Jarda píše:
Patrně by to takto šlo použít a určitě vznikne jídlo zdravější, než chleba s nějakým umělohmotným máslem.
Zjistil jsem, že opravdu obiloviny vzhledem k lepku nebudou úplně ideální potravinou. Uvidíme jak čas ukáže. Ale většina lidí říká, že jsou obilniny základní potravinou pro člověka a ukazují na to i různé knihy s vývojem rostlin a člověka. No, každopádně je přechod potřeba udělat méně razantněji než jsem to udělal já. Přece jen se jedná o staršího člověka, kde by to nebylo vhodné experimentovat.
Co se týče sirné patlanice, zjišťoval jsem nějaký informace o lněným oleji a konopném oleji. Konopný olej a jeho semena se řadí na první místo vzhledem k faktu, že obsahuje všechny neesenciální kyseliny a mě napadla myšlenka, zda nebude lepší jak lněný a zda by šel nahradit do sirné patlanice. Ale to je jen takový nápad. Každopádně bude vhodné zařadit i konopná semena do jídelníčku pro jejich skvělou výživovou hodnotu. Taky jsem zjistil, že problém s mým ekzémem na ruce souvisel nedostatek nějakých mastných kyselin či aminokyselin. Dodáním oleje a semínek si myslím, že se problém vytrácí. Taky jsem si náhodně zjistil, že můžete doplňovat vitamíny a minerály jako blázen, ale pokud chybí nějaké kyseliny, je to houby platné, ekzém bude stále. Vím, že jste mi říkal, že to může být problém vitamínu E nebo Křemíku a tak... Naonec zjišťuji, že problém s kůži bude u většiny asi problém v nedostatku neesenciálních kyselin či aminokyselin