Jarda píše:
Tak to není docela pravda, kvasinky nesnášejí normální prostředí, umějí jak kyselé, tak zásadité, ale normální ne.
Takže jabl.ocet raději ne...nebo jen velmi málo a občas...
a hlavně sledovat si pH
-------
Co je na Swansonu vsechno na candidu:
http://www.swanson.cz/catalog/39Povídání o candidoze:
http://www.swanson.cz/candida-albicanscituji kousek:
...Přírodní a doplňková léčba:
Aby léčba byla úspěšná, musí být komplexní a zahrnovat následující léčebné postupy:
-protikvasinkové přípravky a léky
-protikvasinková dieta
-obnova přirozené střevní mikroflóry tzv. probiotiky
-posílení imunitního systému
-posílení jater
-doplňující opatření
Tyto přístupy musí vždy probíhat současně !!
1.PROTIKVASINKOVÉ LÉKY A PŘÍPRAVKY:
Klasické léky proti kvasinkám ve střevech
nystatin - tabletky, dražé, tekutina, gel
natamycin
amphotericin B
Klasické léky proti kvasinkám v orgánech
azoly (flukokonazol)
Prášky, tinktury, krémy a šampony proti kožním plísním
intraconazol proti plísňové infekci kůže a nehtů
Přírodní a doplňkové prostředky s protikvasinkovou aktivitou:
Aloe Vera Gel - Mezinárodní vědecké studie ukazují jako největšího pomocníka v léčbě candidózi Aloe Vera šťávu z celého listu. Aby Aloe Vera šťáva z celého listu byla efektivní - musí mít minimálně 5000 mg aktivních přírodních polysacharidů aloe na litr.
Syrový česnek nebo česnek ve formě potravinového doplňku česnekový olej - bez zápachu.
Čaj lapacho a maté
Výtažky z grapefruitových semínek
"Zlatá pravidla" protiplísňové diety:Na prvním místě se ve vašem jídelníčku nachází zelenina a saláty - čerstvé nebo šetrně podušené, podle sezónní nabídky.
Vyhněte se konzervám všeho druhu.
Jezte často bílé a kysané zelí, cibuli a pórek, ředkev a ředkvičky, česnek, křen, podmáslí a přírodní jogurt - to jsou vyhlášení "nepřátelé" kvasinek.
Zřekněte se cukru a všech jídel, ve kterých je obsažen;bílé rýže a všech výrobků z bílé mouky.
Jako koření používejte čerstvé bylinky, solí šetřte.
Pijte v dostatečném množství vodu, čerstvě připravené zeleninové šťávy, bylinkové čaje, čaj lapacho a maté. Pijte co nejméně kávu a černý čaj, neboť oba nápoje jsou silně kyselinotvorné.
Kůra většinou trvá od 3 do 6 měsícůPo skončení kůry se stravujte nadále zdravě.