Ÿura píše:
Moje pointa nebyla jestli je fruitarianska dieta zdrava nebo nezdrava.
Ja chtel poukazat na to, ze ikdyz budes 10 hodin denne zrat jen ovoce, tak z nej nenaberes tuk chapes to?
Je to o tom co k tomu ovoci jis dalsiho. TO low carberi moc nechapou, ze kdyz nekdo zere koblihy, cokolady, susenky, zmrzliny a pod.. Tak defakto 99% tuku co ten obezni clovek na sobe ma je z potravy co ji a ne z toho cukru.
A;e to je zbytecny. Furt dokola..
Jakákoliv zjevně antievoluční dieta je z dlouhodobého hlediska úplně špatně, byť krátkodobě nepochybně může někomu pomoci.
Jedna moje babička se zřejmě ke konci života živila kostkami cukru - povedlo se jí naplnit definici "skinny fat" a skončila s demencí a rozvrácenou krvetvorbou ...
Další můj příbuzný si "low-fat" +"low-protein" dietou (nemaje žlučník vyhýbá se tuku, nemaje zuby, vyhýbá se masu, nemaje rozum, vyhýbá se soli) taky výborně rozjebal zdraví a je nyní kost a kůže (bez svalů, bez tuku, s anémii, tělo začíná likvidovat hladké svalstvo a mozek).
Naopak když budeš žrát ve zcela libovolném množství jenom maso + tuk + zeleninu, tak si taky obezitu nezpůsobíš a jako bonus nebudeš mít systémové výživové deficity. Sacharidy pak lze dohánět případný nadměrný energetický výdej. I lidé na carnivore dietě vypadají mnohem zdravěji než různí "-tariání" byť carnovore považuji za další antievoluční extrém.
Ano neshodneme se - mým cílem není hubnutí/obezita, ale celkově zdravé tělo.