých na zásadité a prokysličení tkání.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 26, 2010 8:28 pm 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Uvadim citat z jineho fora:
Nemám důvod používat kupný tvaroh. Proč také? Vždyť ze dvou litrů kefíru, který díky houbě mám během jednoho dne, mi v plátně zůstane asi půl kilo hustého tvarohu
Takže si můžu připravit dvojnásobné množství sirné patlanice, to pak dám v zavařovačce do lednice a používám denně do jídla po celý týden v průměru 3 plž/na 1 porci.
Na tu patlanici nepotřebuješ řídký tvaroh, vše pak v mixéru naředíš podle toho, jak budeš chtít, osmotickou (destilovanou, případně jen převařenou) vodou.

ODPOVED(Merlin):

....toto je těžká chyba a velký, převelký průšvih, pokud tu směs chce použít někdo, kdo má raka! Mezi tvarohem z kefíru a plnotučným (!) tvarohem z kravského mléka je totiž obrovský rozdíl! Kefír zpracovává mléko úplně jiným způsobem a vznikají v něm jiné sirné vazby, které nemají s těmi původními a nezbytnými mnoho společného. .....(Neni vhodne) upravovat dietu Budwigové, ale ta prostě se změnami v případě rakoviny nefunguje. Stačí už i použití "lite" tvarohu s nízkým obsahem tuku, a účinek je "v háji". Dr. Budwig na tomto receptu pracovala řadu let a zachránila stovky životů......jakékoli vybočení od původního receptu se nevyplácí. Pokud to ovšem někdo bere jen jako obměnu stravy, patrně mu to neuškodí, všechno co je připraveno z kefíru je dobrá věc.

A na okraj: PRAVÉ šampaňské (ne bublinkovou vodu) si do toho nedávají "fajnšmekři" .. toto, a jen toto víno, se přidává se do směsi proto, že obsahuje homeopaticky dostačující dávku kyanidu, který hraje při léčbě těžkých případů rakoviny ohromnou roli.

PS: Pokud vim stopy kyanidu se tvori take pri traveni orechoveho mleka z mandli.....(resp.mandli)...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob čer 26, 2010 10:06 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
muflon píše:
Uvadim citat z jineho fora:
Nemám důvod používat kupný tvaroh. Proč také? Vždyť ze dvou litrů kefíru, který díky houbě mám během jednoho dne, mi v plátně zůstane asi půl kilo hustého tvarohu
Takže si můžu připravit dvojnásobné množství sirn@© patlanice, to pak dám v zavařovačce do lednice a používám denně do jídla po celý týden v průměru 3 plž/na 1 porci.
Na tu patlanici nepotřebuješ řídký tvaroh, vše pak v mixéru naředíš podle toho, jak budeš chtít, osmotickou (destilovanou, případně jen převařenou) vodou.

ODPOVED(Merlin):

....toto je těžká chyba a velký, převelký průšvih, pokud tu směs chce použít někdo, kdo má raka! Mezi tvarohem z kefíru a plnotučným (!) tvarohem z kravského mléka je totiž obrovský rozdíl! Kefír zpracovává mléko úplně jiným způsobem a vznikají v něm jiné sirné vazby, které nemají s těmi původními a nezbytnými mnoho společného. .....(Neni vhodne) upravovat dietu Budwigové, ale ta prostě se změnami v případě rakoviny nefunguje. Stačí už i použití "lite" tvarohu s nízkým obsahem tuku, a účinek je "v háji". Dr. Budwig na tomto receptu pracovala řadu let a zachránila stovky životů......jakékoli vybočení od původního receptu se nevyplácí. Pokud to ovšem někdo bere jen jako obměnu stravy, patrně mu to neuškodí, všechno co je připraveno z kefíru je dobrá věc.

A na okraj: PRAVÉ šampaňské (ne bublinkovou vodu) si do toho nedávají "fajnšmekři" .. toto, a jen toto víno, se přidává se do směsi proto, že obsahuje homeopaticky dostačující dávku kyanidu, který hraje při léčbě těžkých případů rakoviny ohromnou roli.

PS: Pokud vim stopy kyanidu se tvori take pri traveni orechoveho mleka z mandli.....(resp.mandli)...

Pro běžné uživatele z toho normálního kefíru, ani normálního kefírového tvarohu nevznikají žádná rizika a u vážně nemocných, případně i zdravých, doporučuji používat tučnou variantu kefíru vyrobeného ze šlehačky. Také jsem zde daný postup popisoval a je otázkou, zda je vůbec někdo schopen v místních podmínkách její recept dodržet, protože se toho již moc změnilo. Tvaroh se vyrábí z jiného mléka, jinak a je málo tučný, lněné semínko je většinou dost staré a bez kyanidů a lněný olej většinou starý, zoxidovaný a škodlivý, tak co stále zkoumáme. Udělejte to jak nejlíp umíte a máte šanci, že vše bude ok a bude to fungovat, nic jiného asi nevymyslíte.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pon čer 28, 2010 10:20 am 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: stř dub 28, 2010 9:48 am
Příspěvky: 441
Podařilo se mi vyrobit nový produkt \":)\"
Udělala jsem kefír ze šlehačky (zatím jen 10%), přecedila, umixovala z něj sirnou patlaninu a část dala do lednice. Když jsem ji po 3 dnech vyndala, byla z toho taková zvláštní našlehaná pěna s velmi štiplavou chutí. Nejspíš zůstal v kefíru kousek houbičky, která dál pracovala a udělala z toho kefírovou šlehačku \":)\"
Nakonec to bylo docela dobré.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sirna patlanina
PříspěvekNapsal: pon čer 28, 2010 9:39 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28370
Bydliště: Poděbrady
Beladona píše:
Podařilo se mi vyrobit nový produkt \":)\"
Udělala jsem kefír ze šlehačky (zatím jen 10%), přecedila, umixovala z něj sirnou patlaninu a část dala do lednice. Když jsem ji po 3 dnech vyndala, byla z toho taková zvláštní našlehaná pěna s velmi štiplavou chutí. Nejspíš zůstal v kefíru kousek houbičky, která dál pracovala a udělala z toho kefírovou šlehačku \":)\"
Nakonec to bylo docela dobré.

To spíš trochu nakvasilo, ale patrně není čeho se bát, nicméně zvláště v takto teplém počasí skladovat co nejméně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte čer 29, 2010 10:24 am 
Offline

Registrován: úte kvě 04, 2010 10:08 am
Příspěvky: 1472
Jarda píše:
Pro běžné uživatele z toho normálního kefíru, ani normálního kefírového tvarohu nevznikají žádná rizika a u vážně nemocných, případně i zdravých, doporučuji používat tučnou variantu kefíru vyrobeného ze šlehačky. Také jsem zde daný postup popisoval a je otázkou, zda je vůbec někdo schopen v místních podmínkách její recept dodržet, protože se toho již moc změnilo. Tvaroh se vyrábí z jiného mléka, jinak a je málo tučný, lněné semínko je většinou dost staré a bez kyanidů a lněný olej většinou starý, zoxidovaný a škodlivý, tak co stále zkoumáme. Udělejte to jak nejlíp umíte a máte šanci, že vše bude ok a bude to fungovat, nic jiného asi nevymyslíte.

cituji nazor J.W.:
"...Tvaroh obsahující málo tuku lze "nastavit" kvalitním máslem nebo smetanou...Ohledně kefírového tvarohu - naprosto netuším, co s živočišným tukem udělá kefírová houbička, takže tady by mohl být kámen úrazu.
Lněný olej jen panenský (lisovaný za studena) a zaručeně čerstvý, jinak je to jako byste do sebe ládovali fermež! Uchovávat v chladničce a po otevření co nejrychleji spotřebovat. Dodavatelů u nás není mnoho a vybrat si správně se určitě vyplatí.
Nejčerstvější, a také a nejlacinější, lněné semínko mají paradoxně ve Zverimexu, kde je na ně největší obrat. Kvalitu lze posoudit čichem - jakmile ucítíte něco, co připomíná žluklý olej, jděte od toho."
\":wink:\"
PS: Dotaz muflon- My jsme koupili na SP lneny olej z Agro-El, prechovavame v lednici a cast jsme zamrazili(neuskodi mraznicka oleji?).
Zajimalo by mne jake jsou zkusenosti- az jak dlouho muze lneny olej v chladnicce pri 4stupnich vydrzet?? (tj.nezmrazeny).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1817 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 122  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz