Ÿura píše:
spise lehky prebytek je bych rekl docela zasadni.
Presne toto isté som si naivne myslel aj ja.. Veď je to logické, nie?? Prímer: ak potrebuješ 10 Eur denne na prežitie, potom je vhodnejšie mať 10.05 Eur v peňaženke ako len 9.95 Eur. Pretože táto suma nepokrýva životné minimum (10 Eur).
Lenže v prípade stravovania je to paradoxne naopak. Zdraviu prospešnejšie je, ak prijímaš o trochu menej ako potrebuješ. Pretože rozdiel dokáže telo získať spracovaním pokazených buniek (cancer cells) a ďalšími procesmi. Samozrejme nie 35% toho, čo potrebuješ resp. prázdne kalógie - to by bola chronická podvýživa. Nedávno som pozeral dokument o mníchoch na ostrove Atos (Grécko) a rakovina a ďalšie vážne ochorenia sa tam skoro nevyskytujú. Prečo? Na jednej strane aj kvôli spiritualite (vďačnosť, meditácia etc), ale zároveň aj tým, že sa vôbec neprežierajú. Konzumujú denne len 2 menšie porcie (max. 10 minút).
Evolučne sme holt prispôsobení na nedostatok potravy (hlad) viac ako na plnú chladničku.______
Čo sa týka testov:
-- B12 som mal zlé hodnoty
-- detto kys. listová
-- hCy mierne vyšší (považujem za dôkaz o nedostatočnej metylácii)
-- sodík a K 100% nízky (to ani nepotrebujem testovať - symptómy bijú do očí)
-- B1 mi pomohla, len sa už žiaľ nedá zohnať na Alíku (zrejme nejaké lobby - nemôžeme byť predsa zdraví ,)
-- MTHFR lab. potvrdený, detto príčinu zvýšeného bilirubínu (nejaký polymorfizmus, musel by som pozrieť do ťahákov)
-- podozrenie na prediabetes (nočné čúranie, napuchnuté kĺby, chronická únava až spánok po jedle, problémy s peristaltikou)
-- lecitín, K suplementácia nefungovala (necítil som žiaden rozdiel)
-- kombucha, šťava z uhoriek naopak áno (>HCl)
Ak by som jedol toľko čo ty, väčšinu dňa by som prespal alebo by som chodil ako zombie. Mne stačí málo a viem, že je to začarovaný kruh t.j. málo kalórií = spomalený metabolizmus a keďže mám spomalený metabolizmus, neviem spracovať viac kalórií. Jednoznačne musím seknúť s jednoduchými sacharidami (rafin. cukor, múka). Bez toho sa nepohnem. A pritom rožok s máslom je najlepšie jedlo napr. po 1 dňovom pôste

(aj na pôsty reagujem veľkým stresom).
Tiež musím zohnať práškovú formu vit B1 za ľudovú cenu..