Pefi takze bych hledal jadro problemu v metabolizmu tech kovu. Mozna v tom ma prsty treba i rtut. Nemas amalgamy?
Jinak jestlize mas medi v seru a jeste k tomu volne dostatek, tak bych rekl, ze jsi idealni kandidat na HG7 protokol.
Jsou to vetsi davky EGCG, vit C, B6,biotinu, B5, zinku, molybdenu.
Teorie je takova, ze EGCG na sebe navaze zelezo, molybden nasledne med a tyhle kovy ma postupne nahradit zinek. Ty B vitaminy jsou tam jako kofaktory s tim, ze se berou fak velke davky biotinu oproti beznym davkam v kapslovane podobe. Takze to berou v prasku..
Zajimave je, ze typek co s tim prisel nedelal defakto zadne testy. xx let zkousel vsechny mozne mikronutrienty v ruznych davkach az prisel na tento protokol. Blby je, ze ty davky sedi mu, takze je potreba "kalibrovat". Ma v tom vlakne popsane do detailu veskere symptomy a tim padem co je potreba ubrat nebo vzit vic.. Berou to tak, ze pouzivaji chutovy test a jestli se jim ty vitaminy mineraly rozpousti v puse. Cele to zni docela silene, ale sleduju to uz nejakou dobu a je to hodne zajimave.
Jinak si myslim, ze neni potreba brat tu plnou davku, ale dat treba jen 20% davek z toho protokolu. Aby clovek mohl i nejak fungovat a ne jen sedet doma a kalibrovat symtpomy jako pocit na zvraceni a pod.. Je to takovy neustaly kolotoc vyrovnavani hladiny tech prvku, ale ikdyz treba se clovek neciti optimalne a pod.. Tak stale by tam mel byt ten progres, ze se zbavujes prebytku zeleza a medi a nahrazujes ji zinkem na te bunecne urovni.
Tam pisou, ze prave brat jen zinek dela v tele bordel, protoze nemuze jit do bunek a jen trci v seru. Ale kdyz tam das i to EGCG a molybden ktere se maji postart o to zelezo a med, tak zinek muze jit tam kam ma..
https://lowtoxinforum.com/threads/theor ... ion.53813/Je teda komplikovanejsi pokud clovek neovlada anglictinu a nemuze si tak cist v tom vlakne..
Kdyz uz clovek nehodla ten protokol brat, tak minimalne ty jejich poznatky co se tyce co jaky prvek v deficitu, prebytku a pod. ma za symptomy a pod.. To je hodne dobre info..
Treba u te medi pokud mas vysokou volnou med, tak treba molybden by te mel hodit do klidu..
Ja kdyz se podivam zpetne na ty dlouhe roky kdy jsem trpel evidentne s brutalne vysokou volnou medi a pod. a ze jsem to mohl proste vyresit tak snadno molybdenem. To nasere..
ten autor toho protokolu prave taky trpel kdyz bral jen EGCG a zinek. Protoze nic netestoval tak nemohl prijit na to co se deje. No mel neustale vysokou volnou med roky nez prisel na molybden..
Mas nejake i psychicke priznaky nadbytku medi? Nebo i po fyzicke strance jestli mas spis chlapecky vzhled, vic emotivni, nejake priznaky estrogenni dominance a pod.?
Jinak me tento protokol dava vetsi smysl nez treba Morley Robbins root cause protocol.
Ono se staci podivat na toho autora toho HG7 protokolu. 4 roky bere tak velke davky antagonistu medi a nema vubec zadne priznaky deficitu medi jako nizka produkce melaninu.
Zatim co kdyz se podivas na Morleyho Robbinese nebo toho autora "copper revolution" proste lidi co tam tlaci tyhle kovy ve velkem, tak je evidentni, ze maji malo biodostupne medi. Proc asi. Cim vic je telo toxicke s temahle kovama tim min je telo schopno je vyuzivat.. To je pripad defakto naproste vetsiny populace. S postupujicim vekem s v tele kumuluje vic a vic bordelu vcetne medi a zeleza. To pak muzes mit dokonalou stravu a vsechno, ale je ti to k prdu. Kdyz mas neustale moc oxidacniho stresu, nefunkcni antioxidacni systemy v tele a pod..
Ten HG7 je uplne opacny pristup. Predpoklada, ze mame v sobe fakt hodne techto kovu ulozenych a hlavne ze je potreba zinek jako takovy policajt ktery to zelezo a med reguluji.
Proste program podle vlasovky s prvkama toho hg7 se mi zda jako dobra volba. Pro lidi jako jsem ja nebo ty. Kdy evidentne mame tech kovu v tele hodne a telo neni schopno je samo regulovat..
Lidi hledaji zazracne postupy a vsemozne nesmysly, ale podle me to je z naproste vetsiny jen o rovnovaze prvku v tele. O nicem jinem. Neni to o tom jestli jis keto, carnivore, vegan apod.. Telu je to uplne u zadku. Telo se jen snazi neustale vsechno udrzet v rovnovaze. Coz vetsinou zvlada jen ze zacatku v mladem veku. Postupem casu to zvlada min a min hlavne kdyz se do toho prida nejaky postup toho cloveka co se stravy, zivotniho stylu tyce a pod.. Ktery to jeste jen zhorsuje..
Jak uz jsem treba psal idealni priklad moje sestra. Evidentne brutalni estrogenni dominance, toxicita medi. Ta kdyby si vybrala carnivore stravu o cervenem masu narvanem zinkem a mez medi, tak by ji to vyrovnalo. Jenze ona si vybrala rostlinkarskou stravu, takze to nemuze dopadnout dobre. Kope si pro sebe fakt rychle hluboky hrob.. Nejhorsi je, ze takovemu cloveku neni pomoci. Clovek s tak rozhozenym vnitrnim prostredim je jako posedly nejakym demonem. Smutne sledovat..
Edit- do vlakna vlasova analyza jsem dal nove vysledky