Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je ned dub 19, 2026 5:01 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 219 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Žlučníkové kameny
PříspěvekNapsal: čtv srp 21, 2025 7:23 pm 

Tema aminokyselinama to nebude. V syrovatkovem proteinu je jich pozehnane a nemel jsem nikdy s CFM proteinem problem a to i v davkach 3x50g denne a pod.. Ja si myslim, ze ta rtut z amalgamu odstartovala propustne strevo a lepek to strevo udrzoval v rozdrbanem stavu.. Mel jsem vsechny priznaky celiakie, intolerance na lepek. I ty anti TPO protilatky jesm mel zvysene takze "hashimoto" autoimunitni hypothyreoza.. Nastesti jsem s lepekm prestal uz davno. Nemel jsem fakt vylozene nejake pecivo nebo neco asi 15 let. Obcas mam i nocni mury, ze zeru rohliky :lol:

PříspěvekNapsal: čtv srp 21, 2025 8:00 pm 
Administrátor
Administrátor

Ÿura píše:
Tema aminokyselinama to nebude. V syrovatkovem proteinu je jich pozehnane a nemel jsem nikdy s CFM proteinem problem a to i v davkach 3x50g denne a pod.. Ja si myslim, ze ta rtut z amalgamu odstartovala propustne strevo a lepek to strevo udrzoval v rozdrbanem stavu.. Mel jsem vsechny priznaky celiakie, intolerance na lepek. I ty anti TPO protilatky jesm mel zvysene takze "hashimoto" autoimunitni hypothyreoza.. Nastesti jsem s lepekm prestal uz davno. Nemel jsem fakt vylozene nejake pecivo nebo neco asi 15 let. Obcas mam i nocni mury, ze zeru rohliky :lol:

Jak jsem psal ono většinou nejde o jeden konkrétní vyřaditelný zdroj spíše záleží na souběhu více zdrojů a překročení určitého tolerovatelného limitu.

PříspěvekNapsal: úte srp 26, 2025 3:11 pm 

Tak zasel jsem na krev po 2 mesicich co zeru 50mcg T4. Stale to neni idealni. Tak zvysim na 75mcg. Co ale cumim jsou moje jaterni enzymy. Predpokladal jsem, ze budou zase zvedle hlavne vzhledem k tomu, ze jsem byl 3 dny pred tim na brigade, kde moje telo jak na to nebylo zvykle dostalo neuveritelnou sodu. Z toho jsem cekal i mnohem vic zvyseny kreatinin.. Asi ta TUDCA fakt slape hodne dobre a tim jak se ulevuje jatrum, tak to snizi stres i ledvinam..
Jen teda ta med stale spatny.. Doufam, ze uz tento tyden dostanu vysledky te vlasovky, abych vedel co mam zacit jist/brat. Ale myslim, ze zacnu s nejakym vit A a medi idealne asi z hovezich jater. Jen ale fakt trochu, abych z nich mel RDA pro retinol a trochu te medi. Nejakych 10g denne musi stacit. Ten zinek sice neni dobry ukazatel v krvi, ale je docela nizky se mi zda. Panel zeleza trochu zlepsei po tom co jsem si upustil 350ml krve, byl jsem asi na 4 odberech a nejedl jsem par mesicu hovezi, ale cekal jsem trochu vetsi poklese feritinu nez o nejakych 40..
Taky jesm zacal chlastat geosiliku na kremik. Uvidime jestli na dalsim pretestovani vlasu bude zvedly hlinik, ktery kremik solidne tlaci z tela ven..

Přílohy:
blood work.png
blood work.png [ 364.33 KiB | Zobrazeno 2521 krát ]
blood work 3.png
blood work 3.png [ 207.93 KiB | Zobrazeno 2521 krát ]
blood work 2.png
blood work 2.png [ 191.72 KiB | Zobrazeno 2521 krát ]

PříspěvekNapsal: úte srp 26, 2025 9:17 pm 

Yura: Podle mě ti blbě funguje konverze FT4 na FT3.
Ten nízký zinek teoreticky může souviset s nízkou mědí - nevylučoval bych že se tělo pokouší regulovat i poměr Zn/Cu a nesuplementoval bych zinek, dokud se měď nepohne nahoru. Zase tak kriticky nízký není byť to k ideálu má daleko - mám hodně podobnou hodnotu.

Mi se konverze FT4 na FT3 zlepšila zřejmě díky suplementaci P-5-P, přičemž selen držím stabilně na horní hranici normálu.

PříspěvekNapsal: stř srp 27, 2025 5:14 am 

Konverze na aktivni T3 se neda tlacit na silu. Jestlize tam je moc oxidacniho stresu a pod.. Tak telo proste volnou T3 nezvedne. Bohuzel reverzni T3 testovat nemuzu ta by vysvetlovala vsechno. Podle me ji mam vysokou tuplem s doplnovanim T4. Nicmene podle me mam spis problem s produkci T4. Mit volnou T4 na spodni hranici referencni meze je asi nejlepsi ukaatel toho.. Tady je problem v tom, ze i tvorba T4 ve stitne zlaze z jodu, dela brutalni oxidacni stres a telo to proste bez biodostupne medi ktera je potreba na antioxidacni system v ele proste nemuze rozjet na plne obratky... Souhlasim, ze davat samotny zinek ted neni dobry napad. Pockama co ukaze vlasovka. Ale asi zacnu doplnovat proste vsechno v nejakem rozumnem pomeru...

PříspěvekNapsal: sob srp 30, 2025 10:59 am 
Administrátor
Administrátor

Ÿura píše:
Tak zasel jsem na krev po 2 mesicich co zeru 50mcg T4. Stale to neni idealni. Tak zvysim na 75mcg. Co ale cumim jsou moje jaterni enzymy. Predpokladal jsem, ze budou zase zvedle hlavne vzhledem k tomu, ze jsem byl 3 dny pred tim na brigade, kde moje telo jak na to nebylo zvykle dostalo neuveritelnou sodu. Z toho jsem cekal i mnohem vic zvyseny kreatinin.. Asi ta TUDCA fakt slape hodne dobre a tim jak se ulevuje jatrum, tak to snizi stres i ledvinam..
Jen teda ta med stale spatny.. Doufam, ze uz tento tyden dostanu vysledky te vlasovky, abych vedel co mam zacit jist/brat. Ale myslim, ze zacnu s nejakym vit A a medi idealne asi z hovezich jater. Jen ale fakt trochu, abych z nich mel RDA pro retinol a trochu te medi. Nejakych 10g denne musi stacit. Ten zinek sice neni dobry ukazatel v krvi, ale je docela nizky se mi zda. Panel zeleza trochu zlepsei po tom co jsem si upustil 350ml krve, byl jsem asi na 4 odberech a nejedl jsem par mesicu hovezi, ale cekal jsem trochu vetsi poklese feritinu nez o nejakych 40..
Taky jesm zacal chlastat geosiliku na kremik. Uvidime jestli na dalsim pretestovani vlasu bude zvedly hlinik, ktery kremik solidne tlaci z tela ven..

Krevní obraz a základní biochemie ukazuje nízké bílé krvinky (leukocyty, neutrofily). Rozšířená biochemie, štítná žláza, lipidy, železo ukazuje mírně zvýšený lipoprotein (a), železo na dolní hranici, ale transferin a ferritin v pořádku. Opakované vyšetření štítné žlázy ukazuje TSH mírně zvýšené (4.29), FT4 stále v normě asi možný náznak subklinické hypotyreózy.
Z toho bych vyvodil:
Imunita oslabená – bílé krvinky jsou pod normou, rozhodně sledovat, případně zvážit další vyšetření.
Metabolismus celkem stabilní, ale lipidy lehce zvýšené – vhodná úprava stravy a pohybu, bavíme se o zánětu tedy tlumit zánět.
Štítná žláza kolísá – TSH pokud to správně chápu se zvýšilo mezi dvěma odběry, FT4 zůstává v normě, rozhodně sledování stavu.
Železo zásoby jsou dostatečné některé položky bych spíše snížil (ferritin) může zhoršovat ROS.
Osobně bych tedy za daných okolností především hledal zdroj zánětu a ladil imunitu.
Další co je podstatné je poměr měď/zinek. Normální poměr Cu/Zn je přibližně 0.7 – 1.0 váš poměr 0.74 tedy v ideálním rozmezí, ale oba prvky by bylo vhodné zvednout. Poměr Cu/Zn se dá sledovat v čase a pokud se položky upraví, může to být známka zlepšení imunity nebo snížení zánětu.

PříspěvekNapsal: sob srp 30, 2025 11:40 am 

Jak snížit u muže ferritin? Mě napadá jen pouštění žilou ... (Mám 190 ug/l).
V mém případě je spíš otázka jak podpořit produkci hemoglobinu (138, norma 135-175) a zvednout hematokrit (0.412 norma: 0.40 - 0.50), MCH (28.7, norma: 28.0 - 34.0). Ostatní obvyklé parametry parametry mě do očí nebijí.

PříspěvekNapsal: sob srp 30, 2025 12:51 pm 

Jardo mozna jsi si nevsiml, kdo to napsal. Podle toho popisu co je na tom krevnim obraze jako pro cloveka co se v tom nevyzna. :mrgreen:
Ano nizke neutrofily a celkove bile krvinky mam nizke uz roky. Ted je otazka jestli to je ciste tou disregulaci medi=toxicite=male biodostupnosti a nebo tu med vycerpava chronicka infekce. Tezko rict. Asi to bude oboji naraz.

Lehce zvyseny Lpa to je trochu hodne mirne receno. Mam 3x max limit. To je brutalne zvedle. Ostatne ja vim ze se mi ucpavaji cevy.. Tady to ma souvyslost s tou stitnou a taky tou spatnou biodostupnosti medi. Diky kterym je produkce kolagenu spatna a tim padem telo zveda Lpa aby zapatlalo poskozene cevy aspon necim, kdyz to kolagen nedokaze drzet..

Feritin jsem mel pred 2 mesici 150. Behem te doby jsem si upustil 350ml, byl cca na 4 odberech a nezral jsem vubec cervene maso.
Ze to je zdroj oxidacniho stresu a antagonizuje med je mi jasne. Proto to musim hlidat a snazit se ten feritin jeste snizit. Myslim, ze kolem 50 muze byt ideal.

Furt cekam na vysledky vlasovky, abych mel lepsi prehled. Do USA laboratore to prislo pred 10 dny. NEvim kde je problem uz me to sere jak to trva dlouho..

Pefi pokud nemas ten feritin zvednuty kvuli nejake infekci nebo necemu, tak 190 je opravdu hodne. Prestal bych jist zdroje heme iron nebo aspon vyrazne snizil vsechno kde je krev cervene maso a pod.. a urcite jit darovat krev nebo si upustit sam pokud to zvladnes(idealne s nekym kdo na tebe bude dohlizet pokd mas strach, ze to s tebou sekne..)
Jedna vec je blokovat/snizit vstrebavani tzn. omezit to cervene maso. Do jidla davat kurkumu, davat EGCG z extraktu zeleneho caje pri jidle a pod.. Aby se blokovalo vstrebavani uz ve streve, ale resit zelezo ktere uz je v tele defakto nejde jinak nez tim upustenim krve..

Na nizky heamoglobin krome zeleza ktereho mas dostatek je dulezita biodostupna med(mas krevni test medi a ceruloplasminu??) a taky folat, B12, b6.
S tema B vitaminama jsi nejak čachroval pokud se nepletu ne?
Taky dulezity dostatek bilkovin obecne. Snad nejsi vegan..

PříspěvekNapsal: sob srp 30, 2025 1:25 pm 
Administrátor
Administrátor

pefi píše:
Jak snížit u muže ferritin? Mě napadá jen pouštění žilou ... (Mám 190 ug/l).
V mém případě je spíš otázka jak podpořit produkci hemoglobinu (138, norma 135-175) a zvednout hematokrit (0.412 norma: 0.40 - 0.50), MCH (28.7, norma: 28.0 - 34.0). Ostatní obvyklé parametry parametry mě do očí nebijí.

Ono toto není jenom o hodnotě feritinu, ale je potřeba zhodnotit celý železný a měděný panel, základní parametry zánětu a dle toho pak vyhodnotit stav. Pokud ta vysoká hladina feritinu není držena nahoře zánětem, což poznáte podle vyšších hodnot saturace transferinu (ideál je kolem 20) a nižších hodnot transferinu (tělo nemá zájem o železo) i když vše může být zdánlivě laboratorně v normě a zánětlivé markery CRP a ASLO jsou v pohodě pak je opravdu potřeba feritin snížit. Většinou stačí snížit příjem železa ve stravě a hodnoty klesnou, pokud to nefunguje takto pak lze železo cíleně blokovat tak že těsně po jídle vypijete nebo sníte cokoliv s kofeinem nebo teinem. Někdy ani to nestačí a pak je nutné nasadit IP6 a laktoferin a když ani tak nedojde ke kýženému poklesu musíte odpustit krev. Celou věc ještě komplikuje hlavně u těch položek z krve na které se ptáte i hladina mědi respektive volné mědi, to mnohdy rozhází krev i když je železa dostatek a medicína toto většinou bohužel neřeší.

PříspěvekNapsal: sob srp 30, 2025 1:33 pm 

Vegan určitě nejsem a nikdy jsem nebyl, ale celoživotně bojuji se subklinickou anémiií, neobvykle pomalou regenerací po vytrvalostní sportovní zátěži a vyslovenou nechuťí k výbušným nebo silovým pohybům na některých svalových partiích v okolí ramen, prsou a břicha a velmi dlouhou regenerací po takovéto zátěži.

Metabolismus kolem B6 mám nějaký domrvený a bude v tom genetika (z otcovy strany) - vytrvalostní zátěž (30-90 minut běh v tepové zóně 3 a 4) mi totálně vyluxuje zásoby B6, což poznám na spánku kde je pak velmi malé množství spánku v REM fází a to ikdyž si před spaním dám 20 nebo 40 mg B6 (aktivní forma P5P). Když si dám 80 mg P5P, tak už REM fáze v rozumné délce obvykle jsou. On se B6 ukládá ve svalech a při zátěži se uvolňuje.
Kardio v tepové zóně 2 mi vitamín B6 taky luxuje velmi podobným způsobem, ale z pohledu pomalé regenerace není pohyb v zóně 2 tak devastující na mou schopnost fungovat v dalších dnech.

Moje anémie nereaguje na suplementaci B12, B9, vitamínu C ani suplementaci železa. Jediné na co pozitivně aspoň trochu reaguje je suplementace B6 v jeho aktivní formě P5P, protože jsem si nevšiml, že by normální pyridoxin HCl cokoliv dělal. Když nesypu B6, tak se mi hromadí folát v červených krvinkách, když sypu P5P, tak mi folát padá dolů.

Ještě pár rozsáhlejších odběrů krve a on ten feritin klesne - řeknu při odběru zdravotní sestře ať mou krví nešetří :lol: Ale teda radši bych, aby mi naskočila produkce hemoglobinu - možná až trefím správné poměry B9, Zn, Cu a P5P, tak to začne fungovat. Docela jsem zíral jak mi po suplementaci B6 spadl folát v séru a začal klesat i ten v krvinkách do normálních hodnot.

Podle optimalDx je ideální mít ferritin 45 - 80.

Měď mi spadla kvůli suplementaci zinku, míval jsem jí vůči zinku nadbytek - snažil jsem se stlačit měď zinkem a posunout zinek nahoru a trochu jsem to přehnal, ale už se vrací a poměr je zatím lepší než býval. Ceruloplasmin nikdy nebyl žádný žádný zázrak a volná měď tím pádem vždy byla moc vysoká.

Poslední testy:
Saturace transferinu: 30%
Zinek: 13.3 (9.8-18.0)
Měď: 13.4 (11.6 - 20.6)
Ceruloplasmin: 0.19 (0.15 - 0.30)
Volná měď: 10,7 (pokud jsem to spočítal dobře)

PříspěvekNapsal: sob srp 30, 2025 1:37 pm 
Administrátor
Administrátor

Ÿura píše:
Jardo mozna jsi si nevsiml, kdo to napsal. Podle toho popisu co je na tom krevnim obraze jako pro cloveka co se v tom nevyzna. :mrgreen:
Ano nizke neutrofily a celkove bile krvinky mam nizke uz roky. Ted je otazka jestli to je ciste tou disregulaci medi=toxicite=male biodostupnosti a nebo tu med vycerpava chronicka infekce. Tezko rict. Asi to bude oboji naraz.

Lehce zvyseny Lpa to je trochu hodne mirne receno. Mam 3x max limit. To je brutalne zvedle. Ostatne ja vim ze se mi ucpavaji cevy.. Tady to ma souvyslost s tou stitnou a taky tou spatnou biodostupnosti medi. Diky kterym je produkce kolagenu spatna a tim padem telo zveda Lpa aby zapatlalo poskozene cevy aspon necim, kdyz to kolagen nedokaze drzet..

Feritin jsem mel pred 2 mesici 150. Behem te doby jsem si upustil 350ml, byl cca na 4 odberech a nezral jsem vubec cervene maso.
Ze to je zdroj oxidacniho stresu a antagonizuje med je mi jasne. Proto to musim hlidat a snazit se ten feritin jeste snizit. Myslim, ze kolem 50 muze byt ideal.

Furt cekam na vysledky vlasovky, abych mel lepsi prehled. Do USA laboratore to prislo pred 10 dny. NEvim kde je problem uz me to sere jak to trva dlouho..

Pefi pokud nemas ten feritin zvednuty kvuli nejake infekci nebo necemu, tak 190 je opravdu hodne. Prestal bych jist zdroje heme iron nebo aspon vyrazne snizil vsechno kde je krev cervene maso a pod.. a urcite jit darovat krev nebo si upustit sam pokud to zvladnes(idealne s nekym kdo na tebe bude dohlizet pokd mas strach, ze to s tebou sekne..)
Jedna vec je blokovat/snizit vstrebavani tzn. omezit to cervene maso. Do jidla davat kurkumu, davat EGCG z extraktu zeleneho caje pri jidle a pod.. Aby se blokovalo vstrebavani uz ve streve, ale resit zelezo ktere uz je v tele defakto nejde jinak nez tim upustenim krve..

Na nizky heamoglobin krome zeleza ktereho mas dostatek je dulezita biodostupna med(mas krevni test medi a ceruloplasminu??) a taky folat, B12, b6.
S tema B vitaminama jsi nejak čachroval pokud se nepletu ne?
Taky dulezity dostatek bilkovin obecne. Snad nejsi vegan..

Tak berte to tak že já zde neodpovídám jenom vám ale v zásadě stovkám lidí co ty příspěvky čtou a logicky hodnotím pouze to na co se ten daný člověk reálně ptá bez dalších souvislostí to bych musel psát romány. Nyní jsem ty obrázky znovu zkoumal a máte pravdu že u toho lipoproteinu jsem ten rozmazaný údaj přečetl jako 354 a nyní vidím že to je 954 což bych hodnotil pochopitelně trochu jinak ale i tak na té mé odpovědi není nic blbě prostě řešit zánět a hledat jeho zdroj. Jinak s tím co píšete souhlasím a feritin bych tlačil opravdu k hodnotě 50 a saturaci transferinu k hodnotě 20.

PříspěvekNapsal: sob srp 30, 2025 2:04 pm 
Administrátor
Administrátor

pefi píše:
Vegan určitě nejsem a nikdy jsem nebyl, ale celoživotně bojuji se subklinickou anémiií, neobvykle pomalou regenerací po vytrvalostní sportovní zátěži a vyslovenou nechuťí k výbušným nebo silovým pohybům na některých svalových partiích v okolí ramen, prsou a břicha a velmi dlouhou regenerací po takovéto zátěži.

Metabolismus kolem B6 mám nějaký domrvený a bude v tom genetika (z otcovy strany) - vytrvalostní zátěž (30-90 minut běh v tepové zóně 3 a 4) mi totálně vyluxuje zásoby B6, což poznám na spánku kde je pak velmi malé množství spánku v REM fází a to ikdyž si před spaním dám 20 nebo 40 mg B6 (aktivní forma P5P). Když si dám 80 mg P5P, tak už REM fáze v rozumné délce obvykle jsou. On se B6 ukládá ve svalech a při zátěži se uvolňuje.
Kardio v tepové zóně 2 mi vitamín B6 taky luxuje velmi podobným způsobem, ale z pohledu pomalé regenerace není pohyb v zóně 2 tak devastující na mou schopnost fungovat v dalších dnech.

Moje anémie nereaguje na suplementaci B12, B9, vitamínu C ani suplementaci železa. Jediné na co pozitivně aspoň trochu reaguje je suplementace B6 v jeho aktivní formě P5P, protože jsem si nevšiml, že by normální pyridoxin HCl cokoliv dělal. Když nesypu B6, tak se mi hromadí folát v červených krvinkách, když sypu P5P, tak mi folát padá dolů.

Ještě pár rozsáhlejších odběrů krve a on ten feritin klesne - řeknu při odběru zdravotní sestře ať mou krví nešetří :lol: Ale teda radši bych, aby mi naskočila produkce hemoglobinu - možná až trefím správné poměry B9, Zn, Cu a P5P, tak to začne fungovat. Docela jsem zíral jak mi po suplementaci B6 spadl folát v séru a začal klesat i ten v krvinkách do normálních hodnot.

Podle optimalDx je ideální mít ferritin 45 - 80.

Měď mi spadla kvůli suplementaci zinku, míval jsem jí vůči zinku nadbytek - snažil jsem se stlačit měď zinkem a posunout zinek nahoru a trochu jsem to přehnal, ale už se vrací a poměr je zatím lepší než býval. Ceruloplasmin nikdy nebyl žádný žádný zázrak a volná měď tím pádem vždy byla moc vysoká.

Poslední testy:
Saturace transferinu: 30%
Zinek: 13.3 (9.8-18.0)

Tu volnou měď jste spočítal nějak divně reálně je to 4,43 což je pochopitelně i tak blbě ale méně blbě než uvádíte. Saturace transferinu je i tak zbytečně vysoká tedy kouknout ještě na transferin a pak začít se snižováním. Z toho co píšete bych se určitě podíval na hladinu homocysteinu a na základě výsledku případně zkoumal methylaci která dost z toho co píšete ovlivňuje a to nejen skrze ty vitamíny skupiny B ale dá se to řešit i pomocí jiných suplementů a postupů.

PříspěvekNapsal: sob srp 30, 2025 3:21 pm 

Pefi takze bych hledal jadro problemu v metabolizmu tech kovu. Mozna v tom ma prsty treba i rtut. Nemas amalgamy?
Jinak jestlize mas medi v seru a jeste k tomu volne dostatek, tak bych rekl, ze jsi idealni kandidat na HG7 protokol.
Jsou to vetsi davky EGCG, vit C, B6,biotinu, B5, zinku, molybdenu.
Teorie je takova, ze EGCG na sebe navaze zelezo, molybden nasledne med a tyhle kovy ma postupne nahradit zinek. Ty B vitaminy jsou tam jako kofaktory s tim, ze se berou fak velke davky biotinu oproti beznym davkam v kapslovane podobe. Takze to berou v prasku..
Zajimave je, ze typek co s tim prisel nedelal defakto zadne testy. xx let zkousel vsechny mozne mikronutrienty v ruznych davkach az prisel na tento protokol. Blby je, ze ty davky sedi mu, takze je potreba "kalibrovat". Ma v tom vlakne popsane do detailu veskere symptomy a tim padem co je potreba ubrat nebo vzit vic.. Berou to tak, ze pouzivaji chutovy test a jestli se jim ty vitaminy mineraly rozpousti v puse. Cele to zni docela silene, ale sleduju to uz nejakou dobu a je to hodne zajimave.
Jinak si myslim, ze neni potreba brat tu plnou davku, ale dat treba jen 20% davek z toho protokolu. Aby clovek mohl i nejak fungovat a ne jen sedet doma a kalibrovat symtpomy jako pocit na zvraceni a pod.. Je to takovy neustaly kolotoc vyrovnavani hladiny tech prvku, ale ikdyz treba se clovek neciti optimalne a pod.. Tak stale by tam mel byt ten progres, ze se zbavujes prebytku zeleza a medi a nahrazujes ji zinkem na te bunecne urovni.
Tam pisou, ze prave brat jen zinek dela v tele bordel, protoze nemuze jit do bunek a jen trci v seru. Ale kdyz tam das i to EGCG a molybden ktere se maji postart o to zelezo a med, tak zinek muze jit tam kam ma..
https://lowtoxinforum.com/threads/theor ... ion.53813/

Je teda komplikovanejsi pokud clovek neovlada anglictinu a nemuze si tak cist v tom vlakne..

Kdyz uz clovek nehodla ten protokol brat, tak minimalne ty jejich poznatky co se tyce co jaky prvek v deficitu, prebytku a pod. ma za symptomy a pod.. To je hodne dobre info..
Treba u te medi pokud mas vysokou volnou med, tak treba molybden by te mel hodit do klidu..
Ja kdyz se podivam zpetne na ty dlouhe roky kdy jsem trpel evidentne s brutalne vysokou volnou medi a pod. a ze jsem to mohl proste vyresit tak snadno molybdenem. To nasere..
ten autor toho protokolu prave taky trpel kdyz bral jen EGCG a zinek. Protoze nic netestoval tak nemohl prijit na to co se deje. No mel neustale vysokou volnou med roky nez prisel na molybden..

Mas nejake i psychicke priznaky nadbytku medi? Nebo i po fyzicke strance jestli mas spis chlapecky vzhled, vic emotivni, nejake priznaky estrogenni dominance a pod.?

Jinak me tento protokol dava vetsi smysl nez treba Morley Robbins root cause protocol.
Ono se staci podivat na toho autora toho HG7 protokolu. 4 roky bere tak velke davky antagonistu medi a nema vubec zadne priznaky deficitu medi jako nizka produkce melaninu.
Zatim co kdyz se podivas na Morleyho Robbinese nebo toho autora "copper revolution" proste lidi co tam tlaci tyhle kovy ve velkem, tak je evidentni, ze maji malo biodostupne medi. Proc asi. Cim vic je telo toxicke s temahle kovama tim min je telo schopno je vyuzivat.. To je pripad defakto naproste vetsiny populace. S postupujicim vekem s v tele kumuluje vic a vic bordelu vcetne medi a zeleza. To pak muzes mit dokonalou stravu a vsechno, ale je ti to k prdu. Kdyz mas neustale moc oxidacniho stresu, nefunkcni antioxidacni systemy v tele a pod..
Ten HG7 je uplne opacny pristup. Predpoklada, ze mame v sobe fakt hodne techto kovu ulozenych a hlavne ze je potreba zinek jako takovy policajt ktery to zelezo a med reguluji.

Proste program podle vlasovky s prvkama toho hg7 se mi zda jako dobra volba. Pro lidi jako jsem ja nebo ty. Kdy evidentne mame tech kovu v tele hodne a telo neni schopno je samo regulovat..
Lidi hledaji zazracne postupy a vsemozne nesmysly, ale podle me to je z naproste vetsiny jen o rovnovaze prvku v tele. O nicem jinem. Neni to o tom jestli jis keto, carnivore, vegan apod.. Telu je to uplne u zadku. Telo se jen snazi neustale vsechno udrzet v rovnovaze. Coz vetsinou zvlada jen ze zacatku v mladem veku. Postupem casu to zvlada min a min hlavne kdyz se do toho prida nejaky postup toho cloveka co se stravy, zivotniho stylu tyce a pod.. Ktery to jeste jen zhorsuje..

Jak uz jsem treba psal idealni priklad moje sestra. Evidentne brutalni estrogenni dominance, toxicita medi. Ta kdyby si vybrala carnivore stravu o cervenem masu narvanem zinkem a mez medi, tak by ji to vyrovnalo. Jenze ona si vybrala rostlinkarskou stravu, takze to nemuze dopadnout dobre. Kope si pro sebe fakt rychle hluboky hrob.. Nejhorsi je, ze takovemu cloveku neni pomoci. Clovek s tak rozhozenym vnitrnim prostredim je jako posedly nejakym demonem. Smutne sledovat..

Edit- do vlakna vlasova analyza jsem dal nove vysledky

PříspěvekNapsal: ned srp 31, 2025 12:12 pm 

pefi píše:

Jarda píše:
Tu volnou měď jste spočítal nějak divně reálně je to 4,4

Ano spočítal jsem to blbě a ještě jsem se uklepl při zadávání čísel do kalkulačky, aby to bylo extra blbě :oops:

HCY mám 10-11. B12 i B9 mám celkem dost a můj problém souvisí spíš s B6, nicméně příště zkusím i pro jistotu otestovat i hladinu MMA, abych měl jistotu, že "B12" skutečně funguje a nově občas suplementuji i B9, abych měl jistotu, že B9 bude stabilně blíž optimálním hodnotám.

Hořčík, NAC a vitamín C v nějakých umírněných množstvích už dávám, napadá mě ještě TMG/betain a tím moje nápady/znalsoti jak podpořit methylaci končí.
--------
Ÿura píše:
Jinak me tento protokol dava vetsi smysl nez treba Morley Robbins root cause protocol.

RCP jsem krátce studoval, ale nevím proč mě to neoslovilo - možná ten fanatismus v pozadí.
Za odkaz na HG7 děkuji - zajímavé, dává to smysl, trochu se v tom vidím.
Jen ty dávky jsou teda vysoké a přijde mi šílené do jakéhokoliv protokolu naskakovat takto bezhlavě, protože zpočátku velké dávky člověkem pekelně cloumají a přetěžují detox cesty. Asi zkusím začít s 1/4 dávkou - i to je dost.

PříspěvekNapsal: ned srp 31, 2025 12:24 pm 

Pokud mas toxicitu medi, tak je deficit B6 dost pravdepodobny..

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 219 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]