muflon píše:
Uvadim citat z jineho fora:
Nemám důvod používat kupný tvaroh. Proč také? Vždyť ze dvou litrů kefíru, který díky houbě mám během jednoho dne, mi v plátně zůstane asi půl kilo hustého tvarohu
Takže si můžu připravit dvojnásobné množství sirn@© patlanice, to pak dám v zavařovačce do lednice a používám denně do jídla po celý týden v průměru 3 plž/na 1 porci.
Na tu patlanici nepotřebuješ řídký tvaroh, vše pak v mixéru naředíš podle toho, jak budeš chtít, osmotickou (destilovanou, případně jen převařenou) vodou.
ODPOVED(Merlin):
....toto je těžká chyba a velký, převelký průšvih, pokud tu směs chce použít někdo, kdo má raka! Mezi tvarohem z kefíru a plnotučným (!) tvarohem z kravského mléka je totiž obrovský rozdíl! Kefír zpracovává mléko úplně jiným způsobem a vznikají v něm jiné sirné vazby, které nemají s těmi původními a nezbytnými mnoho společného. .....(Neni vhodne) upravovat dietu Budwigové, ale ta prostě se změnami v případě rakoviny nefunguje. Stačí už i použití "lite" tvarohu s nízkým obsahem tuku, a účinek je "v háji". Dr. Budwig na tomto receptu pracovala řadu let a zachránila stovky životů......jakékoli vybočení od původního receptu se nevyplácí. Pokud to ovšem někdo bere jen jako obměnu stravy, patrně mu to neuškodí, všechno co je připraveno z kefíru je dobrá věc.
A na okraj: PRAVÉ šampaňské (ne bublinkovou vodu) si do toho nedávají "fajnšmekři" .. toto, a jen toto víno, se přidává se do směsi proto, že obsahuje homeopaticky dostačující dávku kyanidu, který hraje při léčbě těžkých případů rakoviny ohromnou roli.
PS: Pokud vim stopy kyanidu se tvori take pri traveni orechoveho mleka z mandli.....(resp.mandli)...
Pro běžné uživatele z toho normálního kefíru, ani normálního kefírového tvarohu nevznikají žádná rizika a u vážně nemocných, případně i zdravých, doporučuji používat tučnou variantu kefíru vyrobeného ze šlehačky. Také jsem zde daný postup popisoval a je otázkou, zda je vůbec někdo schopen v místních podmínkách její recept dodržet, protože se toho již moc změnilo. Tvaroh se vyrábí z jiného mléka, jinak a je málo tučný, lněné semínko je většinou dost staré a bez kyanidů a lněný olej většinou starý, zoxidovaný a škodlivý, tak co stále zkoumáme. Udělejte to jak nejlíp umíte a máte šanci, že vše bude ok a bude to fungovat, nic jiného asi nevymyslíte.