Jarda píše:
To střevo jsem jenom odhadl, ale pokud i od doktorů máte uvedenou diagnózu IBS pak jsem to odhadl dobře. Dodávání bakterií stav nemusí řešit pokud nevíte jaké bakterie vám reálně chybí tedy bez rizika by šlo vyzkoušet bifidobakterie a zvednout akkermansii, případně psylliem namnožit faecalibecteium prausnitzii která produkuje protizánětlivý butyrát. IBS se nejspolehlivěji zjistí pomocí genetických testů a zánět se běžně kontroluje přes více položek tedy ty základní jsou CRP, ASLO, sedimentace a pokud to nic neukáže tak teprve další. Krevní cukr se dá vyladit pomocí následujících položek.
Velké dávky hořčíku potíráním roztokem chloridu hořečnatého, nebo orálně cca 10 mg/kg váhy/den
Skořice cejlonská 2 x 3 g denně
Kyselina alfa lipoová až 1 g denně (Pouze pokud člověk nemá amalgámové plomby)
Kyselina HCA – Hydroxycitronová – Garcinie 3 g denně
B1 až 4 g denně
Akorát si nechávám dělat test tech probiotických bakterií v tom Rakousku. Můžu sem pak dát výsledky. Mě jde hlavně o to, že trpím hroznými úzkostma, panikama a vyčerpáním, problém být uklidněná, někdy hrozný vztek, takže už zase začínám brát AD, jinak mi fakt totálně hrabe. Nevím, jestli to je způsobené hormonama (to by odpovídalo, protože úzkost mám většinou stejné dny v měsíci). Mám průjmy a nevím, jestli to je kvůli hormonální nerovnováze, nebo už z toho stresu s tím spojeného, nebo že mám vyhořelé nadledviny a nebo že mám nedostatek hořčíku, to jsem četla, že to taky může způsobovat IBS, změny nálad, paniky, vztek. Snažím se srovnat všechno. Ale pořád nechápu, že moje tělo prostě nezvládá zátěž a nevím, kde je u mě ten základní problém. Vím, že jste proti antidepresivům. Já taky, jenže po tom všem čím jsem si prošla už nevěřím sama sobě a svému tělu a začla jsem nesnášet život.....
Zajímá mě, co je ten základní problém, že jsou nadledviny vyčerpané? Je to tedy hlavně nedostatek hořčíku? Protože jsem četla ten protokol od Robinse a z toho jsem to tak pochopila. Až srovnám hořčík, sodík a draslík, srovnají se nadledviny?
Dále nechápu, co mi způsobuje hypoglikémii, jestli to jsou ty vyhořelé nadledviny, nedostatek hořčíku nebo stres? Dříve jsem vydržela bez jídla klidně celý den a ted musím jíst každé 3 hodiny.
Dále nechápu, proč mi pomáhají antidepresiva. Mají obnovovat v mozku nějaké neurony. Četla jsem, že cukrovka, deprese, demence spolu souvisí.....Neznamená to tedy, že mi chybí nějaké antioxidanty? Četla jsem že úzkozt může způsobovat nedostatek antioxidantů. Nebo nebudu mít narušenou mozkovou bariéru? Nerada bych kvůli tomu, že užívám antidepresiva, tím zamaskovala nějaký problém a v budoucnu měla třeba demenci. Nebo ta mozková bariéra souvisí se střevama a srovná se až srovnám střeva?
V jaké formě užívat ten B1? Všude čtu, jak se nemají užívat dlouhodobě a ve velkých dávkách syntetické vitamíny B.
Děkuji