Taky jsem fermentoval soju na nato. Prestalo me to bavit. Je s tim drbani, nejisty vysledek kolik ceho v tom je, jestli se tam nezanese nejaka spatna bakterie a pod..
Nizky sodik, proste mate spatnou produkci aldosteronu. Hodne pomale nadledvinky/stitnou zlazu. Telo potrebuje i v tomhle stavu vsechny makro mineraly, ale v tvem stavu bych nedal z doplnku ani draslik a ani horcik(nebo jen mensi davku treba 200-300mg max). Horcik taky snizuje sodik.
Obecne pokud neco davat, tak je potreba davat vsechno aby se to vyrovnalo tzn. dodavat i med a mangan ktere zase sodik zvedaji.
V nutritional balancing se bezne doporucuje i pro slow oxidizery se zinkem med pokud maji nizky pomer sodiku k drasliku.. Pokud dava dotycny jen horcik a zinek, tak mu to ten sodik sestresli jeste vic a pak neni schopen fungovat vubec.
Tohle ma proste ARL/TEI a jejich algoritmus vychytane. Ty jejich doporuceni v reportu jsou uplne jina liga nez proste brat neco jen tak nahodile od oka. Jen teda maji jiny pristup ty dve laboratore, kdy ARL dava furt vsechny prvky v nejakem pomeru. TEI uz nedava treba vapnik a med slow oxidizeru. Takze je debata o tom co je lepsi, rychlejsi, setrnejsi postup k vybalancovani..
Ja verim vic ARL Tam je vsechno puvodi. TEI vznikla tak, ze borec co pracoval v ARL se s nema neshodl na nejakych vecech, tak si zalozil svou laborator... Co se tyce tech jinych laboratori po svete, kde dokonce i cisti ty vzorky vlasu pred analyzou a pod.. Tak tem neverim vubec a tem jejich reportum a doporucenim uz vubec ne.. Dal bych prirovnani ARL a jeste i TEI to je jako kdyby clovek jel do Japonska ucit se nejake bojve umeni primo od zakladatele toho umeni a ty ostatni laboratore to je jako kdyby se nekdo to bojove umeni jel ucit nekam do Polska, kde to uci nekdo, kdo to umeni dela par let.. Asi takovy v tom je rozdil..
Kazdopadne u toho nizkeho sodiku je napred potreba se dostat z toho kolotoce stresu, aby nadledvinky a stitna zacaly zase trochu pracovat a pak tam muze davat vic i tech antagonistu sodiku. Kdyz se zvedne ta produkce aldosteronu a tim retence sodiku..
Blby je, ze clovek kdyz uz je v tom stadiu "vyhoreni" tak uz ma v sobe nakumulovano fakt hodne bordelu a z toho se vymotat je potreba testovat a doplnovat pustupne cilene a trva to casto roky. Podle toho jak dlouho ten clovek zil v tom"survival modu" a podle toho jak je starej a na zaklade toho jak rychle bude telo reagovat..
Jak se do toho zamota jeste mentalni stranka jako v mem pripade, tak je to skoro az nemozny se z toho vymotat, aby clovek dosahl toho, ze ma ve vlasovce pekne vsechno vyrovnane a vsechno bezi perfektne..
Ono to prave vyzaduje ty vyssi davky ruznych prvku ktere toho cloveka uplne vypnou, ale aby se neco vubec delo a to telo vylucovalo, tak se prave do toho pridavaji ty kavove klystyry, jaterni ocisty, hodne sauny.. Aby i v tom zpomalenem, utlumenem tele to furt pracovalo.
Coz vetsina lidi proste nemuze se vysrat na zivot a treba rok byt uplne nefunkcni, ale to je v tech horsich pripadech prave potreba, aby to melo nejaky vysledek.. Kdo ma jen treba trochu unavu a nema zadne zavacnesji problemy, tak ten program neni tak brutalni..
Chce to delat tu vlasovku idealne aspon jednou za 6 mesicu, aby clovek videl jaky prvek tam ma tlacit.
Brat neco jen podle pocitu je takove behani v kruhu.. Nemzue byt snad lepsi priklad nez ja.
Kdybych se na to pred tema 8 rokama nevysral, tak dnes uz toho si myslim resit nemusim..
Jinak chut na sardinky/sproty se mi nezdaji jako dobry ukazatel toho jestli mate nebo nemate dostatek vit A. Vzdyt tam toho moc neni. TO si dejte radsi kureci jatra.. Ty sardinky jsou spis o mineralech jako selen pripadne nejake ty omega 3 tuky..
Na ranni ptace, nocni sovu moc neverim. Je to vsechno o te krivce kortizolu a o tom jak je telo zblble. Podle me zdravej clovek co dela vsechno optimalne by mel proste bez problemu vstat s vychodem slunce a pomalu se klidnit a ulehat brzo po zapadu slunce.
Proste jestlize dotycny neni aktivni od rana hlavne tu prvni pulku dne a pak uz se neklidni jak se blizi vecer a tohle nedodrzuje dlouhou dobu, tak nemuze tvrdit, ze je nejaka nocni sova ne bo co.. Vetsina lidi dnes neni "ranni ptace" protoze maji vysoky kortizol treba v 6 vecer a zase v 6 rano ho maji nizky. Proste uplne obracene. Zase "ranni ptace" ktery vyskoci ve 4 rano z postele jako kdyby bylo poledne, tak ten ma vysoky adrenalin/cortizol a to je taky spatne.. Ja jsem si prosel defakto vsema fazema. V dobe meho nejlepsiho zdravi jesm bez debat vstaval se sluncem a chodil spat se sluncem. Jak jsem musel kvuli chozeni do prace delat vecer nebo vstavat ve 3 rano to je katastrofa.